Ako sa zmieriť s celoživotnou samotou?

Príspevok v téme: Ako sa zmieriť s celoživotnou samotou?
samadokonca

Otázka je jasna..ako sa mam zmieriť stym že do konca života budem sama...nikto ma nepresvedči o opaku viem že navždy budem bez partnerskeho vztahu...takže hluposti typu " to pride" a podobne si odpuste...keď pekná zena doteraz nemala frajera tak nebude mať nikdy čo dnes aj 13 ročne nie velmi pekne baby maju...takže samota je moj osud..ako sa stym zmierit? Pri akych koničkoch nato zabudnem? (Mam 19)
Ak je tu niekto taky napíšte ako ste sa stym zmierili vy že nikdy nezažijete lasku a tak...

MonikaNi

Prepac, ale ty si dobre mimo..mas 19 rokov! A uz robis zavery, ze naisto budes navzdy sama? Nechcem ta nijako urazit, len ti trosku otvorit oci..v prvom rade mas zjavne velky problem s nizkym sebavedomim a celkovo si velmi negativne nastavena. A ano aj ja si myslim, ze ak na sebe nieco nezmenis, tak budes navzdy sama..najskor si uplne vyhod z hlavy taketo myslienky, ze navzdy budes sama..musis si verit..si mladucke dievca, zivot mas pred sebou..vzdelavaj sa, najdi si nejaku zaujimavu cinnost..venuj sa rozvoju svojej osobnosti namiesto takehoto lutovania sa a vyplakavania..mozno si skus pozriet film tajomstvo a celkovo nejake motivacne clanky a videa si pozri..ako ta ma mat niekto rad ked ty zjavne samu seba nemas rada ?? Riesis tu, ze nemas prsia a ze v zivote sa pred nikym nevyzlecies..preboha..zapracuj ozaj na svojom sebavedomi..je vela zien ktore nemaju prsia alebo ich maju skarede a napriek tomu vedia byt pozitivne a byt stastne vo vztahoch lebo vedia ze na tom takmer vobec nezalezi..nie vsetko je len o vzhlade..vztah je do velkej miery aj o porozumeni a traveni casu s tym druhym, planoch do buducnosti a nie o prsiach....a aby si si nemyslela, ze len tak nieco hovorim a ani neviem o com, tak ti poviem, ze ja som v 19 mala za sebou len prvu pusu..aj to len taku bezvyznamnu na diskoteke..tiez som mala problem s nizkym sebavedomim a napriek tomu, ze dost mali muzi o mna zaujem, ja som si tak neverila, ze som si castokrat myslela ze ma urcite nechcu ze to si zo mna len robia srandu..vsetko je len v tvojom mysleni..ked som sa zmenila a zacala mysliet pozitivnejsie, tak prisiel aj prvy vztah..no po roku sme sa rozisli..no napriek tomu to nelutujem .vela mi to dalo a vela ma to naucilo a zacala som si verit..potom som zazila par kratkych znamosti, ale nebolo to celkom ono..az raz som spoznala mojho uz terajsieho manzela .sme spolu velmi stastni a mame uz aj dcerku ..a este mam aj male prsia .a napriek tomu ma moj manzel lubi ..takze drzim ti palce..zacni si verit a bud pozitivnejsia a vsetko sa zmeni k lepsiemu uvidis..

analyzator

samadokonca...Zaujímavé... toľko príspevkov od rôznych aj renomovaných prispievateĺov k naivnej téme. To že nemáš kozy nie je tragédia. Ale mala by si vedieť, že máš mozog a ten by mal ovládať všetko čo je v Tebe a nič čo je v Tebe, by nemalo ovládať Tvoj mozog. A to ani v páreniachtivom období, kedy ľahko pdľahneš rozkolísaniu chémie v mozgu pod tlakom zamilovanosti. Všetky Tvoje rozhodnutia teraz sa odzrkadlia v ďalšom živote. A ak si skutočne nevieš rady, čo nepoužiješ osvedčené príručky a publikácie o vzťahoch. Je ich neúrekom napr.:
Pravá láska, Ako milovať, Partnerské vzťahy /prelomová príručka/, Známe se celé věky čili osudové vztahy /Revoluční příručka všech partnerských vztahů. Tato kniha je první knihou, která čtenáři odpoví na všechny jeho otázky na téma partnerství, na které dosud hledal odpovědi, ale nenalezl je/. Ako milovať a byť milovaný, Ako si nezabiť muža, Ako si nezabiť ženu, Ako ju pochopiť, Ako komunikovať s vlastnou ženou, Ako komunikovať s vlastným mužom, Kľúč ku všetkým vzťahom, O vztazích, Nájdi si chlapa atď... nič sa síce nedozvieš, prídeš o peniaze, ale ani Ti to nenajde vzťah ani nezaručí jeho dĺžku, ale bude Ťa hriať pocit , že si svojimi peniazmi prispela autorom, na ich poondiaty život. Ktorý mimochodom zabudli napísať, ako zaručené príručky používať. A možno potom prídeš aj na to, že ľudia sa delia na budovateľov a žobrákov. Ak zacítia u Teba peniaze, vytiahnu ich od Teba. A ak ešte máš chuť na vzťah, tak si aspoň pohľadaj štatistiku o vzťahoch. Akú máš pravdepodobnosť, že si nejaký udržíš. Nehovorím o šťastných. To je ešte väčšia mizéria.
Možno sa do toho nebudeš tak hrnúť. Ale nakoľko si mladučká je to pochopiteľné a pre dospelejších na smiech. Ale aby si nebola skeptická, čo má prísť, príde. Ja Ti želám aby to bolo čo najkrajšie. A ak nerozumieš tomu čo som napísal, nevadí. Pravdepodobnosť, že by si to v živote použila je mizivá.

ganimedes

nikdy sa nezmieruj s niecim co sama nechces :) ...pre cloveka ktory bojuje ma zivot prichut aku zbabelec nikdy nepozna

mirec411

samadoteraz... Už ti niekto povedal, že ak má osud pre teba plán (pôvodne tvoj vlastný), tak sa naplní keď príde čas?
Ako vidím, tak nie... Ale jedno je pravda: - Ak CHCEŠ byť sama, tak sa tak aj stane. Čo si pritiahneš (myslením), to aj dostaneš.
...A len pre info: - Toto nevymyslel človek. To tak bolo dané nám všetkým. Podobné priťahuje podobné, a aké myšlienky máš (pesimistické vízie), také veci aj dostávaš (vlastne to dobré iba vyháňaš).
Ak chceš koníčky na vyriešenie samoty, tak... - ži pre iných tak, že im budeš robiť radosť. Je to dosť náročné, ale veď času budeš mať určite dosť.
A vážne? No dobre, tak čítaj: - Nehraj sa na Boha, ktorý vie dopredu všetko. Radšej ber život s úsmevom a buď rada že si pekná, zdravá a že môžeš robiť čokoľvek pekné, čo ti robí radosť.

Marcus Aurelius

Ahoj samadokonca, úprimne som rovnako na tom ohľadom vzťahov a nie len nejakú chvíľu, už od doby kedy som vošiel do puberty tak som mal problém s tým že si nikoho neviem nájsť a ani som si doteraz nenašiel a momentálne nie že mám pocit ale verím tomu že si nikoho ani nenájdem
Pýtala si sa síce že ako sa s tým zmieriť, ja osobne neviem ako ale ako tak čítam tak keď vidím ze mas rovnaky problem ako ja, tak mi to nedalo a chcel som ti napísať, osobne by som to tiez rad vedel a okrem toho mam aj psychické problémy takže ešte lepšie :/ neviem či máš záujem si daco napísať o tom, ale ak by si chcela tak napíš: koniec.cesty@gmail.com
Samozrejme nežiadam ta o to aby si mi napisala :D ale iba ak chceš, tak zatim

davidzidan99

Tak ja mám 26 rokov a nemám partnerku... a nikdy som ani nemal... a som chlap takže pre mňa by bolo ešte o to viac ťažšie nájsť si vzťah než pre teba - ženu...

U mňa je to ten problém, že som nedokončil vš a tak som skončil ako predavač a bohužiaľ žiadna žena nechce chlapa čo zarába 500 €.. no ja som si na to už zvykol a už vôbec nemám motiváciu a energiu niečo meniť...ani na to nemám schopnosti a inteligenciu... som proste neúspešný a nič nie je horší odpudzovač na ženy ako to že chlap málo zarába a nemá žiadnu perspektívu do budúcnosti...

s osudom sa zmierujem tak, že behám (ako písal dobreuz) a proste vediem takú filozofiu života, kde sa človek raduje z maličkostí a tráve voľného času je super aj keď si len v meste sadnem na lavičku a hodiny len sedím a sledujem okolitý svet

ILoveYou3000

Ja som o trošku staršia, než ty. Tiež som nikoho nemala, nikto o mňa nikdy ani nezakopol. Nikdy som o vzťahu ani nepremýšľala, čiže ma to veľmi netrápi (som samotárka). Tiež si myslím, že zostanem navždy sama. Našťastie, veľa vecí je pre mňa dôležitejších, než vzťah. Vzťah dokonca považujem v mojom živote za nepotrebný. Viem, že ty, nie si ja, no zahľaď sa do seba, porozmýšľaj o veciach, ktoré by si chcela dosiahnuť, venuj sa koníčkom (ak nejaké máš) a sústreď na to. Mne osobne, pomáha čítať knihy, ktorými sa niečo priučím (napr. niečo z psychológie), alebo niečo fantazijne. Nie každému to pomôže, no za pokus nič nedáš.