Už nevládzem - mama

Príspevok v téme: Už nevládzem - mama
Miroslav2003

Ahojte. Nedávno som vám sem písal o mojom probléme s mojou mamou. Aby som vás uviedol do situácie. Som mladý, 16 ročný chalan ktorý ma sen. Veľký sen, kúpiť si motorku. Keďže normálne veľa kamarátov nemám, bola pre mňa motorka za čias keď som ju ešte mal rajom.

Cítil som sa super, pretože som mal konečne pocit že ma má niekto rád, aj trocha iným spôsobom ako rodičovským. A to kamarátskym. Keďže mi bola motorka malá predal som ju. Nedávno som spomínal ako sa mamina ku mne chová. A to nie len pre motorku.

Mám výborné známky, nepijem, nefajčím, chodievam pravidelne cvičiť a môže povedať že si aj myslím že oproti mojich rovesníkov mám možno niekde naviac. Ale na to tu niesom.

Rozhodol som sa že skúsim vyriešiť problém inak. Tak že si ho vyrozprávame. Rozprávali sme sa asi 1 hodinu a výsledok ? Som smutný, a žiaľ som pochopil že asi v živote nebudem môcť robiť to čo ma baví a vlastne môj zmysel života odíde. Motorka. Reč nebola len o nej ale ku koncu sme sa rozprávali iba o nej.

Na to že mi hovorila že som najhorší syn a podobne mi dnes nepovedala že to nie je pravda. Akože neviem či som ja nechápaví ale už neviem naozaj. Začala spomínať ocina ktorý mi pred 7 rokmi cca umrel. Že aký bol život s ním. Že ako sa o mňa stará. Ja som mlčal a keď prišla na rad motorka začal som mať slzy v očiach.

Po 10 minútach o tom ako zomrem a skončím na vozíku som jej povedal že motorku nechcem. Zhnusilo sa mi to, a normálne som stratil chuť a začal som mať viac a viac slzy v očiach. Jej odpoveď že ona mi motorku nezakazuje že si ju mám kúpiť..

Verte že sa strácam a neviem aký má význam niekomu niečo zakazovať, a keď povie dobre nechcem to, tak vám povie tak si kúp. Stále mám slzy v očiach pretože motorka bola jediná vec ktorá mi doniesla do života ako takú spoločnosť a kamaratov. Zrejme ostanem sám ako prst a môj život nebude taký ako som chcel a plánoval. P

lonelinessss

Nechcel by si si s niekym pisat ? Sice som baba, a motorky mi skoro nic nehovoria, ale som taka jak ty: nefajcim, nepijem atd
kludne s tebou pokecam :D btw. mam 17

swistica

@dobreuz uvedomujes si ale, ze nie vzdy si clovek dokaze pomoct sam (napr. tazke zdravotne problemy) Rozhodne nie je dobre, ze si zanevrel na vztahy akehokolvek druhu. Myslim, ze by si mal o tejto rovine uvazovat. Treba si pomahat navzajom.

Miroslav2003

Akože ja strach chápem, ten je prirodzený.. Ale pokiaľ by moje dieťa niečo neskutočne veľmi chcelo, a bolo by to nejaké hobby, ktoré by ho bavilo na život a na smrť ja by som s tým problém nemal. Mňa skôr mrzí tá druhá stránka. Že mám pocit že všetko robím správne ale aj tak mi takmer za všetko vynadá.

Ako hovorím ten čo nejazdí nepochopí, a ten čo jazdí si je rizika vedomí. Ale baví ho to natoľko že riziko pre neho je nič. Pretože láska k hobby je najväčšia, ale to ten čo nejazdí nepochopí. Ale keď jednoducho pre mňa je motorka život, pre mňa je to zmysel života. Kamaráti, partička, letné výlety, stanovačky.. Nikdy som nemal pocit že k niekomu patrím, jedine na tej motorke. Vtedy som mal veľa kamarátov, pretože to boli všetko ľudia ktorí mali rovnaké hobby ako ja.

Ja nemám pocit že je stále smutná alebo v depresiách, ale neviem, citím sa byť zmätaný. Pretože sa stále necítim v pohode, stále sú tam nejaké pochybnosti..

Bubliii

Ahoj zakladatel, a nechces mamine navrhnut navstevu psychologa? Je ocividne, ze ten smutok este nema spracovany a prenasa to na teba. Pripadne sa jej ponukni, ze pojdes s nou, aj ked iba cakat do ambulancie. Ona ani sama mozno nevie, ako ta takymto spravanim zranuje. Viem ta pochopit, ja som zacala pomerne neskoro s jednym konickom a tiez som z okolia pocuvala len ako sa pri tom zranim, zabijem, dolamem. Nic sa mi nestalo a ten sport milujem, neviem si predstavit ze by mi ho niekto zakazoval z akychkolvek pricin.

swistica

dobreuz - sice mimo temy, no na zaklade tvojich vyjadreni by som sa ta chcela opytat - ked raz budes potrebovat pomoc,na koho sa obratis?