Už nevládzem - mama

Príspevok v téme: Už nevládzem - mama
Miroslav2003

Ahojte. Nedávno som vám sem písal o mojom probléme s mojou mamou. Aby som vás uviedol do situácie. Som mladý, 16 ročný chalan ktorý ma sen. Veľký sen, kúpiť si motorku. Keďže normálne veľa kamarátov nemám, bola pre mňa motorka za čias keď som ju ešte mal rajom.

Cítil som sa super, pretože som mal konečne pocit že ma má niekto rád, aj trocha iným spôsobom ako rodičovským. A to kamarátskym. Keďže mi bola motorka malá predal som ju. Nedávno som spomínal ako sa mamina ku mne chová. A to nie len pre motorku.

Mám výborné známky, nepijem, nefajčím, chodievam pravidelne cvičiť a môže povedať že si aj myslím že oproti mojich rovesníkov mám možno niekde naviac. Ale na to tu niesom.

Rozhodol som sa že skúsim vyriešiť problém inak. Tak že si ho vyrozprávame. Rozprávali sme sa asi 1 hodinu a výsledok ? Som smutný, a žiaľ som pochopil že asi v živote nebudem môcť robiť to čo ma baví a vlastne môj zmysel života odíde. Motorka. Reč nebola len o nej ale ku koncu sme sa rozprávali iba o nej.

Na to že mi hovorila že som najhorší syn a podobne mi dnes nepovedala že to nie je pravda. Akože neviem či som ja nechápaví ale už neviem naozaj. Začala spomínať ocina ktorý mi pred 7 rokmi cca umrel. Že aký bol život s ním. Že ako sa o mňa stará. Ja som mlčal a keď prišla na rad motorka začal som mať slzy v očiach.

Po 10 minútach o tom ako zomrem a skončím na vozíku som jej povedal že motorku nechcem. Zhnusilo sa mi to, a normálne som stratil chuť a začal som mať viac a viac slzy v očiach. Jej odpoveď že ona mi motorku nezakazuje že si ju mám kúpiť..

Verte že sa strácam a neviem aký má význam niekomu niečo zakazovať, a keď povie dobre nechcem to, tak vám povie tak si kúp. Stále mám slzy v očiach pretože motorka bola jediná vec ktorá mi doniesla do života ako takú spoločnosť a kamaratov. Zrejme ostanem sám ako prst a môj život nebude taký ako som chcel a plánoval. P

Miroslav2003

Som neskutočne rád že sú tu ľudia ktorí má chápu. Budem sa musieť naučiť sa žiť svoj život naplno.. ja nehovorím že mi chce mama zle, len nechápe niektoré veci ktoré pre mňa znamenajú všetko..

Ja radšej dám na benzín a do motorky ako na cigarety. Len mňa mrzí to že sa jednoducho viac snažiť nedá. Vysvedčenie čisté jednotky, nefajčím, nepijem.. sám od seba poriadím celý byt urobím všetko čo je treba potom sa učím.. a aj tak je všetko zle a stále mi za niečo vynadá.

Beriem ja tiež vyskočíš sem tam do nej lebo to jednoducho nezvladam.. a máte pravdu musím sa uvedomiť lebo takýto život nechcem a nechcem byť stále v napätí a chcem žiť na 100%.. Len čakám od života nejaké základy, a mrzí ma že mám pocit že všetko zlo sveta ide na mňa.. neviem prečo ale cítim sa tak, ale stále môže byť horšie.. takže ďakujem hlavne za to že som zdravý..

Magdalenka25

Musíš to urobiť aj keď sa jej to nepáči lebo inak nebudeš spokojný. Časom si zvykne. Ja teraz nemôžem jazdiť na motorke lebo mám problém s chrbticou a ide o terén. :( Je to ako keby mi niekto zobral časť radosti zo života. Minimálne 3 mesiace nič a to už potom sa blíži zima a to si neviem predstaviť že by som sa jej vzdala. Ide o teba, tvoje šťastie, tvoj život. To nemôžeš urobiť a vzdať sa.

Miroslav2003

Pocit ktorý zažívajú ľudia na motorkách sa ťažko opisuje ľudom ktorí nikdy v živote nejazdili. Takže žiaľ, iné hobby neexistuje. Chodievam ešte pravidelne do fitka ale ani to ma nebaví tak ako motorka. Kebyže mám vymeniť fitko za motorku. Ani neváham a urobil by som to. A frajerku ? Možno že na motorku nebudem mať čas keď si nájdem frajerku. Ehm, nie nenájdem. Je mi z báb zle, a to pretože sa správajú ako 4 ročné deti. Ktoré nevedia čo chcú, teda aspoň mojom veku.

A radšej ostanem sám a budem si užívať život tak ako chcem ja, ako mám prežiť život ktorí nikam nevedie.

je to

mama je smutna, nehodovost je velka, pozri si statistiky, ale ked vidi, ako velmi ju chces, ze to je silne, tak preto ti povedala, ze tak si ju kup, co ma s tebou robit.
nechces ine hobby radsej? aj pri inych hobby najdes kamaratov, toho sa neboj.

Miroslav2003

Brigádu mám aj cez víkendy. Od 7:00 do 20:00, makačka dosť.. Na motorku pred tým som si tiež zarobil sám.

NahodnyClovek

S týmto musím s tebou súhlasiť. Nikto nevieme kedy nám je smrť súdená.
Spomínal si že si motorku predal. Pokial by ti z nej zostali nejake peniaze mohol by si si kúpiť novú. Chápem že to nie je ľahké a peniaze nie sú ľahko dostupné. Ale keďže máš 16 a bude leto mohol by si vyskúšať niekde brigádu. Možno nezarobiš veľa, ale aspoň niečo.
Pokiaľ je motorka a jazdenie tvoja záľuba tak si za tým choď. Verím že sa ti to podarí.