Neviem sa obliekat

Príspevok v téme: Neviem sa obliekat
Boris90

Ahojte, kedže sa snažím v poslednej dobe svoj život celkovo posunúť niekde inde, momentálne by mohlo prísť na radu oblečenie.
Môj problém je že sa vôbec neviem obliekať, moje maximum je v zime mikina a rifle, v lete krátke rifle a tričko... Nemám na to cit, ani ma to nebaví, rodičia ma nikdy ku tomu neviedli, veci nosím väčšinou až kým sa nerozpadnú...
Keď vidím vonku mladých chalanov ako sú pekne a štýlovo oblečení tak normálne z toho nechápem a len závidím...
Vie mi tu poradiť niekto (ideálne žena) ako a kde začať ? Ak sa to vôbec cez internet dá...
Pre info, mám 190cm a 27 rokov.
Ďakujem :)

bia554

treba si pozriet obrazky, na google, pinterest a trosku sa inspirovat, skusit najst nejake podobne kusky, adekvatne k tvojmu veku v obchode a skusat, vela skusat. v obchode oblec si co si myslis, ze by mohlo vyzerat dobre a zhodnot to, ak ano kup, ak nie skus vymenit za nieco ine. nekupuj co ti prve sadne velkostne

Kika2554

Ahoj, tiez mam 27 a sledujem módne trendy, všetci mi chvália oblečenie a pýtajú sa odkiaľ čo mám, nie že by som preto žila, skôr to je pre mna taka samozrejmosť, naopak som tým rodičmi vedená bola (že toto si na seba nedávaj, v tomto vyzeráš dobre, atd). Ak nosis rifle, tričko, mikiny tak ti poradím. Kúp si čierne tenisky take v štýle adidas superstar, žiadne conversky ani Číňany... celé čierne tenisky vyzerajú elegantne ako topánky u muža a mozes ich kombinovať so svojimi obľúbenými vecami. Za ďalšie polo tricka, polo tričko vyzerá 100x štýlovejšie ako obyčajne tričko s guľatým výstrihom. Ako sa tu už spomínalo vyber si signálnu farbu podľa toho čo pristane k tvojmu typu (Modra, červená bledym; tyrkysova, žltá tmavým typom; neutral zelená). Kľudne aj naďalej nos kraťasy, rifle. Ak budeš chciet nieco štýlovejšie nos čierne rifle alebo si kúp “chino nohavice”. Nenos vytiahnuté ponožky ale kotnikove, to je asi základ ???? . A u muža su hlavným doplnkom hodinky, je jedno či smartwatch alebo klasické vyber si nieco čo sa páči tebe a odzrkadľuje teba. Na jeseň/zimu je najlepsi pánsky kabát a “timberland” boty. Tak snad ti nieco z toho pomôže, toto sú len take základy ak sa chces “všeobecne” dobre obliekať, žiadny metrosexual ani hipster z teba nebude.

in blossom

Ajja, pises tak, ze neverim, ze to je myslene vazne, ale ako provokacia. Ja som teda vzdelana dost, obliekam sa tiez pekne a kamosky mam, velmi divna dedukcia u teba ktora sa trochu dost vylucuje s tym, ze tvrdis, ze si inteligentna :D

Autor, len si neber priklady z tych podla teba pekne oblecenych chlapcov. Teda neviem konkretne koho za pekne obleceneho povazujes.Mne osobne pride na muzskej mode maximalne asexualne, ked maju obtiahnute gate, proste to je hrozne, ziadne slim jeansy ci snad leginy :o Normalne gate, nie obtiahnute. A potom je to uz o vyzarovani cloveka, lebo naozaj niekto bude ziarit aj vo vreci a niekto nevynikne ani keby ho snad sam Lagerfeld obliekol.

Podla mna, dobre obleceny clovek sa ma riadit jednoduchymi pravidlami: a) aby mal oblecenie spravnej velkosti a dobre mu sedelo, b) aby bolo z dobreho materialu (v lete bavlna, lan, hodvab, viskoza - clovek ked sa v nich spoti, tak nesmrdi ako v polyesteri ked sa sa spoti)) c) farebnost ladiaca s osobnostou. To uplne staci. Napr. rysavym zenam neskutocne pristane zelena, mentolova, kym v cervenych a oranzovych odtienoch "zanikaju". Blondinky sa stracaju v zltej, ale velmi im pristane kralovska modra. Ciernovlase vyniknu v kazdej farbe okrem ciernej atd. Plus musis zobrat do uvahy farbu a ton pokozky, ked ma niekto velmi svetlu, vobec sa mu nehodi oblecenie olivovo zelenej farby atd. Ale staci mat zakladne esteticke citenie a vidis, ci sa ti nieco hodi alebo nie. Stale plati, ako vnutri, tak vonku, ked budes sam so sebou stotozneny a spokojny, bude na tebe kazde oblecenie vyzerat dobre, ty davas iskru obleceniu, nie ono tebe ;-)

Beatik_Mm

Možno by bolo dobré zveriť sa nejakej kamarátke, ktorá sa v obliekaní vyžíva. Zobrať ju raz so sebou na nákup a hneď by si mala v skrini pekné kúsky.

alicia27

treba sledovat modne stranky na internete a z nich cerpat inspiraciu...nie je to take komplikovane, ako sa to na prvy pohlad zda..

slobodnemaciatko

Vkus a styl je nieco, co nebolo nadelene kazdemu. Zena je ako chameleon, prisposobit sa roznym situaciam a zachovat si vlastnu osobnost.

Ajja444

A zene by ste co poradili? Lebo tiez mam ten problem, teda tvrdili mi ze som taka siva myska a ze keby som nosila viac vyzyvave veci tak ze mi to viac pristane.Lenze ked som si sama nieco vybrala tak zvycajne zle.Skor som bola na posmech, ako na obdiv.Takze si radsej kupujem len biele cierne modre veci.A je fajn.No teda bolo fajn.Lenze neskor som sa ocitla v spolocnosti peknych zien teda co sa vedeli pekne obliect.Do mesta, farebne vetrovky, rifle botasky,nausnice, tricka a tak celkovo dobre.No mne to akosi nejde.Chyba mi odvaha kupit si nieco vyzyvavé.A nejde tak len o odvahu ale skor aj o to, ze som vzdelaná a keby ze sa este aj pekne obliekam tak aby som mala vobec nejake kamaratky.Vacsinou sa s takymi ludmi nechce nikto kamosit lebo sa citi pri nich nejaky taky...A ja mam rada priatelov..Je to zle chapanie?

Metrosexual

Obliekaj si to v com sa citis dobre a co vystihuje tvoju povahu.
Ak sa chces hrat na masu tak je to jednoduche.3/4 uzke rifle ponozky jak zo 70rokov,biele tenisky ala papuce,alebo mokasinky, nagelovane vlasy a brada,farba na vlasy,sampon na bradu kosielku/koli tomu ze zakriva tucne brucho,hodinky,retiazku a este prsten a hned si krasny ako sa obliekaju cigani na balkane! To teraz leti a budes boss!
Ja si davam rifle,nohavice,kratke nohavice vacsinou outdoorove a co si myslis iny je mi jedno,ja sa zameriavam co mam pod oblecenim :teda telo a srdce a na fake nemam zaujem.samozrejme zalezi aky mas ciel,pipky s botoxom a silikonom pojdu na metrosexualov,ja ako sport povaha hladam podobnu zenu, a ked si davam oblecenie nedavam si obtiahmute a ani tielka,je mi na smiech ked vidim chalanov,muzov a zeny ked odhaluju tie svoje mlandrave casti tela v lete:kratke nohavice ze aj zadok je vidiet,minisukje,tielka aj ked sa snazia ako mozu ked vidim mlandrave casti tela akurat ma to odradi vobec sa pozerat.
Je to na tebe co sa ti paci a pre koho sa obliekas,(pipky alebo normalni ludia) ja mam najradcsej teplaky a tricko zial nemozem stym ist vsade,ale obliect a mat vizaz ze by sa ti pred 10/20 smiali na ulici (hipster) je teraz top! Preto sa mi bjviac paci severo zapad eu,tam kde by si u nas povedal priemer,na juhu eu bezdomovec moze byt kludne ceo velkej firmy.