Ahojte uz nezvládam život , moje dectvo ma úplne poznačilo a znicilo. Mala som silné akné a dioptrické okuliare so silnými dioptriami a preto má chlapci na zs ponižovali a baby ohovorali čo vo mne vyvolalo sociálnu fobiu. Keď som prišla na strednú prvý pol rok som len ticho sedela a k nikomu som sa neozyvala aj keď uz som nevyzerála tak strašne keďže som nemala okuliare a na tvár som si dávala makeup aby som zakryla to akné. Postupne som sa osmelila a začala sa s ľuďmi v triede baviť a myslela som si že minulosť je za mnou ale postupne prichádzali psychické problémy a to: úzkosť, v podstate slané strach a hlavne zo smrti, proste vždy mám pocit že zomriem v spánku a že mi nie je súdené dlho žiť , ďalej trpím nespavosťou v noci vôbec nespím spavam cez deň čo má ubíja veľmi a cítim že ten spánok cez deň nie je kvalitný a chodím ako matoha, no a asi najhoršia vec je že raz cítim radosť optimizmus chuť do života a náhle silný smútok a myšlienky na samovraždu a takto to ide celý deň, za deň niekoľkokrát sa mi vystriedajú tieto stavy radosti a smútku, beznadeje a túžby žiť a túžby umrieť. A mám aj problém s jedlom, niekedy sa prejedam a potom držím diétu a chudnem a priberám a chudnem a priberám .. momentálne mám 160 cm a 54 kg a stale si hovorim že musím schudnúť na 48 kg. V minulosti som aj brala lieky od psychiatra ale mám pocit že mi vôbec nepomáhali.
Veľa psychických problémov ktoré už nezvládam, prosím pomozte
ahoj, nespávaj cez deň! Keď nevieš spať v noci, vydrž do tej nastávajúcej noci a spi vtedy, lebo takto si zbytočne rozhádžeš spánkový rytmus. Navyše organizmus stresovaný nedostatkom spánku má aj horší metabolizmus. Takže napriek únave sa venuj bežným denným činnostiam, a ľahni si spať o deviatej, o pol desiatej.
No tie prudké zmeny nálad vyzerajú na maniodepresiu.
Určite nechudni, je hluposť aby si chudla ked máš hmotnosť kvázi v norme. Nezačínaj s chudnutím tam kde netreba, inak sklzneš k anorexii.
Strach zo smrti pomáha odstrániť viera v Boha, ale tá viera musí byť silná, musíš si tú vieru naplno posilniť, a až potom prinesie to skutočné ovocie. Pozri si svedectvo krestanskeho evanjelického misionára Percyho Colleta ktorý bol v nebi a vrátil sa odtial naspäť aby nám o tom podal svoje svedectvo. Verím že ti to dodá mnoho síl, nádeje a viery.
Ahojte, aj ja mam v posledne 3mesiace problém, našla som super chlapa, ktorý je ku mne veľmi dobrý, začala som riešiť že je odo mňa menší, potom ma to prešlo, prišla ďalšia myšlienka že čo ak to nebude ono v posteli... Nakoniec aj to bolo v pohode, pred 3 mesiacmi cca nastúpila do prace nová kolegyňa ktorá vyzerá ako chlap, sadla som si s nou v pogode bolo všetko, zrazu ma napadlo ci náhodou neide po mne... Som si myslela ze je lezba, no nakoniec som sa dozvedela ze m priateľa, ale stale mi teraz chodí po hlave, a bojím sa ze som lezba, mam z toho neskutočnú úzkosť, neviem ani jest poriadne, nadmerné potenie, a zle myšlienky sa len stupnuju, ako náhle ma napadne niečo ohľadom žien mi je z toho zlé... Bojím sa ze týmto to pokazí s priateľom, koho nechcem stratiť. Poraďte mi prosím... Mam uz dlho depresie a úzkosti
Ahoj Lili, to čo popisuješ je ako život na "kolotoči", kde sa sem-tam objavia svetlé chvíle ale ostatné sú tmavé, až veľmi zlé. To že ti nepomohli lieky a psychiater ma núti ti napísať.
Tvojich problémov je viacero preto, celkové vnútorné uzdravenie bude trvať nejaký čas. Ty potrebuješ tzv. duchovné "oslobodenie" a to prichádza vždy len od Boha. Z toho čo píšeš mi vychádza, že si mladučká, preto ty radím skús sa zúčastniť tejto akcie:
Tu môžeš poprosiť skúsených kresťanov a to aby sa za teba pomodlili a pomohli ti. Potom určite hľadaj spoločenstvo alebo niekoho, kto by ťa duchovne viedol. Odporúčam tiež, aby si si začala čítať Bibliu - ideálne Evanjelium podľa Jána + volaj k Bohu aby ti pomohol. To čo ti píšem sú čisto moje vlastné skúsenosti a nielen nejaké teoretické veci.
Ja som sa obrátila pred dvoma rokmi a odvtedy som prežila všeličo okrem iného som sa však zbavila mnoho úzkostí a strachov, nemám už tiež žiadne mindráky z toho koľko mám kilo. Boh si ťa sám nájde a dá ti pocítiť, že je blízko teba ako priateľ. Pošle ti do cesty ľudí a udalosti, ktoré ti budú pomáhať. Neboj sa dostaneš sa z toho - len urob prvý krok...BOH je živý a On ťa oslobodí - ver mi, viem o čom hovorím...
Dobrý deň, dočítala som sa tu niekde vraj chodievajú ľudia jednému veštcovi-terapeutovi, tak som sa mu ozvala. Po prvom raze som k nemu prestala chodiť lebo som platila 90eur a viac menej ma vystrašil ako posilnil, ale po mesiaci sa mi plnilo všetko pred čím ma vyvaroval. vrátila som sa k nemu na sedenia a snažím sa dodržiavať jeho rady a nasmerovania čo mám robiť. Neviem či je to zázrak, ale v priebehu pár mesiacov ma vyliečil a myslím že dokážem kráčať sama a šťastná.
(pred tým som chodila psych.ale nič moc, samé lieky a útlm)
odporúčam ak neviete ako ďalej, posúvam jeho kontakt 0902044010
je z okolia BA
Ahoj Lili8888, nie som odborník ale tiež som si prešiel svojim a ešte stále prechádzam, mával som podobné stavy depresie, úzkosti, myšlienok na samovraždu, viem že keď už to má človek dlho tak stačí malo a hneď sa opustí.. proste obranyschopnosť klesá a človek už s tým nedokáže ani bojovať ja to tak mávam.. sice poslednú dobu mám depresívne stavy nejak menej čo som rád ale stále ich mám, dnes ma to napríklad popadlo, zistil som že aj keď som dlhšie nebol v tom "stave" tak môj vzdor, moje myšlienky ktorými som sa snažil presvedčiť že je to chvílkové že sa mi to zlepšuje boli slabé a ani som im neveril.. je to sranda aké je to silné keď to príde..
Napadlo ma že môžeš mať nejaké hormonálne zmeny, poškodenie trávenia, v strese telo vylučuje kortizol z nadobličiek, ten môže vypnúť tvorbu žalúdočnej kyseliny, to zase spôsobí že tvoja strava není dobre spracovaná a nemáš napríklad dôležité vitamíny atď.. takže skús trošku sa pohrať so stravou a nejak sa snažiť regulovať stress... (to sice sám neviem ako efektívne robiť) Je možné že ti chýba len niečo konkrétne a máš inak všetko OK, napríklad vegetariani a vegani majú problem s nedostatkom vit. B skupiny, ktorého nedostatok spôsobuje rôzne problémy ako depky. Na stress a na nadobličky sú sladké drievko (bacha zvyšuje tlak) prípade adrenal cortex (výtažok z nadobličiek ) Niekomu môže pomôcť Niacin (vit B3) ale nie všetkým niekto to má naopak. Skús zmeniť stravu kus, nejak sa snažiť nevytažovať nadobličky stresom, skús ešte magnézium, to býva často nízke keď ma človek depky. Strava môže mať dosť veľký vplyv, napríklad aj keď si dáš kávu (a dlhšie nepiješ) tak sa cítiš lepšie (u mňa to tak je) alebo aj čokoládu.. strava je podceňovaná ale ma veľký vplyv na nás
Chápem tvoj stav, ja som bol rok nečinný a v úplnej temnote.. k silným depkám, uzkostiam, chornickým únavám.. myšlienkam na samovraždu pridaj, dlhodobý zápal uší.. problémy s močením.. chrbticou a mozgovu hmlu a máš moje stavy.. Všetky radikálne zmeny.. všetko čo som skúsil.. bolo márne a to len prehlbovalo to všetko a pocit že sa z toho nikdy nedostanem.. verím ti že sa ti to zlepší, chápem ak teraz nemáš chuť pracovať na sebe ale dám ti radu, treba sa trošku zaujímať o seba a pracovať na tom aby si sa cítila lepšie.. skús aspoň trošku, pomaly ale isto.. nebudem ti tu dávať rady na radikálne zmeny to sa musíš rozhodnúť sama, ja som sa pre jednu rozhodol a dúfam že to bolo moje najlepšie rozhodnutie, ak nie tak bohužiaľ som tam kde som bol predtým, a ďalšie zlyhanie zase len prebudí tie hore písane problémy.. Na psychiatrov mám vlastný názor, ale nepovažujem za liečbu to že niekto do mňa láduje 5 druhov liekov a pozoruje ako sa moje telo zachová... bohužiaľ, človek ako ja ma len 2 možnosti, priať oficialnu "liečbu" a môcť byť na PN/Invalidnom (pretože som prace neschopný) Alebo byť považovaný za "zdravého" aj keď není ale v očiach druhých budeš vypadať len ako neschopák ktorému sa nechce chodiť do práce a je lenivý atď... nuž.. treba vidieť problém aj z iného uhlu pohľadu.. ale ľudia si časom uvedomia a aj uvedomujú ako na tom sme ohľadom zdravotníctva.. Trošku som sa rozpísal, nech už to prebereš ako chceš, prejem ti nech sa dáš dokopy a budeš zdravá :)
Moja, a čo keby si hľadala úľavu na aspoň dva príznaky čo Ťa trápia? Snažím sa Ti pomôcť a vidieť Ťa z nadhľadu, ale ťažko sa to písomne, nie som typ na písomné vyjadrovanie a tiež väčšinou ľudia píšu jeden problém cez druhý a potom sa ťažšie upriamuje. :-)
Mne teraz napr. veľmi pomohlo, keď som začala cvičiť, prestala ma bolieť kŕčna chrbtica a hlava. ... Nechceš vyskúšať niečo podobné?
Asi zbytocne som hľadala pomoc na tomto fóre, mne už nič nepomôže, nedokázali to ani lekári..Tak som hlúpa keď som to čakala od tohto fóra :(((((
Mne ani melatonín nepomohol, nie som schopná fungovať, stále sa mi mení nálada a pohľad na svet a pociťujem úzkosť a napätie , vobec sa neviem uvoľniť a v noci mám úplne bdelu myseľ a po spani ani stopy, ach jaj asi to bude lepšie už ukončiť :(