Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Veľa psychických problémov ktoré už nezvládam, prosím pomozte

Príspevok v téme: Veľa psychických problémov ktoré už nezvládam, prosím pomozte
Lili8888

Ahojte uz nezvládam život , moje dectvo ma úplne poznačilo a znicilo. Mala som silné akné a dioptrické okuliare so silnými dioptriami a preto má chlapci na zs ponižovali a baby ohovorali čo vo mne vyvolalo sociálnu fobiu. Keď som prišla na strednú prvý pol rok som len ticho sedela a k nikomu som sa neozyvala aj keď uz som nevyzerála tak strašne keďže som nemala okuliare a na tvár som si dávala makeup aby som zakryla to akné. Postupne som sa osmelila a začala sa s ľuďmi v triede baviť a myslela som si že minulosť je za mnou ale postupne prichádzali psychické problémy a to: úzkosť, v podstate slané strach a hlavne zo smrti, proste vždy mám pocit že zomriem v spánku a že mi nie je súdené dlho žiť , ďalej trpím nespavosťou v noci vôbec nespím spavam cez deň čo má ubíja veľmi a cítim že ten spánok cez deň nie je kvalitný a chodím ako matoha, no a asi najhoršia vec je že raz cítim radosť optimizmus chuť do života a náhle silný smútok a myšlienky na samovraždu a takto to ide celý deň, za deň niekoľkokrát sa mi vystriedajú tieto stavy radosti a smútku, beznadeje a túžby žiť a túžby umrieť. A mám aj problém s jedlom, niekedy sa prejedam a potom držím diétu a chudnem a priberám a chudnem a priberám .. momentálne mám 160 cm a 54 kg a stale si hovorim že musím schudnúť na 48 kg. V minulosti som aj brala lieky od psychiatra ale mám pocit že mi vôbec nepomáhali.

Zuzka8

Ta vieš, keby si cvičila alebo išla na prechádzku, denne, pomohlo by Ti to ako psychicky, tak aj fyzicky.

A melatonín poznáš?

ahjajjaj

ahoj lili, skús si kúpiť v lekárni liek tryptofán. Je voľne predajný, je to enzým či aminokyselina, ktorú by si teoreticky vedela prijať aj v potravinách. Napomáha tvoriť hormón melatonín na dobrý spánok a zbavuje úzkosti, napomáha tvorbe serotonínu: hormónu šťastia.

Magdalenka25

Vieš čo Lili aspoň ti poviem čo pomohlo mne. Neviem koľko máš rokov ale čím budeš staršia tým to bude lepšie. Mne pomohli knihy, autobiografie a filmy od silných žien väčšinou feministky. Začala som hľadať to čo napĺňa mňa veľa som sa inšpirovala literatúrou. A začala som sa starať o svoje zdravie. Robím všetko preto aby som bola zdravá aj keď mám veľké problémy. Ešte sa mi veľa krát stane že sa porovnávam ale už to nie je také kritické treba hľadať samú seba. Nájsť si zmysel života sama pre seba nie len spoločenský. Ja som tiež na tom bola zle. A ešte ma čaká dlhá cesta ale ver mi že to bude lepšie. A snažím sa nepočúvať hlúpych ľudí aj to je strašne ťažké. Keď ma niekto ku mne nejakú blbú poznámku. Tak si predstavím všetku moju silu čo som všetko zvládla aj v detstve ako keby som bola levica heh a potom sa len usmejem a práve sa snažím dokázať ostatným aká som silná. Našla som si vec ktorej som sa veľmi bála a prekonávam ju a to mi tiež pomáha. :)

Magdalenka25

Tu nejde o bmi to si môže nájsť aj na internete že má zdravú hmotnosť, tu ide o to že je stále sama so sebou nespokojná, ja som mala rovnaké problémi v detstve a viem aké to je keď vám niekto celé roky hovorí aký ste škaredý a hlupy a neviem čo. To musí bojovať sama so sebou aby vedela že je perfektná. Naučiť sa neporovnávať ale je to ťažké veľmi ťažké.

Lili8888

Tak teraz ani nie, najprv by som bola rada keby sa mi podarilo vyriešiť tie psych problémy a potom by som riešila vahu

Zuzka8

No, riešenie nebude také rýchle.

Skús si ten BMI vyrátať. Je dobré, aby Ti hmotnosť nekolísala. Teraz keď si na tom dobre s hmotnosťou, tak je dobré sa toho držať.

Niekedy je riešenie obmedziť niektoré z príznakov, ktoré Ťa trápia. Ak zatiaľ nevieš príčinu.

Lili8888

A bmi mám v poriadku ale moja postava vyzerala dobre až vtedy keď som mala 48 kíl, teraz mi to je vidiet na bokoch stehnách a a aj na spodnom bruchu

Lili8888

Áno a niekedy aj pomohli ale niekedy moja úzkosť bola tak silná že ani liek na spanie má neuspal a ani lieky určené na úzkosť mi nepomohli upokojiť sa, už neviem čo mám robiť

Zuzka8

Jojha, toto generovanie slov asi pre mňa nie je moc dobré. =P

BMI sa ráta hmotnosť v kg delené výška v metroch na druhú.