Nevysvetlitelne HIV

SofiaElla

K tejto násilnej téme, ktorá bola založená len pre imitáciu môjho nicku - trollka - nabudúce si rozmysli, koho budeš imitovať. To, že sa poväčšine bavíš sama so sebou, tomu sa nečudujem. Strápňuješ samu seba - nie mňa - okrem toho to hovorí o tvojom mentálnom stave.

Sofia Nela

Viete, dobre by bolo precitat si otazku a temu. Ja sa nepytam co je najpravdepodobnejsie. Ale to treba i citat, nie len trollovat.

Hop

Takze sopel ti dal dobru radu. Sex je pravdepodobnejsi ako transfuzia.
Vtipne ako si tu dve Sofie vypisuju. Jedno maju spolocne. Vyhrazky trestnym oznamenim.

Sofia Nela

Hop - ak sa niekto nakazi, uz mu bude statistika ukradnuta. Dolezite je predchadzat vsetkym moznostiam co najviac sa da. Zdravotnicke zariadenia su tiez rizikom, i ked malym, ale rizikom a Svedkovia Jehovovi nakoniec mozno maju z casti i pravdu :-)

Sofia Nela

bambulienka a Jax - dakujem za vysvetlenie. Vidim, ze par normalnych ludi na tuto stranku predsa len chodi.

Skopirujem este par viet z clanku, ktory sem dal Jax aj pre ostatnych, ktorym sa nechce klikat a citat to cele.
Takze:

-Z jednoho odběru plné krve získáme tři transfuzní přípravky - krevní plazmu, krevní destičky a červené krvinky.

- Krevní plazmu lze skladovat až tři roky. Opakovaně, po půl roce, proto vyšetřujeme u dárce infekční markery a teprve po opakovaném negativním výsledku plazmu propouštíme ke klinickému použití a můžeme ji podat pacientovi. Například čerstvou nákazu virem HIV běžně používané testy neprokážou, po půl roce už ano.

- Krevní destičky mají dobu použitelnosti pět dní a červené krvinky 42 dní, takže karantenizace jako u plazmy není možná.

- Za téměř dvacet let mé praxe se nám podobný případ nikdy nestal. Setkala jsem se sice s HIV pozitivním člověkem, který chtěl darovat krev, ale probíhající infekci jsme včas zachytili. Dárce byl sice odebrán, jeho krev se však k pacientovi nedostala a během procesu výroby transfuzních přípravků byla zlikvidována.

Sofia Nela

Pre registrovaneho uzivatela ukryvajuceho sa pod neregistrovanym nickom Sopel:

Mily Sopel, takymito utokmi na prispievatelov docielis akurat to, ze si tu budes na tomto fore sediet sam a sam si budes zakladat vymyslene temy, ktore tak rad omielas. Vies o tom, ze ani ty nemusis sediet pri PC a investigativne vsade vypisovat aj ked k teme nic nemas povedat.

V internetovom svete sa tiez odporuca pouzivat jedno pravidlo - nepisat ludom to, co by si im nepovedal do oci. Som zvedava, ci by si mal osobne odvahu povedat mi, to co si mi napisal nizsie. Bez toho, aby si vobec vedel kto som. Ak ano, urcite by to skoncilo trestnym oznamenim. A predpokladam, ze ta osoba so urazala Shaylenku si bol tiez ty.

SofiaElla - Teba tu vidim 1x. Nevedela som, ze si tunajsia celebrita. Ako som uz pisala, temu som zalozila pod nickom Sofia Nela a pisem len pod nim. Nepoznam miestene celebrity, ale i keby, nick je dostatocne odlisny.