Ako to mam vyriesit?

Príspevok v téme: Ako to mam vyriesit?
Ketrin12345

Moja mama nema pracu, vraj si hlada, ale velmi tomu neverim.Takze je zavisla od otca.Otec jej posiela na stravu a plati byt.Ja som sa vratila domov , kedze som prisla o robotu aj o priatela.Isla som domov, ze teda trochu sa zotavim a neskor si budem hladat robotu.Doma vsak boli problemy.Otec sice pracuje ale takisto pije, berie uvery a hraje automaty, obcas mame neposle na byvanie.Ked som prisla domov, mama sa tesila ze donesiem energiu, ale ja som domov isla s tym ze energiu potrebujem ja.Ked som videla ako to doma je, povedala som si, ze musim najst silu v sebe a zvladnut to sama.Lenze mama takyto postoj nezaujala.Den co den ma zacala zatazovat s tym, ze vraj minam vela vody, kurenia, plynu, ze byt neplatim a otec nanu potom bude kricat ze vela minula energií, ze neviem nakupovat, ze roztrepujem peniaze, ked som to ignorovala, jej nadavky, a uistila som ju ze nedoplatky jej uhradim, nestacilo jej.Byt som platit nemohla, lebo z coho? Paru penazi nasetrenych, a nevedela som co bude dalej.Co ked vsetko miniem, a potom co? Pojdem na ulicu? Na ulicu nie, byt by platili, ale na stravu by som uz nemala.Kto by ma trda zivil? Musela by som zobrat hocaku robotu lenze aku ked do fabrik som nemala spoje no a potraviny, vraj narobim v pokladni manká a nebudem ani vyplatu mat.Takto ohovorila mama kazdu pracu, lebo sama si robotu nevie najst a tak ma zmapované vsetky roboty.Niekde teda vraj beru len mladých.Lenze ide o nakupne centra , obchody kde ja robit nemozem lebo tam sa obvykle len stoji,mozno vyklada tovar, neviem ale neviem ci by som taku robotu dala teda stat niekde.Mama ma posielala tam ale ja som to nejak nevidela ze to je pre mna. Postupne,cim viac problemov mi na hlavu davala tym menej som sa z rozchodu nedostavala a postupne som uz aj stratila silu verit ze sa raz zamestnam.Vesala mi na hlavu veci ze kto sa v rodine obesil, kto pije, ze otec zalozi byt a budem splacat dlhy, atd...Takze este aj s otcom mam rozpravat co sa deje a ci ma.pozicky a co robi, pritom on mlci, a aj sa ho bojím kricat ponom, mama hodila na mna vsetky jej problemy zivotne aby som ich riesila , pomohla by som ale ako ked to nejde? Teraz nespavam lebo vsetky svoje sracky a zle veci prehodila na mna, a ja neviem to riesit a som vzdy nervozna.Bojim sa ze zacnem pit drogovat vztah a priatela ani radsej nehladam iba by som ublizila lebo by som ho zatazila problemamy, ako to teda riesit? Na koho sa obratit alebo co robit? Ignorovat to? Ci sa snazit nejak to riesit??? Chcem tiez zit, sporit si na auto vlastne byvanie, mat partnera ale pokial to bude v rodine takto je to vobec mozne???

petroneta

ketrin, ahjaj má pravdu. Mamu nezmeníš. My chápeme, že nie je ideálna, a že by si si želala, aby Ťa podporovala a pomáhala Ti, ale veď vidíš, že taká nie je a nič s tým nenarobíš.
Tu si dostala rady, ako ďalej. A ohľadne maminých rečí, a jej mánií, no vieš prečo máš dve uši? Jedným dnu a druhým von.
Netráp sa nad tým, čo nezmeníš. Rieš to, čo zmeniť môžeš. Že ako, to Ti tu už napísali predo mnou.
Amen.

Magdalenka25

Jedno som pochopila vo svojom živote, a to že keď mám nejaký problém alebo som s niečim nespokojná je iba na mne aby som to vyriešila. My sme tiež mali doma extrémne problémy treba si uvedomiť že sú to ich problémy nie tvoje. Viem že sa po rozchode ťažko dávaš dokopy ale zober si veci odíď na brigádu nájdeš nových kamarátov zarobíš a choď do nájmu. Ľudia sa tvojim vplyvom nikdy nezmenia oni si to musia upratať sami tak ako ty. Čím dlhšie s nimi budeš tým horšie to bude na teba vplývať aj do budúcnosti. Buď silná. Alebo si to aspoň predstav. Postav sa na vlastne nohy. Nerieš zlú dobrú robotu si v núdzi vezmi hocakú slušnú. A ver že drina ťa naučí viac o živote ako keby si bola niekde v teplej kancelárií. Neboj sa jej zvykneš si a dá ti to veľa.

Ketrin12345

ahjaja: Kazdy chce mat dobre vztahy s rodicmi a kazdy chce aby rodic bol pysny na dieta.Ja som po skole sla robit do vyroby sice za minimalku ale sla som.No mama nebola spokojna, vraj maly plat zla robota atd.Tak som sla do zahranicia, zarobit viacej.Rozpadol sa mi tam ale vztah s priatelom, kvoli prostrediu , ludom.Robota bola len na rok a pol.Zmluva.Nevedela som to predtym ale asi aj keby hej aj tak idem.Myslis ale ze bola spokojna.Nie nebola.Vraj mam smiesny plat na zahranicie, iny zarobia dvakrat tolko.Takze som mala ist asi na lesenie, alebo zvarat.Alebo robit kurvu, to by boli peniaze.A dalej som uz nemala plan, co dalej.Tak som sa pred koncom uz v tom zahranici zrutila trocha.Lebo rozchod praca ziadna a vratit sa domov k matke chapes a byt prizivnik?Potrebovala som pomoc ale kamosi ziadny, nejak sa obratili chrbtom..No a ostat tam v tom zahranici sama na vlastnu pest, mala som strach naozaj, ze ked budem potrebovat s niecim pomoct, ci to zvladnem sama.A na koho sa obratim...Tak som to vzdala a sla domov.Nie navzdy len na cas kym vsetko preboli, a najdem cestu ako dalej, lenze doma bolo peklo.Ja som snahu mala, vzdy , len som pochopila ze nikdy pre mamu nebudem dobra.Tak ako otec nieje, a tak som chcela od nej pokoj, teda minimum kontaktu, iba spravy ze som okej.Lenze volala mi kazdy vikend aj tyzden a vzdy nieco riesila, nadavkami na mna a moju pracu kamosov... A ked som nedvihala citila som uz tlak na hrudi, ze sa deje nieco zle.A ked som dvihla, nezacala o sebe a svojich problemoch, ale zacala kydat na mna a moje problemy.Vies co to je ale zit s tym ze ked sa jej neozvete tlak na hrudi a strach ze sa jej nieco stane.Neviem tak zit ale ani neviem to vyriesit aby dobre bolo.A uz mi tak ublizila a asi aj ja jej ze neviem ci to chceme zmenit.Mozno terapia by pomohla, chapes ale kto to navrhne? Musim ja a musim ratat s tym ze ona to odmietne a povie ze so mnou skoncila.Ked to navrhne ona tiez mozem povedat to isté.Lebo uz ani neviem ci chcem....
..

ahjajjaj

Milá zlatá Ketrin.
Prestaň konečne riešiť Tvoju mamu, nezmení sa a ani doma sa nič nezmení.
Zmeniť môžeš jedine Ty Tvoj život. Choď pracovať kamkoľvek a padaj preč od rodiny, ktorá Ťa deprivuje. Sú pracovné pozície, kde sa poskytuje aj ubytovanie alebo príplatky za víkendovú prácu.
Keď si nájdeš prácu, zisti, koľko vyjde byť u rodičov a energie a tretinu tej sumy daj mame, keďže bývate traja. Potom pridaj ďalších 150 na jedlo a zvyšok si odkladaj a šetrí. na ten základ, s ktorým by si začala žiť inde. Aj z minimálky sa to dá. A keď začne mama kydat, akú miernu prácu máš, povieš, že trvá dovtedy, kým nenájdeš lepšiu, a akákoľvek je lepšia ako nič a nechať sa živiť.
A ešte odporúčam, aby si mame kúpila v lekárni voľno dostupný liek tryptofan podporuje tvorbu serotoninu v mozgu. Mama je asi neurotic ka a pesimisticky naladená. A možno tým nakazila aj Teba. Tak to môžete užívať obidve.
Držím palce.
Vies, takto cez internet je ťažké Ta inak podporiť a povedať Ti, ze to zvládneš. Na to by si potrebovala reálny kontakt a reálnu kamarátku.
Tu Ti v týkajú, že sa k tomu stavia zo zlého konca. Kritikou rodičov. Ta Tvoja kritika je totálne oprávnená, akurát s nou nič nevyriešia. Rieš seba, nie rodičov.

Ketrin12345

switica: Dost mizerné, ked odsudite ludí, len na zaklade jedneho prispevku.Pritom ma absolutne nepoznate, a keby som tu mala vsetko vysvetlovat, budem tu pisat do rána.Nenapisala som sem preto, ze mate moj problem vyriesit skor mi dodat kus sily aby som to nevzdavala.Ale co som citala rady chod robit kurvu, tocis dookola to iste...Tak gratulujem vam.

Zuzka8

Ketrin, a ty si teraz hľadáš prácu, či ako? Tuším, že Ti nižšie radili niečo na polovičný. ... Ono je pravda, že ak rodičia alebo rodič sú k Tebe dlhodobo zlý, tak dieťa môže potom omalomyseľnieť. .. Ale ten polovičný by si mohla zvážiť, nie?

lenball

prestan sa konecne vyhovarat na vsetko naokolo a zobud sa. myslis si ze vacsina z nas ma pracu snov? najdem ti milion veci, ktore mi v praci vadia ale myslis si ze mozem zostat doma alebo nasackovat s k rodicom?! ty si podla mna uplne ako tvoja matka namiesto toho aby si jej dohovorila tak obidve dve sa prizivujete na otcovi , skor mi je luto neho. a hadam si dospela tak sa nebudes pytat matky kde mas pracovat alebo nemas, tym ze budes sediet doma sa neodrazis nikdy. a prestan sa hlavne uz lutovat ludia maju ovela vacsie problemy ako dat matke STOPKU

vysavac

snad sa neurazis, ale ty mi tiez pripominas mamu, len inak. nepojdes robit ani za nic. a otec sa moze v robote zodrat, nikto ho nema rad, nepochvali ho, nenavari mu. preco to neurobis ty? a preco mame nevytmavis, aka je. otec pri tych 16 dlho nevydrzi a v 50 dostane infarkt. co budete robit potom, na koho nadavat?
daj to tam do poriadku, inak si tam na pritaz aj ty.

swistica

ketrin vobec nic si nepochopila, stale to iste dokolecka tocis, takto sa nezmeni nic a TY SAMA tomu budes na vine, nie tvoji rodicia.

Ketrin12345

switica: Pravdu mas, ale mama je dieta takych rodicov ze nikdy nemusela robit nic , v zivote sa viezla, vsetko mala vybavene.Otec neviem ako to mal, ale ked videl ze uz musi veci robit sam, siel makat.No lenze mama nie.Sla sice aj ona robit ale vydrzala mesiac dva potom zacala nadavat.Otec vydrzal, takze zivi ju teraz.Vsetko by bolo dobre, lenze otec maka aj 16ky, a ked pride domov oddychnut si, lebo je z tej roboty zmohnutý, mama mu nenavari, neuprata, proste nic.Ale uz v minulosti sa oni vela hadali, otec sa snazil ale nikdy nebol pre mamu dost dobrý, vraj nevie doma nic opravit, nic nerobi len na pivo chodi, tucny je , tamto , hento.Snazil sa dlho ale nic sa nezmenilo takze rezignoval.Pracovat sice pracuje ale ked pride domov nerobi nic.A mama vola mne a nadava na neho.Ze treba malovat a ona je nato sama.Ze treba kupit to a tamto, ze vana tecie, ze plynak je stary, a ja som co?? Opravar?Ale ked som makala, tak ako otec, vkuse na mna nadavala, na moju robotu, mojho priatela, a ked som sa sla snazit o lepsiu robotu, vyvolavala mi, vkuse a riesila uplne somariny, a ked som jej nedvihala tak sa ,, akoby vyhrazala, ze kaslem na rodinu,,.....pritom som sa snazila kvoli nej mat tu lepsiu robotu, ale uc sa ked ta niekto stale otravuje a ked mu to zarazis neh ta necha este sa urazi.Toto je vzajomne neporozumenie kedze mama assi nevie co to je na nieco driet.....