Mám sa viac snažiť ?

Príspevok v téme: Mám sa viac snažiť ?
Miro2003

Ahojte.

Prišiel som si sem po radu keďže už úprímne nevládzem. Mám 16. Ocino umrel keď som mal 7 rokov, sestra je odsťahovaná preč už asi dva roky a bývam s maminou. Moji rovesníci obháňajú baby a podobné veci, ale žiaľ ja na to vôbec nemám čas a ani náladu pretože mám skoro stále slzy v očiach. Prečo?

Neustále mi mama hovorí že som zlé dieťa, že som zlý syn. Hnevá sa na mňa. A keď už to vyzerá že je všetko v poriadku. Že už sa nehnevá, tak to možno vydrží "5 minút" a potom je zase všetko zlé. Nechcem pôsobiť namyslene, ale podľa mňa oproti mojich rovesníkov mám na vrch. V škole mám dobré známky, mal som 3 dvojky.. Nepijem, nefajčím, poriadne nemám ani kamarátov. Frajerku som nemal nikdy.

Snažím sa tam kde sa dá. Mám veľkú záľubu v motorkách, žiaľ mama z toho nadšená nie je. Kričí po mne, a povedala mi že to mám radšej skočiť pod vlak ako si kúpiť motorku. Čo ma veľmi zarazilo, mal som slzy v očiach. Pretože je to jediné čo ma skutočne robí šťastným. Baby nerieším, pretože som pochopil že baby v mojom veku majú ešte problém samé so sebou a nie aby niekoho potrebovali k sebe. Takže si to kompenzujem týmto.

Motorku som raz mal, len takú menšiu, ale mal. Nedávno som ju predal pretože som celkom vysoký a bola mi malá. Neuveriteľne ma to bavilo, bol som ako v siedmom nebi, pre mňa niečo neskutočné. Takže som sa rozhodol že začnem šetriť do 18ky na väčšiu, pretože aspoň nejakých kamarátov som mal na motorke. Robievam víkendy, chodím domov o 20:00 niekedy aj neskoršie pretože sa snažím a mám nejaký cieľ. Žial len ma mrzí správanie mojej mami.

Neviem, naozaj neviem čo robím zle. Všetko je zle, väčšinu vecí mám zakázaných. Ako som napísal nepijem, zatiaľ čo moji rovesníci sa ožierajú každý deň dobre že nie. Nehovorím že taký chcem byť ale len príklad. Nikdy som nemal v hube cigaretu, je to podľa mňa len stráta peňazí. Učím sa, neflákam sa. Urobím jednu jedinú vec. Pre mňa zaľúba a pre moju mamu "smrť" ?

Chcem tak veľa ? Chcem tak veľa robiť to čo ma baví, robiť to čo mi vyčarí úsmev na tvári. Žiadna pochvala za nič, iba mám všetko vyčítané čo robím zle. Mojí rovesníci spia, ja vstávam do roboty. Oni sa zabávajú, popr. ešte spia. Ja pracujem na priamom slnku, celý spálený, trápim sa, ale snažím sa. Pretože to chcem. Vraciam sa večer keď už všetci spia. Naozaj už neviem čo mám viac urobiť, neviem naozaj neviem kde sa mám viac snažiť.

Viac nedokážem robiť, robím maximum. Bol by som veľmi rád za každú radu ktorá tu bude.

Majte sa.

BJ 2

Motorku si nekupuj, je to blbost. Doplatis na to, este aj ked urobi chybu niekto iny. Cestovat treba co najbezpecnejsie.

svetlinka

ja si myslim, ze s alen proste o teba boji, uz si jediny kto s nou zostal doma kedze sestra sa odstahovala a ocino zomrel, proste nechce prist aj o teba a povedzme si pravdu, na motorke sa uz pre nezodpovednost zabilo dost ludi ale musis jej vysvetlit, ze ty si na seba davas pozor a aj budes

Miro2003

Bojí sa, strach je prirodzený som jej dieťa. Toto nepopieram. Žiaľ, pokiaľ by moje dieťa chcelo robiť to čo ho baví, nehal by som ho. Nie je to veľmi bezpečné ja viem. Chvíľkové zlyhanie následky na celý život alebo smrť. Ale to ten čo na motorke nejazdí nepochopí, nepochopí ten pocit.

ahjajjaj, nie je to až tak ako si napísal. Maminin frajer je veľmi za motorky ale moja mama je neskutočná sekera a naposledy mi bolo ľúto aj jeho, ale až tak že som mal slzy v očiach. Ocino tiež mal niekedy svoje nálady, ale nikdy sa ma ani nedotkol, zatiaľ čo mama.. Vieš ona mu povie že sa so mnou nebude rozprávať o motorkách a so mnou pre žiadnu nepôjde lebo sa na neho nahnevá.

Snažím sa maximálne ako viem, a neviem prečo sa stále ku mne takto chová. Ale nehovoriac teraz iba o tej motorke. Nehovorím o zákazoch. Ale hovorím o jej správaní. Dobré známky v škole, správam sa slušne, chodím si zarábať.. A aj tak nie je spokojná.. Naozaj neviem aké dieťa si predstavuje mať doma pretože jej ideál neexistuje..

Miro2003

Slexina, ďakujem.. Je to niečo v čom sa vidím. A myslím si že je to miliónkrát lepšie než piť a fajčiť ako mojí rovesníci. Radšej zarobím na benzín ako na chlast.

Ona poriadne nechodí ani domov, teda chodí dobre, ale sem-tam odchádza za jej frajerom. Frajerovi povedala niečo čo ma fest mrzelo a mal som z toho slzy v očiach. Že ak sa bude so mnou rozprávať o motorkách alebo nebodaj so mnou pre ňu pôjde tak že sa na neho veľmi nahnevá.. Jemu sa tiež páčia motorky ale poslednú dobu je ticho, ani sa nečudujem..

ReLa, to som nepovedal. Mám vidinu ísť na výšku, a nájsť si inú robotu než byť skrčený v záhradke pokladať trávnik, alebo sadiť kvietky. Ver že po smrti otca chápem že sa peniaze sa kúpiť všetko nedá. Raz som našiel parádny citát.. "Za peniaze si lásku ani čas kúpiť nemôžem ale môžem s nimi robiť čokoľvek iné." Fakt ktorý je aktuálny, žiaľ, je doba kedy peniaze vládnu svetu. A povedzme si úprimne, radšej budem v tej robote ako sa mám ísť opiť a prísť domov na šrot. Ale jednoznačne sú tu aj iné hodnoty. Silnejšie hodnoty, len žiaľ aj s babami mám svoju skúsenosť. Ale to je iný level už.

Kalgan, jej odpoveď je že ona sa o motorkách so mnou rozprávať nebude. A ja sa s ňou ani rozprávať už poriadne neviem.. Pretože všetko čo poviem používa proti mne. Takže tak..

Angelika, veru tak :/ Preto chcem robiť to čo ma baví, pretože mám pocit že som išiel včera do 1. triedy a už mám 16.. Ide to veľmi rýchlo, a určite chcem v živote robiť to čo ma baví. Chcem aby som bol šťastný..

mamkinababika, všetko krásne len žiaľ ona je sekera neskutočná. Ja sa snažím žiť si svoj život len v niektorích veciach ma jednoducho musí obmedzovať. Neviem prečo to robí, nechápem ju.

Benediknalane400, Na toto nebudem ani reagovať lebo zrejme máš dosť veľké komplexy keď toto vyplodíš zo seba.

A na záver. Štve ma ten posraný princíp. To že sa snažím, to že nepijem a nefajčím. A keď sa pozriem na svojich rovesníkov každý je buď opitý alebo má cigaretu v ruke. A to ani nie za jeho peniaze ale za peniaze od rodičov. A rodičom je to jedno, aj tak svojmu dieťatku kúpia všetko čo chce a má to. Takýto život ja nechcem, ja si na to zarobím sám, len žiadam podporu a pochopenie. Nič viac, len toľko že ma niečo baví a chcem to v živote robiť.

ReLa

Kazdy clovek je omylny. Cize aj rodicia sa mozu mylit, i ked sa rec rodicov berie ako pismo svate ( z urcitych dovodov, ktore tu nebudem tebe vysvetlovat, lebo by si tie dovody ani nepochopil). Pre teba je podstatne to, ze mas 16 rokov a to je dost malo na to, aby si si robil co chces. Ani ked budes plnolety a dokazes sa o seba postarat uplne sam, nemozes si robit co chces: napriklad musis respektovat urcite mantinely spolocnosti v ktorej zijes, aj ked sa to tebe nepaci. Kazdy clovek je omylny, a teda aj ty.