Psychiater

ahjajjaj

Mixa, skus trocha viac napísať. O aké vyšetrenie išlo, čo súd po tebe chcel. Prečo si sa tam ocitla? Neboj sa, je to tu anonymné, ale na to, aby sme Ti pomohli, musíme vedieť súvislosti.
Ja keď sa odmietne dat vyšetriť, žiadny súd z toho nebude a nič mi nenahradí. Takže niekedy si musela byt v zlom čase na zlom mieste. Keď nevieme co sa stalo, nevieme Ti ani pomôcť.

ModraObloha

Existujú rôzne bylinné preparáty ktoré majú podobne účinky liekom ale na tom sa nedá stavať biznis kedže sa to dá zohnať ľahko a bez vedlajších účinkov (ak teda človek vie čo do seba dáva pretože aj byliny môžu spôsobiť problémy ) Okrem toho, na rozhodené hormóny v tele je určite dobre zmena stravovania... bolo zaznamenaných veľa ľudí čo sa dalo dokopy aj z epilepsie a počet záchvatov sa znížil na minimum pomocou ketogenickej stravy, prípade podla mňa stačí aj vylúčiť sacharidy v strave ktoré rýchlo zvyšujú krvný cukor nahradiť ich viac za zeleninu a formy ktoré zvyšujú krvný cukor pomaly (nie glykemický index ale pozerať sa na glykemickú nálož potravin) Najlepšie obmedziť sacharidy celkovo ako životný štýl.. aj inzulín je hormon a je jediný ktorý mame na znižovanie cukru v krvy, a kedže naša potrava sú v drvivej väčšine cukry=sacharidy a neustále vylučovanie inzulínu môže dobre rozhodiť nie jednu vec v tele.. (napríklad hormony ako kortizol a podobne) samozrejme, prechádzky, ako bolo spomenuté.. koníčky či šport (ak sa človek cíti na to) aj meditácie... možno aj akupunktúra .. až tak detailne to neviem ale rozhodne není jediný spôsob liečby psychických ochorení, žranie kopu liekov ktoré môžu spôsobovať aj závislosť , to len my ľudia nemáme dostatočný prehľad.. a zrejme to tak niekomu aj vyhovuje aby sme nemali prehľad... potom sa nemôžeme rozhodovať sami za seba..

swistica

Psychiatricke ochorenia ale nie je zdaleka len depresia. Konicky pomozu pri melancholii. Depresia, kde uz prebiehaju chemicke zmeny je uplne iny level.

swistica

Vsetci, co ste proti uzivaniu psychiatrickych liekov, mate i alternativu ako teda psychicke ochorenie liecit? Nepodpichujem, zaujima ma to, no musite uznat, ze tu caj z medovky uz nestaci.

ModraObloha

Mixa99 - prečo si sa nechcela nehať vyšetriť ? Čo prechádzalo tomu že ta chceli vyšetriť ? Nejaký dôvod mať museli, nemôžu sa len tak rozhodnúť.. dokonca aj obvodná ti to môže len doporučiť pokiaľ nejde asi o niečo vážne, na psychiatriu sa chodí, nie psychiatria chodí za tebou, čiže pokiaľ si tam nešla dobrovoľne tak prečo si tam išla ?

Inak súhlasím že psychika je súčasť zdravia a je dôležitá rovnako ako fyzické zdravie, lenže spôsob akým je na Slovensku a dokonca aj v iných krajinách liečená je absolútne nevyhovujúci, za každú cenu do teba tlačiť destiaky liekov na ktoré ani oni sami nevedia ako zareaguješ a než "máš tie správne" tak máš hormony a všetko v tele rozhádzané.. zničenú pečeň alebo nejakú závislosť na liekoch, a aj ak máš "správnu liečbu" tak zobeš tie pilulky niekoľko rokov a niekedy sa to vraj nedá ani vyliečiť... v skratke forma liečby celkovo aj fyzických problémov je zastaralá a škodí zdraviu snáď viac ako keby daný jedinec spraví nejaké rázne kroky v životnom štýle, Pochybujem že by nejaký psychiater liečil vlastne deti tým svinstvom.. proste je to nastavené tak aby ta maximálne udržali v stave v akom si, a mali z teba zákazníka na X rokov..keby naozaj chcú liečiť tak to vypadá úplne inak ale to by samozrejme znamenalo že prdu o miliardy na predaji a "liečbe"... myslíte že im až tak veľmi ide o vaše zdravie? Jediné o čo im ide je zbohatnúť na vašom utrpení a takto to funguje.. Lekári a Doktori možno majú aj úprimný záujem vám pomôcť no aj oni sa učia len to čo farmaceutické korporácie chcú aby sa učili... rôzne školenia atď .. toto je téma na dlho ale v skratke ide o to že chápem ľudí čo sa nechcú liečiť, pretože podvedome alebo aj vedome vedia že to není liečba.. intuícia je silná vec. Dúfam že jedného dňa to imperium padne a ľudia aj dostanú naozaj skutočnú liečbu ktorú si v podstate platia ale nemajú ju. Do tej doby a aj potom by som radšej prevzal zodpovednosť za svoje zdravie za seba a svoju rodinu do vlastných rúk.

midro

dobreuz prečital som si tri tvoje komentáre a stačilo mi .Prečo píšeš niečo a o niečom a pritom o tom nič nevieš . Potrebuješ si sem tak silno napísat svoj názor lebo v realnom živote nikoho nezaujímaju ? Kedy už ludia pochopia že telo=psychika . Nie je to len že telo = všetko a psychiku všetci dávaju až na posledný stupen ako by sa človeka ani netýkala . Ked maju ludia nejaký fyzický problem hned utekaju k lekarovi ale ako nahle sa jedna o zrdavie psychicke tak tam hned nastupuje stigma a vyhodnotenie situacie že jedinec je slaby ,lenivy ,vymyšla si a pod. a pitom je len chudačisko chorý a potrebuje potom . Tak ako sa velka väčšina fyzickych problemy a chorôb nelieči prechadzkami v lese a zelením čajom tak tie psychicke tak isto nie .Už sa zobute prosím . Ludí trpiacimi psychickými problémami na svete je už vyše 1,3mld . To je viac než dost. Treba to riešit .peace