Ma cenu hľadať si vzťah ak...

Príspevok v téme: Ma cenu hľadať si vzťah ak...
ModraObloha

Zdravím, už dlhšie sa trápim otázkou či má cenu si hľadať vzťah ak má človek zdravotné problémy ktoré mu znemožňujú fungovať ako "normálny človek" ?

Aby som vám kúsok priblížil problém tak - Mam 22 rokov, zatiaľ som nemal vzťah, boli časy keď som sa o to pokúšal, keď som aj bol rád že nikoho nemám, teraz to vidím tak že každý potrebuje niekoho s kým si rozumie, kto ho pochopí, vypočuje a podobne.. Už dlhu dobu mam rôzne problémy fyzicke,psychické, som samotár niekedy dobrovoľne kvôli spoločnosti, niekedy pretože proste tých správnych ľudí nemám žiadných.. som dosť uzavretý človek aj keď si myslím že viem sa baviť otvorene ak je aj o čom.
Momentálne nepracujem, trpím mozgovou hmlou, silne chronické únavy, problémy s trávením a močením, rôzne depky, po nejakom čase popri mozgovej hmle sa mi trochu rozvinula ľahká sociálna fóbia... dakedy sa bojím byť s ľuďmi aby ma hneď neodsúdili ako nejakého hlupáka, pretože tak sa na tej mozgovej hmle cítim... niesom na invalidnom ani na PN s doktormi som to riešil par rokov dozadu a samozrejme som zdravý a v psychiatrii ja nevidím riešenie tak sa pokúšam dať dokopy stravou.. snažím sa čo najviac pre seba robiť aby som sa mohol zaradiť do normálneho života. Má takýto chalan pre babu cenu? Budme úprimný v dnešnej dobe sa na charakter moc ľudí nepozerá.. mladí idú za vzhľadom a starší sa pozerajú na pracovný/socialny status.. prípade vzhľade.. Ako by ste vnímali chalana čo sa napriek týmto problémom pokúša alebo uvažuje že by si hľadal vzťah ? Je to veľmi sebecké vôbec uvažovať nad tým? Je mi jasné že moc toho ponúknuť nemôžem, samozrejme neplánujem byť celý život doma zavretý, nepracovať a podobne... chcem sa dať dokopy a fungovať ako človek, ale momentálne po tom všetkom čím som si prešiel a vo väčšine času sám.. som aj ja narazil na ten strop či hranicu kde mám potrebu byť s niekym na kom mi zaleží a koho mam rád.. ( do teraz som si nehľadal vzťah hlavne z tohoto dôvodu aj keď som po tom túžil) Mám šancu? Keby vás baby osloví takýto chalan, namáhali by ste sa mu odpísať alebo rovno ignorácia a podobne? Potrebujem úprimné názory, pretože sa mi páči jedna baba z blízkeho okolia, no fakt neviem či jej mám napísať alebo naďalej ostať sám z racionálneho dôvodu ? Pochopte ja viem že je rozumné dať si dokopy zdravie a potom sa naplno venovať vzťahom atď.. ale väčšina po dlhej dobe bez vzťahu (pripadne u mňa aj kamaratov ) má potrebu mať niekoho takého.. zaujíma ma váš názor, ako sa zachovať ? Je to sebecké ? Napíšte mi váš úprimný názor nech viem ako sa zariadiť.. ďakujem

neznamy1986

ModraObloha: Letaky som dlhý čas roznašal (to bola vlastne prvá činnosť z ktorej som mal aký taký príjem po strednej - roky 2009-2012 firma potom krachla). A s močením? Ja som mal už dlhšie problemy a okolo 2013 to začalo byť fakt brutal a od konca min roka sa u mna objavila aj mierna inkontinencia a ťažko sa s tym neiečo robí - je to diagnóza hyperaktívny mechur (to znamena že napriek tomu, že maš šecko fyzicky v poriadku chodiš na WC stále; a príčina diagnózy nie je jasná. Lieky na to beriem ale vyzrane pohnúť sa mi s tym nedarí - vieš no to je tak keď chceš liečiť niečo na čo nie su jasne pričiny)... a ako som hovoril no snažim sa robiť kurz tvorba www len je to trochu na dlhe trate (najprv treba jazyky html/css sa naučiť a upevniť vedomosti, potom aspon základy jazyka PHP a kedže chcem robiť so systemom wordpress - tak po kuze php aj system wordpress)

ahjajjaj

Moj brat je obezny, takže vyzorovo nie tak atraktívny, a keď sa zoznámil s mojou švagrinou, bol dlhodobo nezamestnaný.

ModraObloha

Zdravím ľudia, ďakujem vám za ďalšie reakcie,

dobreuz, prečo myslíš hneď takto sebecky alebo zištne, prečo hneď ta napadá že podviesť a oklamať atď.. keby si mal 10 vzťahov a 10x ta niekto oklamal aj tak existujú ľudia ktorí by to nikdy nespravilo a existujú páry kde to ľudom klape a nieje ich málo.. proste treba sa aj pozerať.. a nie hneď odsúdiť všetkých a zaujať nejaký obranno/útočný postoj voči vzťahom a ženám kvôli tomu že známemu môjho kamaráta sa stalo to a jeho známemu to a automaticky to uzavrieť.. však ty máš vlastný rozum, nemusíš dopadnúť ako oni ale všetko je na tebe, len ti hovorím, ak sa rozhodneš akokoľvek, akceptuj názor druhých a neútoč na ních ako na nejakých "hlúpych" ľudí pretože majú iný z tvojho pohľadu "naivný, nezrelý názor" robíš chybu že sa rozhoduješ v tomto kvôli neúspechu iných ľudí, však každý je iný..

druhe husle, no ako myšlienku ti neberiem ale neviem si predstaviť ako by som si hľadal podobného človeka, veľa ľudí vypadá dobre, zdravo ale inak ma kopu problémov, ja tak vypadám tiež, nemôžem si dať do inzerátu že ja mam zdravotné problémy a hľadám si babu čo ma tiež, to už ak by som si hľadal podobným štýlom človeka tak to by som rovno mohol hľadať aj empatiu, ľudskosť, dobrosrdečnosť.. premýšlavosť či nejakú filozofickú povahu ktorá ma rada umenie a prírodu.. vieš.. to sa proste asi nedá .. pretože ak by to šlo tak by si každý vyberal to čo chce.. ale myslím že chápem čo si mi chcel povedať... jasné neni to zlé .. ak by sme boli aj podobná povaha tak by nás do mohlo aj dosť zblížiť pretože by sme sa mohli obaja zaujímať o stravu, zdravie, atď..

neznamy1986, ahoj, tak máš toho fakt dosť nad čím sa trápiť a bojovať.. býva dosť zle keď nenájdeš pochopenie ani v rodine, dá sa chápať že ak je to dlhodobo tak proste majú nejakú slabú chvíľku alebo nejaké očakávania ale rozhodne to nijak nepomôže danému človeku na psychiku.. no tie útoky od ľudí, aj ja som v tejto téme čakal tak trochu kritiku, pretože chápem.. že v ích očiach som zrejme "odpad" možno by som aj ja tak uvažoval ak by sa mi nikdy nestali tieto problémy.. proste keď si zdravý a cítiš sa fajn tak sa má každý fajn a so všetkým sa dá niečo spraviť.. keď potom vidíš že niekto napíše že ma fyzické problémy tak mu ani neveríš.. nehovorím že všetci ale sú taký ľudia. Ja fyzické problémy až tak nemám čo sa týka pohybový aparát, mám chrbticu ale ta ma obmedzuje bolestami hlavy, stuhnutosťou atď, ale chápem ta aj tak pretože mam chronické únavy a to je hrozné keď som nevládny .. nemám silu a podobne.. Tie tvoje problémy máš celý život alebo sa to stalo v nejakom momente ? Močenie napríklad.. ako u teba prebiehali tieto problémy .. ako začali.. kedy atď.. Ja napríklad mam tiež problémy s močením ale skôr mam problém začať.. musím tlačiť silno aby to šlo a aj to ide menší prúd a viem že som to dostal na dovolenke už 7-8 rokov dozadu... asi ide o nejaký chronický zápal .. preto sa snažím dačo robiť v tomto zmysle aby sa to dalo dokopy. Ta práca no... všetci chcú najlepšieho,najšikovnejšieho človeka za čo najmenší plat.. preto nie len taký ako ja alebo ty ale aj iný dopadnú rovnako aj keď možno menej často a majú širšie uplatnenie kedže sú zdravotne v pohode. Asi si z toho netreba robiť až tak ťažkú hlavu no.Neviem ešte aká práca sa dá vykonávať z PC, napadá ma grafik,programátor, nejaky návrhár nejakých projektov, či niečo z učotvníctvom alebo administrativou.. ale to sú väčšina také obory čo vyžadujú znalosti a možno aj školu, alebo sa naučiť hrať poker a vyhrávať ale to ber skôr ako vtip :D aj tam treba knowhow ako na to a aj tak sa môže stať že prehráš aj trenirky. Možno niečo vyrábať z domu a predávať to dakde do miestnych obchodov.. prípade roznášať letáky (ak to teda fyzicky dokážeš, tam rýchlosť netreba, stačí že ich rozdáš. Hlavne si asi nájdi niečo také kde sa nevyžaduje rýchlosť ak to je teda problém..

berca, Ahoj, jasné majú ale povedzme si na rovinu, dnešná doba není o tom ako v minulosti keď sa ľudia nepozerali až tak zištne na druhého.. sú vzťahy kde majú ľudia vážne zdravotné problémy no neviem koľko vzťahov je a vzniklo tak že jedna osoba nebola schopná práce a mala zdravotné problémy a ta druhá ju "neodkopla" a nezačala hľadať druhú (ešte predtým než vôbec boli vo vzťahu) Mladé baby a zrejme aj chalani majú nejakú zafixovanú predstavu a pokiaľ nesplňuješ - letíš z kola von.. a väčšina báb ma asi nejakú predstavu ako o hlave rodiny, proste muž, ktorý vedie rodinu, stará sa o ňu a tak.. čiže automaticky asi strácam záujem žien keď zistia že ja nie som taký.. potom už ťažko môžem byť milý.. a ďalšie vlastnosti keď už sa baba rozhodla, preto som tu založil toto vlákno aby som vedel ako to vidia ostatný, som celkom aj prekvapený, ale na druhej strane, je tu aj vyšší vekový rozdiel si myslím a viac ľudí čo sú tu majú už rozumnejší názor.. ale ďakujem za radu :)

neznamy1986

ModraObloha: Tak mne nič ine neostava, buď to sa pokúšať o nejaký typ práce alebo fugnovať štýlom, že doživotne budem od dakoho závsilý (čo už by bolo akože fakt na samovraždu). A som rád, že ma chápeš - lebo skušal som sa tu na fore radiť že ako ďalej - no zažil som doslova sprosté útoky. Ja som na tom tak fyzicky že nič naročne nezvladnem, a ani nestiham tie požadované rýchlostne tempá inač - mal som napr. raz brigadu zametanie v obchodaku - pre rýchlosť som na druhý den letel)
A čo sa týka rád o od ostatných - boli to že mam isť robiť účtovníka, dokonca že ešte si mam urobiť živnosť ako účtovník (jasne pri mojom sústredení - mal som trebars brigádku kde som do systemu mal na jeden web hadzať údaje o diskotekách, koncertoch a par krat sa mi tam podarilo spraviť chyby typu zle nastavený dátum atd začo ma vedúci išiel zožrať tak viem si prestaviť ako by to bolo pri účtovaní stoviek účtovných prípadov). Plus som sa snažil vysvetliť že moje pokusy o prácu po strednej (roky 2007-2008) dopadly asi 20 neuspešnými pracovnými pohovrmi v Ba (plus som zažil v prahe brigadu kde som mal sa pýtať na udaje zákaznikov jedneho obchodneho domu a na pc ich opravovať - dopadlo to tak že ,,na to že si mněl strojopis na střední si strašne pomalej" (jasne prvý deň v novom zamestnaní budem fungovať na 1000 percent) a na druhy den - tu si mnel chybu, tam si mnel chybu - viš čo, ty nejsi vhodny typ) samozrejme mi to davali doma vyžrať že len mínam financie a nič z toho - šeci do mna hučali že teraz to tak už není že to bola ina doba. Mám brata v Bratislave ktorý robí na vysokozdivžnom vozíku a hlada niečo lepšie a ľahšie a poviem ti, veľmi sa o neho nebijú (ne žeby sa flakal to určite nie - ale tiež zažil kopu pohovorov a potom ,,bohužiaľ ste neuspeli") tak pochybujem že je to o 180 percent iné......... Mám síce SBS kurz ale tak su dva problémy - to jest som až chorobne nekonfliktný (ked dačo hrozí tak skôr utečiem a nedokažem zareagovať) a pre urologické problémy dosť neskoro spavam (časte chodenie na malú... Alebo prebudenie sa v noci s tym že potrebujem až 10 krat po sebe odbehnúť). Preto sa snažím dopracovať k niečomu žeby sa to dalo z domu

dobrerano

petroneta: nechaj ho tak, je to beznádejný prípad. prečítaj si tému "Robím dobre?" tam sa s každým hádal a vždy na každého reagoval a musel mať vždy posledné slovo.. nezoberie si žiadnu radu k srdcu a je zadubený.. aspoň sa potvrdzuje všetko čo som napísal a stále to popiera pritom je priehľadný ako euro obal :D

a potom, čo som zašiel do tohto fóra trochu hlbšie aby som si niečo od neho prečítal, tak vidím, že je to chronické a vidím tam opakujúce sa vzorce, chlapec je na najlepšej ceste aby sa z neho stal nástupca cloo, už teraz je tak na 60-70% podobný s tým, čo tu píše on (viď výrazy "alfa samec" a podobne)

petroneta

dobreuz: práveže svojím ironickým spôsobom a negativistickým založením v kuse plačeš nad tým, aký svet je. To máš tak pos***tý život? Mama Ťa nemala rada, a zvykla Ťa šupnúť starým rodičom, ktorí ledva čakali, kedy sa Ťa konečne zbavia?
Mrzí ma, že máš takú rodinu, ale nie každý ju má takú. Žijem o čosi dlhšie než Ty, poznám kopu ľudí a bezpečne prehlasujem, že väčšina rodín taká nie je. Ak to nie je z osobných skúseností, tak odkiaľ, keď ako píšeš, sa stretávaš s ľuďmi len málo?