Ďakujem všetkým za reakcie,
jeanvaljean699, no ja sa na také tie spoločenské normy moc nepozerám a skôr na ne kašlem, len sa riadim tým čo by som chcel, nemám to tak že proste chcem vzťah silou mocou len aby sa nepovedalo, chcem ho pretože ho sám chcem, očakávania ostatných už moc neriešim, čo iné mi aj ostáva keď som dopadol tak ako som dopadol, v očiach druhých som asi len neschopák no to je ich vec, nepoznajú dôvody prečo to tak je a aj keby áno tak pravdepodobne by v tom videli aj tak len to svoje.. ale ďakujem za názor, to o tej jedinečnosti no neviem :D ja osobne som priemer, neviem v čom by som vedel byť dobrý, zatiaľ sa proste venujem zdraviu ale snaď nájdem niečo čo ma bude v budúcnosti baviť, nepotrebujem byť ale najlepší, stačí že sám budem spokojný :)
Zuzulik8, vďaka na názor, je dobre vedieť že v dnešnej dobe vedia ľudia byť ľuďmi a nepozerajú sa na to všetko len zo zištného pohľadu, zaleží aké množstvo ľudí to takto vníma, že by vedeli dať šancu aj osobe ktorá ma zdravotné problémy, realita býva často iná, preto som sám na pochybách. S tou pesimistickosťou máš asi pravdu, mám také nálady, dakedy sa proste opustím a zúfam si že prečo nemôžem byť zdravý, napriek snahe čo som tomu dal atď.. proste slabá chvíľka, uznám asi by som z časti taký bol, není ľahké byť v poho keď ma "požierajú" zdravotné problémy, keď človek musí s tými problémami žiť deň, noc, nemôže od ních odísť začnú byť "otravné" a časom človek stráca odolnosť. Ak by som mal dať príklad tak je to ako keď (trochu čudný príklad) máš v topánke ostrý kamienok ktorý ti vadí, nemôžeš si vyzuť topánku a vytriasť ho von, musíš ho proste "nosiť" so sebou deň a aj noc.. po čase to bude horšie si myslím a stratíš odolnosť vzdorovať tomu.. to je len taký môj príklad čo ma napadol keď som rozmýšľal nad tým, ako vysvetliť ľudom ktorý povedia že vyriešiš problémy keď zmeníš myslenie, psychiku, začneš pozitívne uvažovať.. to není tak, že sa na ten problém ľudia sústredia alebo si nahovoria nejaký problém, v skratke není to také ľahké ako si myslia tí čo sa majú fajn vo svojom tele, to by som aj ja vedel hovoriť ako svetový liečiteľ, to len pre príklad ale už som veľmi odbočil. Ale aby som sa trochu obhájil, niekedy mam naopak radosť so života ako malý chlapec keď sa cítim fajn, je to niečo ako depresia a zrazu také "vynorenie" z hmly.. človek vníma trochu inak ten život, keď idem v dobrej nálade niekedy na precházdku (chodím sám) tak viem occeniť všetko to čo už sa v tomto uponáhlanom svete ani tak necení.. viem si vychutnať teplo slnka, vzduch, aj tú modrú oblohu pod ktorou tu vystupujem, oblaky, lúku, hory.. ovce ktoré sa pasú ... :D niekedy mam až zimomriavky.. ako keby to bolo to podstatné pre nás a my sa len od toho vzďaľujeme.. ale to som zase odbočil, no ta "zvýšená radosť" so života je krásna.. uvedomenie si toho čo je podstatné.
dobreuz - tvoju nenávisť voči vzťahom som si všimol, nebudem to tu nejak riešiť, každý to ma inak, tebe to vyhovuje, ja naopak aj keby mam zlú skúsenosť s babou tak by som po čase chcel znova vzťah.. nechcem byť sám.. do teraz som bol sám.. do istej miery mi samota aj vyhovuje, ale osamelosť je hrozná... človek je tvoj spoločenský a ja chcem mať aspoň jednu osobu pri sebe s ktorou sa budem môcť podeliť o krásy či ona so mnou, považujem to v živote za dôležité, samozrejme vo funkčnom vzťahu, tiež nepreferujem niektoré veci čo píšeš o vzťahoch ale to automaticky neznamená že všetky sú také..
ak na základe ľudí čo sa zle rozhodli posudzuješ všetky vzťahy a celkovo partnerstvo muž-žena, tak to si zaslepený, mal by si si robiť vlastný názor, aj keď podľa teba určite väčšina vzťahov stojí za nič tak nebuď ako väčšina.. to je tak všetko, ale samozrejme ak ti vyhovuje byť sam tak je to úplne v poriadku ja to chápem.. Ale nemusíš tu písať nenávistné alebo inak zdiskreditujúce komentáre voči všetkým vzťahom kvôli tomu že ty to vnímaš inak, buď vyrovnaný už keď tak :) Takto to vypadá ako keby ti niekto veľmi ublížil a ty sa len chrániš.
ahjajjaj ďakujem za názor, celkom si mi dodal odvahu a trochu aj vieru v seba, takže ďakujem, samozrejme neplánujem ostať doma celý život, v minulosti som si vedel nájsť brigádu popri škole a aj cez prázdniny, nemyslím si že som lenivý typ, len trochu ku mne nebol život "fer" nerád robím veci polovične, často som za buď nič alebo všetko, preto chcem mať dôveru v svoje zdravie a schopnosť spoľahnúť sa na seba v časoch keď to bude treba. Preto radšej chcem venovať energiu zdraviu a potom práci ako pol na pol, samozrejme ak to inak nepôjde budem musieť niečo robiť.. No to s tou babou, tiež ma občas napadne myšlienka že ak sa nejakej páčiš tak môžeš ju aj zbaliť "zadarmo", a ak sa nejakej proste nepáčiš tak sa môžeš snažiť pôsobiť ako chceš a tváriť sa a hovoriť čo chceš a aj tak skončíš na 0, čiže aspoň sa dozviem ako na tom som.
neznamy1986, ahoj ďakujem za názor a tak trochu som aj rád že nie som v tom sám, na svete je fakt veľa ľudí čo ma niečo podobné a ani si to neuvedomujeme, (nie som rád za tvoje problémy ale že v tom nie som sám), Ja som momentálne v situacií kde sa tak trochu spolieham na to že sa dám dokopy, ale ak náhodou to nebude ono, tak sa budem musieť prispôsobiť a asi robiť niečo podobné ako ty a to hľadať si prácu takouto formou. Ja som sa tiež občas vyskytoval na pokec, na FB som aj teraz ale tam len udržujem v podstate už nič :D len si píšem s pár ľuďmi raz za čas. Pokec som sa jednú dobu snažil ale tam je to také.. každý o sebe prezentuje buď vytvorenú osobnosť alebo ideálnu, čo neni bohviečo aj keď lepšie ako nič, no najlepšie z môjho pohľadu je keď niekoho stretneš reálne, vidíš že vyžaruje rovnakú "frekvenciu" ako ty.. to je také to naozajstné.. vieš že to není maska na nete to sa mi páči a snáď je to aj naozaj tak a neklame ma len moja intuícia. To s tým odpisovaním to je také.. holka potrebuje zrejme pozornosť ale v skutočnosti o teba záujem nemá, neviem čo núti ľudí konať takto, možno proste len potrebuje sebavedomie tak to robí takto.. ako hovoríš proste si natrafil na takú tú väčšinu čo tam je len kvôli sebe a svojmu dobrému pocitu :D Ale určite tam zájdu aj normálne baby len tie sa tam moc neprezentujú čo je škoda. Foto by tam tiež nebola zlá. To s tým invalidným to je také.. za každú cenu z teba spraviť prace schopného aj keď v skutočnosti niesi.. ja osobne by som možno rok dozadu vedel vybaviť tiež invalidný ale asi len za cenu - Psychiater, zobanie liekov, a nekončený kruh by sa odštartoval, nepovažujem to za liečbu a je to len zarábanie na úkor utrpenia pacientov.. čo je smutné.. kedže iná forma v podstate ani už není... jedine radikálne to zobrať do vlastných rúk ako to robím ja... s tým že nemám na nič nárok pretože som "zdravý" Ako som už písal , keby nemusím platiť poisťovňu neplatím.. tých 70 eur by som vedel využiť lepšie.. Každopádne veľa šťastia prajem či v oblasti zdravia ale aj vzťahov, snáď sa aj na nás "kriplov" usmeje konečne šťastina a zažijeme si porti utrpení aj niečo pekné :)
peterkova_klar, vďaka za názor, no popravde neviem ako to funguje, mal som nejaké predstavy ale cítim sa lepšie keď viem že to tak možno není... ktovie zaleží od typu ľudí, z časti súhlasím s - neznámym, nejde až tak o charakter, ale o to zabezpečenie, financie, a niektorým babám okrem toho aj dalších XY vlastností .. len či vedia ponúknuť to isté :) Samozrejme nie všetky sú také.. no často vídam na forach že aký by mal byť chalan a tam niektoré majú vysoké požiadavky,
dia58dia,ogar ďakujem Vám za názory a cenním si vaše rady, ano som aj depresívny nebudem klamať... mam chvíľky kde som nepríjemný, podráždený a podobne.. aj to je jedna z vecí prečo o tom pochybujem mimo finančného hľadiska. Ak by som bol takýto a ubližoval tej babe tak by som sa sám na to nedokázal pozerať a ukončil to z mojej strany.. nemal by som proste svedomie byť naďalej v tom vzťahu ak by som videl aký som.. to budem radšej dokonca života sám ako mam niekomu ubližovať.. a ak by sa tak stalo tak by som bol so sebou strašne nespokojný.. toho sa obávam kus no..
Daniellkaa - Ďakujem ti za koment a podporu, ja si myslím že akné ani nič podobné nerobí problém vo vzťahu, ak si nájdeš niekoho s kým si rozumiete tak takéto veci sú druhoradé.. tie psychické problémy samozrejme zneprijemnujú život, takéto problémy by sme si mali dať obaja dokopy kvôli sebe a snažiť sa preto aby sme mohli byť lepšiou verziu nás, po tom všetkom budeme mať cennú skúsenosť do života a budeme si uvedomovať čo je pre nás podstatné - nebudeme riešiť hovadiny a drámu ale len čo je naozajstné. Ďakujem teda ešte raz za podporu, je fajn že je nás viacej, nie sme v tom sami a dáva nám to silu, aj tebe prajem zdravie aj nejaký ten vzťah.. určite to nevzdávaj kvôli akné.. to by bola škoda :) Akné nemusí byť trvalí problém, a niektorým ľudom to vie pridať na kráse.. z môjho pohľadu je nedokonalosť krajšia.
Tutanchamon_xD, tak to je snáď jasné že by si mal každý vyberať +- seberovného partnera.. potom tu vidíme ako sa chalani sťažujú že všetky baby sú rovnaké a idú len po "alfa" samcoch a na ostatných sa ani nepozerajú keď oni robia v podstate to isté a pozerajú sa len na tie "pekne" a ostatným babám nedajú priestor.. keby začali byť trošku skromnejší a uvedomelejší tak by sami prišli na to že sa pozerajú po "inej lige" a začali mať triezvy pohľad na to aký typ báb si vybrať, alebo sú len povrchný a nič ine okrem vzhľadu ich nezaujíma.. v tom prípade nech začnú byť presne taký typ po akých tie baby idú a majú vystarané..
dekapo vďaka za názor, úprimne, keď sa mi kus zlepšila mozgová hmla tak sa mi trochu dalo dokopy aj sebavedomie, neni to ono ale socialna fobia je o dosť miernejšia aj keď občas prídu pochyby. Ja sa neľutujem, (rozhodne to není stav mysle aj keď také nálady občas mám) Práve naopak snažím sa aby som sa dal dokopy. Ano nepracujem ale peniaze si míňam svoje čo mám z brigád, od nikoho nič nepýtam. Prispôsobil som životný štýl tomu že nemôžem sa rozhadzovať a míňam len na to najpotrebnejšie.. nedokážem dobre vykonávať prácu.. ak ti niečo hovorí mozgová hmla, chronické únavy (a ďalšie veci) atď tak chápeš prečo, možno nie som na PN pretože s doktormi tieto veci už neriešim ale rozhodne by som keby je všetko spravodlivé mal mať na to nárok, ale nebudem sa dávať do role obete a radšej začnem pre seba niečo robiť ja sám ako čakať na zázrak že by mi nejaká ich liečba pomohla.. Aj tak vo väčšine prípadov keď nevedia diagnostikovať si automaticky prípad pre psychiatra a tie lieky ja užívať fakt nebudem.. až vtedy by som bol zátaž pre všetkých, či rodinu, či seba, či štát... jedine prečo by si ma tak nebral by bolo že mam nálepku PN alebo Invalidný, ktorý ti dajú len keď pristúpiš na ličebu ktorú dosť ľudí nepovažuje ako liečbu ale len biznis s naším utrpením. Takto nejak to funguje.