Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ma cenu hľadať si vzťah ak...

Príspevok v téme: Ma cenu hľadať si vzťah ak...
ModraObloha

Zdravím, už dlhšie sa trápim otázkou či má cenu si hľadať vzťah ak má človek zdravotné problémy ktoré mu znemožňujú fungovať ako "normálny človek" ?

Aby som vám kúsok priblížil problém tak - Mam 22 rokov, zatiaľ som nemal vzťah, boli časy keď som sa o to pokúšal, keď som aj bol rád že nikoho nemám, teraz to vidím tak že každý potrebuje niekoho s kým si rozumie, kto ho pochopí, vypočuje a podobne.. Už dlhu dobu mam rôzne problémy fyzicke,psychické, som samotár niekedy dobrovoľne kvôli spoločnosti, niekedy pretože proste tých správnych ľudí nemám žiadných.. som dosť uzavretý človek aj keď si myslím že viem sa baviť otvorene ak je aj o čom.
Momentálne nepracujem, trpím mozgovou hmlou, silne chronické únavy, problémy s trávením a močením, rôzne depky, po nejakom čase popri mozgovej hmle sa mi trochu rozvinula ľahká sociálna fóbia... dakedy sa bojím byť s ľuďmi aby ma hneď neodsúdili ako nejakého hlupáka, pretože tak sa na tej mozgovej hmle cítim... niesom na invalidnom ani na PN s doktormi som to riešil par rokov dozadu a samozrejme som zdravý a v psychiatrii ja nevidím riešenie tak sa pokúšam dať dokopy stravou.. snažím sa čo najviac pre seba robiť aby som sa mohol zaradiť do normálneho života. Má takýto chalan pre babu cenu? Budme úprimný v dnešnej dobe sa na charakter moc ľudí nepozerá.. mladí idú za vzhľadom a starší sa pozerajú na pracovný/socialny status.. prípade vzhľade.. Ako by ste vnímali chalana čo sa napriek týmto problémom pokúša alebo uvažuje že by si hľadal vzťah ? Je to veľmi sebecké vôbec uvažovať nad tým? Je mi jasné že moc toho ponúknuť nemôžem, samozrejme neplánujem byť celý život doma zavretý, nepracovať a podobne... chcem sa dať dokopy a fungovať ako človek, ale momentálne po tom všetkom čím som si prešiel a vo väčšine času sám.. som aj ja narazil na ten strop či hranicu kde mám potrebu byť s niekym na kom mi zaleží a koho mam rád.. ( do teraz som si nehľadal vzťah hlavne z tohoto dôvodu aj keď som po tom túžil) Mám šancu? Keby vás baby osloví takýto chalan, namáhali by ste sa mu odpísať alebo rovno ignorácia a podobne? Potrebujem úprimné názory, pretože sa mi páči jedna baba z blízkeho okolia, no fakt neviem či jej mám napísať alebo naďalej ostať sám z racionálneho dôvodu ? Pochopte ja viem že je rozumné dať si dokopy zdravie a potom sa naplno venovať vzťahom atď.. ale väčšina po dlhej dobe bez vzťahu (pripadne u mňa aj kamaratov ) má potrebu mať niekoho takého.. zaujíma ma váš názor, ako sa zachovať ? Je to sebecké ? Napíšte mi váš úprimný názor nech viem ako sa zariadiť.. ďakujem

peterkova_klar

Vieš koľko ľudí má v dnešnej dobe zdravotné problémy a majú normálne fungujúcu rodina? Podľa mňa sa netreba hneď uzatvárať a treba sa snažiť viesť normálny život!

neznamy1986

btw: Som na čiastočnom invalidnom ale na niečo pod. ako robím som odkázaný - aj pri poslednej kontrole som sa dozvedel ,,múdrosť" - ,,Vy nemáte postihnutý intelekt, tak si môžete hladať prácu na pc" (niečo čo sa ľahko povie, ťažko realizuje)

neznamy1986

ModraObloha: Ja som na tom pod. jak ty - pre zdravotné problémy (časte močenie a s tým spojené neskore spávanie, neurologia, spomalenosť a pod veci) som bez práce - no v súčasnosti som začal robiť rekvalifikačný kurz ktorý by mal umožniť prácu z domova (tvorbu www cez system wordpress)
Nehneval by som sa za nejaký bližší vzťah ale tiež neviem či by to bolo možné.
Ja som sa pokušal hlavne zoznamovať cez fb, pokec (boli osoby ženského pohlavia s ktorými som chcel aspon kamaratský vzťah - lebo proste rozumeli sme si ale bývali sme 200 km od seba)a pod. veci no furt z toho vzniklo to že - ja som jednostranne prjeavoval záujem dotyčná odpisovala... A ked ma to prestalo baviť tak napr. jedna reagovala štýlom ,,ty si si ma vymazal na fb z priateľov, no vďaka" a druha mi rok po vymazani pisala - no ale keď som napísal, že nemam zaujem o niečo že ja budem jednostranne pisať a ona odpovedať - ta vôbec nechapala čo pišem a nakoniec to ukončila s tym že som zlý, lebo ponukla priateľstvo a ja tak reagujem (Heh asi som natrafil na take ktoré vzrušuje keď sú niekým vypočúvané abo čo :D )

ahjajjaj

Keď neskúsiš, nedozvieš sa.
Zdravotný stav a neschopnosť zamestnať sa, môžu byť dočasné. Verím aj, že dočasné sú. Existujú predsa zamestnania na polovičný úväzok a podobne, niečo by si skúsil. A to dievča, no prečo neosloviť, a ak nebude podľa Tvojích predstáv, je to jej vizitka, nie Tvoja. Takže skús, ale emocionálne sa do celého príliš neangažuj.

Zuzulik8

Ze mas zdravotne problemy to nijak vyrazne nevadi, kopa ludi ma zdr. problemy a ma vztahy. Ak najdes spravnu partnerku bude ti oporou, ale davaj si pozor aby si ju netahal ku dnu. Aby si nemal prilis pesimisticke reci a stale sa len lutoval lebo to berie energiu. Mne by nevadil partner co ma zdr. problemy ale ak by stale len negativne rozpraval a bral mi tym energiu to by mi vadilo.

jeanvaljean699

Veľa ľudí sa trápi podobným problémom ak do 40 nedosiahnu akúsi všeobecne uznávanú úroveň,teba to postihlo skôr ale máš výhodu si mladý.Sprav to čo nerobí nikto,alebo ak áno sprav to lepšie.Každý je v niečom najlepší na svete,niekde mu je zobraté inde pridané,nájdi to!

ModraObloha

Susie - vďaka na názor, Takže ak by tebe napísal chalan/muž, a nemal prácu kvôli zdravotným problémom, dala by si mu vôbec šancu? Podľa mňa väčšina keď by zistila ako na tom je (ohľadom financií) tak by automaticky chalan stratil ích záujem a vypadal by ako chudák aspoň myslím, ja osobne si tak prídem, není to dobrovoľne že mam zdravotné problémy, no vďaka tomu si myslím že som takmer nepotrebný pre nikoho, však čo by niekto mal z takého vzťahu. Ak by som to aj skúsil tak neviem ako by som na tom bol ohľadom svedomia.. asi som už vnútorne rozhodnutý, ale stále chcem počuť že opak je pravdou, o to horšie ak by mi aj dala šancu, a ja sa len pozeral ako som neschopný byť muž vo vzťahu.. ťažko si to tak predstavovať.. Škoda že sa nevyjadrilo viac ľudí.. ale ďakujem ti za názor :) Pekne napísane, prajem ti aby si si našla toho pravého v tú chvíľu keď to bude tebe vyhovovať a nie rodičom či iným čo od teba čakajú že dodržíš normy v spoločnosti a automaticky si niekoho nájdeš len aby sa nepovedalo

Susie

Toto dôverne poznám. Strach z ľudí,depresie, zlá nálada a podobne. Vždy som mala najradšej samotu. Som tichá,hanlivá,bojím sa spoločnosti do vzťahu som sa neponáhľala. A to mám 20 a už si o mne myslia že som divná . Ale takto Podľa môjho názoru to má cenu :) Každý chce byť predsa raz Šťastný a chce mať pri sebe niekoho. Ja teda áno . A verím že ty takisto. :) tak sa toho neboj.

ModraObloha

Ryba128 - Ďakujem ti za názor, no zaleží aj o koho sa zaujímaš.. tá osoba mi nepríde povrchná.. skôr sa v nej z časti vidím.. preto okrem iného nechcem aby som premárnil šancu a potom už žiadna byť nemusí.. som dosť (možno to znie egoisticky ale nemyslím to tak) zložitý alebo si to aspoň myslím, a vie ma zaujať len máločo...(v oblasti vzťahov) pozerám sa na to tak aby som sa asi v tom aj z časti videl (kompatibilita) kedže ja sám som "podivín" tak ma skôr priťahuje to keď vidím tiež nejakú "zvláštnosť" Neviem ani čím to mam podložené proste je to len intuitívne že tá osoba by mi rozumela.. vyžaruje to.. nejaká podobnosť tam je.. všade vidím pekné baby.. pekné tváričky.. krásne postavy.. niekedy až prehnane staranie sa o image, vonkajší vzhľad.. povrchnosť až umelosť... keď vidím tu prirodzenosť.. a vyzralosť (každý si pod tým môže predstavovať čo chce) tak hneď to vzbudí záujem, pretože to vidím málo.. je mi to sympatické.. nenútené.. ten človek nemá potrebu sa hrať na niekoho iného.. upútavať na seba pozornosť .. je taký aký je a to vypovedá o vlastnostiach .. prípadnom charaktere.. dalo by sa to nazvať že toto všetko prebleskne hlavou keď niečo také vidím a vnímam to ako intuíciu nejak podvedome spracujem všetky vnemy bez toho aby som o to premýšľal :D divné ja viem.. ale chápem no, tiež mam svoje vady (mimo zdravia) a je možnosť že aj tak by som sa sklamal ako píšeš.. dakedy mi príde že byť sám není tak zlé a nevidím v tom hľadaní vzťahov zmysel ale potom príde osamelosť.. pocit že mi niekto chýba a podobne.. keby sa to dalo aby tie pocity neboli tak by to bolo jednoduchšie..