Je iskra to isté ako páčenie sa jeden druhému?

Príspevok v téme: Je iskra to isté ako páčenie sa jeden druhému?
iskraneiskra

Ahojte,

v lete som sa náhodou stretla s jedným mladým mužom (ja 24, on 25) na takej ľudovej zábave, kde nás bolo kopec kamarátov (poznali sme sa dávno z jednej inej akcie, ale nikdy sme sa bližšie nerozprávali- skôr sme sa poznali tak, že sme o sebe vedeli a mali spoločných známych). On sa prihovoril a prehodili sme pár viet a to bolo celé.
O pol roka na to, mi napísal, začali sme si písať veľmi intenzívne a nakoniec sa aj stretávať. Ja som mu zo začiatku veľmi v sebe nedávala šancu ale čím viac som ho spoznávala, tým som ho mala radšej, vyzeralo to obojstranné...on inicioval všetko, AŽ mi raz povedal, že on v tom vzťahu necíti tú "iskru", tak že to asi nechajme tak ..
Mňa to zarazilo, lebo ani ja som to najskôr necítila, ale prišlo to..a dokopy sme boli von možno 7x..
Keď sme sa o tom rozprávali, aby sme to teda ukončili s čistým štítom a všetko si povedali na rovinu, on povedal, že ma má veľmi rán, že mu je so mnou super, a že sa mi páčim, inak by sa neozýval ale ISKRA..
Tak sme to ukončili.
Mňa by ale zaujímalo či sa Vám niečo také stalo? Čo si o tom myslíte ? Lebo ja si myslím , že 2 by spolu ani nemali nič začínať ak sa nepáčia jeden druhému už na začiatku, ale on tvrdil, že sa mu páčim ale vlastne chýba iskra? ide to vôbec dokopy?
Mňa to potom tak zarazilo a neviem sa tak pohnúť dalej, že na základe čoho vlastne sa ludia rozhodujú vo vzťahu?
Myslíte že mi len nepovedal všetko ? :D možno som sa mu ozaj nepáčila, ktovie :)

pomocnica

bez energie-Áno, to chápem, taký latantný gay bol asi a
nechcel si to priznať. No aspoňže to je už za tebou.
Noo a čo sa toho videa týka, tak tam sa stal podobný prípad(akože vedľajšia story), že oni boli vysokoškolskí zaľúbenci a ona sa trápila, že nevedel sa nikdy poriadne urobiť a takéto veci a ju to deptalo až nakoniec vyšiel priateľ ako "bisexuál", aj keď skôr "bisexuál", ktorý je gay, ale nemá gule si to priznať, lebo predsa bi znie menej háklivo....Taktiež týpek nevedel a tiež mi to prišlo blbé, lebo iba dievčinu potrápil, namiesto toho, aby si najprv ujasnil ako a čo cíti.
No želám pekný dník ešte. ;-)

iskraneiskra

Ja určite nechcem byť s niekým, pre koho je sex.príťažlivosť to najpodstatnejšie, pretože viem, že to veeľmi rýchlo zo vzťahu vyprchá..
Ja chcem radšej niekoho s kým ma bude baviť každý deň žiť obyčajnú realitu, s kým sa budeme schopní rozprávať a urobiť si srandu aj v ťažkých chvílach, s niekým, kto mi bude srdcu veeľmi blízky...sú to také moje idealistické romantické predstavy, ale keďže si myslím, že zdravý a šťastný vzťah bez neistoty, nedôvery a žiarlivosti sa buduje inak než sexom a iskrou..

Takže ak to on bral naozaj takto, že mu šlo viac o to fyzicko-chemické, tak asi môžem byť vďačná, že to tak nie je :)
Inak je to super chalan, fakt zaujímavý a dobrý, len asi má trošku iné hodnoty..

sashasss

Nie si pre neho zena, s ktorou by isiel do vztahu. Si pre neho kamaratka a ak tam ta iskra teda nie je, neciti ze by si bola viac.

mirec411

iskraneiskra - ľudia si dosť zvykli na to, že dobrý vzťah začína "iskrením". Nepozastavujú sa nad tým, že ide len o prejav sexuálnej príťažlivosti. Pritom iskrenie môže veľmi rýchlo skončiť, ak príde k poznaniu negatívnej stránky povahy človeka. Takže "iskra" nie je večná, ako si niektorí myslia. Vyhasína úplne prirodzene aj v dlhodobých vzťahoch, kde ju nahrádza vzájomná sympatia (hlavne povahová).
Tvoj chlapec preferuje viac fyzično, ako vzájomnú sympatiu a porozumenie, tak sa nediv, že vo vzťahoch bude dávať prednosť skôr "iskreniu". Asi bude dosť prekvapený, ak zistí, že iskrenie je naozaj len dočasný stav, ktorý je charakteristický pre "prvotné zamilovanie". (Zamilovanie do čoho? Jasné že do tela, ...veď na začiatku nikto nevidí a nepozná nič iné.) Oveľa lepšie je, ak sa iskra rozhorí po spoznaní - po vytvorení vzájomných sympatií a dôvery.

ahjaj

iskraneiskra: chodiť von môžeš, nikoho tým neťaháš za nos. Za nos ťaháš len vtedy, keď cítiš, že s týmto si nesedíte a predsa s ním chodíš von. Ale kým to nevieš, zatiaľ sa predsa zoznamuješ. A sexuálna príťažlivosť bola aj u mňa tak, že až po nejakom čase, nie hneď. Až keď sme boli spolu a o niečo sa pokúsil - objatie, bozk, tak som zisťovala, či mi to je príjemné.

bez energie

pomocnica, predychala som to lahko, este v tej chvili, len naco si zacina s babami. nie som homofob, mne su ukradnuti.
to video je na mna tazke, ja som francuzstinarka, ale dik.

pomocnica

bez energie-Haha:D Nie nie je a ani ja nie som. Asi som sa zle vyjadrila. On to nebral mechanicky, ale nebol proste zaľúbený. Len vzrušený skôr. Lol to by bol fór, kebyže bol gay. To sme boli ešte mladší, ja som sa zaľúbila po uši, on bol vygúlený z toho, že ho chcem, sa mi prihovoril a takéto veci a proste on ma má rád aj sa mu doteraz páčim a vzrušujem ho a takto, ale my sme boli takí kamoši s výhodami, len v takomto vzťahu by nemal byť jeden zaľúbený. :D Mňa to našťastie po takých 2 rokoch finálne prešlo a teraz si už dávam pozor na to,aby som do toho opäť nespadla, lebo on je taký ten čo si rád užije vieš. Mi napíše nejaký deň v podnapitom stave, že ma miluje, že by sme sa opäť mali začať stretávať, ako ho beriem a takéto veci, ale na takýchto chalanov si už dávam bacha a tohto beriem s rezervou. Je to ale zlatý chalanis. :D
Uf a to si ako predýchala, keď si zistila, že je gay? Snáď nie si nejaký homofób. :D

Pekný deň želám.

PS:Toto mi pripomenulo možnože tvoju situáciu.

www.youtube.com

ZInehoKonca

Ja mam opacny problem medzi mnou a jedným to iskri az az.Ale mam pocit,ze sa nechápeme,on zase si to nechapanie nevnima.Chcela by som kontakt skoncit,ale vždy ked sa o to pokusim chyba mi jeho blizkost tak az chemicky a to spolu ani nespavame.Pri bývalom to bolo zas porozumenie,bez velkej chémie ale nejaka bola a som si vravela,ze ked si rozumieme tak ideme aj do intimnosti.no po case som akoby nemala ani potrebu byt s nim.No s tymto teraz to je opacne aj ked si kus menej rozumieme.Nechapem vobec.

Kalgan1

"len neviem na základe čoho sa vlastne mám rozhodovať, aby som nikoho neťahala za nos, keďže tento druhý mi tiež vôbec nie je ničím blízky a neláka ma s ním ísť von, len nechcem mu nedať šancu..." Radsej sa na to vykasli, lebo ho budes tahat len za nos. Robit niekomu vedome falosne nadeje nie je... povedzme to slusne: nie je to moc pekne...