Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je iskra to isté ako páčenie sa jeden druhému?

Príspevok v téme: Je iskra to isté ako páčenie sa jeden druhému?
iskraneiskra

Ahojte,

v lete som sa náhodou stretla s jedným mladým mužom (ja 24, on 25) na takej ľudovej zábave, kde nás bolo kopec kamarátov (poznali sme sa dávno z jednej inej akcie, ale nikdy sme sa bližšie nerozprávali- skôr sme sa poznali tak, že sme o sebe vedeli a mali spoločných známych). On sa prihovoril a prehodili sme pár viet a to bolo celé.
O pol roka na to, mi napísal, začali sme si písať veľmi intenzívne a nakoniec sa aj stretávať. Ja som mu zo začiatku veľmi v sebe nedávala šancu ale čím viac som ho spoznávala, tým som ho mala radšej, vyzeralo to obojstranné...on inicioval všetko, AŽ mi raz povedal, že on v tom vzťahu necíti tú "iskru", tak že to asi nechajme tak ..
Mňa to zarazilo, lebo ani ja som to najskôr necítila, ale prišlo to..a dokopy sme boli von možno 7x..
Keď sme sa o tom rozprávali, aby sme to teda ukončili s čistým štítom a všetko si povedali na rovinu, on povedal, že ma má veľmi rán, že mu je so mnou super, a že sa mi páčim, inak by sa neozýval ale ISKRA..
Tak sme to ukončili.
Mňa by ale zaujímalo či sa Vám niečo také stalo? Čo si o tom myslíte ? Lebo ja si myslím , že 2 by spolu ani nemali nič začínať ak sa nepáčia jeden druhému už na začiatku, ale on tvrdil, že sa mu páčim ale vlastne chýba iskra? ide to vôbec dokopy?
Mňa to potom tak zarazilo a neviem sa tak pohnúť dalej, že na základe čoho vlastne sa ludia rozhodujú vo vzťahu?
Myslíte že mi len nepovedal všetko ? :D možno som sa mu ozaj nepáčila, ktovie :)

iskraneiskra

hmm...zaujímavé reakcie :)

Ja som asi z inej planéty, nejakú sex. príťažlivosť necítim k nikomu kým ho nepoznám ako osobnosť a niečo v jeho vnútri ma k nemu mega priťahuje..ale chápem, každý to máme inak..

Len som chcela vedieť ako to ostatní vidíte, lebo napr. medzitým ako sa naše cesty rozišli ma pozvali von ďalší 2 ..1 bol úplne iný ako ja, to viem, že by neklapalo...
A ten druhý, tak tomu som povedala, že ešte je to pre mňa skoro, ale že môžme občas ísť von a spoznať sa lepšie..len neviem na základe čoho sa vlastne mám rozhodovať, aby som nikoho neťahala za nos, keďže tento druhý mi tiež vôbec nie je ničím blízky a neláka ma s ním ísť von, len nechcem mu nedať šancu...
Tu zas prichádzam k bodu, že čo je vlastne tá iskra :D
Asi u každého niečo iné no... pre mňa je super znamenie keď ma baví byť s tým človekom, keď ma baví spoznávať jeho vnútro a tráviť s ním čas..čo bolo len pri tom prvom..

petroneta

na začiatku vzťahov býva iskra. To znamená veľkú sexuálnu príťažlivosť. Neskôr tá iskra vyprchá, ostáva priateľstvo a telesná príťažlivosť. A ono ten chlapec to v sebe nemal tak silno vybudované, aby vedel byť bez iskry. Sú však vzťahy, kde tá iskra trvá veľmi dlho.

kmen

Iskra je ak niekoho zbadas a citis sexualne pritazlivy naboj, tuzis sa bozkavat, obiimat, hladit ci uz milovat. Citis napatie v tele a tuzbu. To je iskra. Kde to neiskri tam vztah sa tazko buduje.

bez energie

pomocnica, mne sa stalo navlas to iste s jednym gayom, tiezto bozkavanie bral len tak mechanicky, tiez sme v kontakte, nie je nahodou z ba4?

iskra, to mohol povedat len tak, lebo to uz niekde pocul a mozno ani presne nevedel, mozno ocakaval nejaku sexicu z filmu a tu by povazoval ze ma iskru, nevieme. mozne je aj to, co pises na uplnom konci.

iskra

ak to medzi dvoma iskri, znamena to, ze sa sexualne pritahuju, tuzia po sebe, po milovani.
pri paceni sa toto chyba, takze to nie je to iste.

pomocnica

Nie, iskra nie je to isté ako páčiť sa niekomu. Mne sa môže páčiť veľa chalanov a dokonca aj dievčat, to znamená, že ich považujem za atraktívnych ľudí. Ale povestná iskra je to, že to medzi vami iskrí, napätie, vzrušenie, šteklenie v brušku, priťahovanie sa v inom štýle ako v tom, že máš pekného kamoša, ktorého nechceš, ale uvedomuješ si, že je atraktívny. To je ako keď je muž gay napríklad. Vidí, že žena nejaká je atraktívna, vidí súmernosť, peknú farbu očí, ale nepriťahuje ho v tom štýle, žeby s ňou niečo chcel mať na báze vzťahu.
Mne sa stalo už dávnejšie, že ja som sa zamilovala a on ma len považoval za veľmi atraktívnu ženskú s ktorou si rozumel, ale neklapalo nám to, lebo on len využil, že ho taká baba chce ale napríklad pri bozkávaní necítil to, čo ja. Akože doteraz sme kamoši atď ale to je dlhý príbeh už. :D Takže snáď som objasnila túto problematiku ako ju vidím z môjho uhlu pohľadu.

Pekný dník želám. ♥

Kalgan1

Iskra... Mozu to byt velmi rozne veci, mozno vsetky dokopy, mozno len zopar. Psychologicke a biologicke. Aj fyzicka pritazlivost nezalezi len od jednej konkretnej veci, ale je to cely subor veci, co si ludia podvedome a nevedome vsimaju na druhom cloveku.

Ale su to aj veci, ktore nevidime. Druhych vnimame aj inymi zmyslami. Cuchom, chutou (pri bozkavani, okrem ineho aj tomu sa hovori "spravna chemia", pretoze sliny su chemia), dotykom. Su tu aj nevedome faktory vyvierajuce z biologicky najstarsich casti mozgu, kde mame zakotvene svoje najhlbsie instinkty a automaticke spravanie a telesne funkcie, napr. cerebellum je nezavisle od hipokampu, ktory hra dolezitu ulohu pri konsolidacii informacii z kratkodobej pamati do dlhodobej pamati a priestorovej orientacii.

Vskratke, je velmi vela drobnosti a jemnych nuans, ktore ovplyvnuju to, ako cloveka vnimame. Okrem evolucno-biologickych faktorov su aj psychologicke. Keby sa mu nepacila tvoja oblubena farba oblecenia, ktore pravidelne nosis. Je tu aj vela cisto psychologickych faktorov, ktorych si clovek je a aj nie je vedomi.

Takze keby sme "iskru" mali rozpitvat na zakladne casti, zistime, ze toho je velmi velmi velmi velmi vela. Aj taka "laska na prvy pohlad" sa v podstate da takto osvetlit. Z biologickeho hladiska ste vyhrali jackpot, lebo ste stretli na ulici spravneho partnera, ktory vas celym svojim vyzorom pritahuje. Vona, pach, pot, parfem, sampon, sprchovy gel, praci prasok, vsetko na tom druhom voni. Chut bozku, dotyky pokozky na pokozku a v neposlednom rade samotny sex, vsetko je dokonale a v mozgu nastava velmi silny pocit euforie pri ohnostroji neurochemickych procesov. Ked si este k tomu rozumiete aj povahovo a nazorovo, tak gratulujem, nasli ste si idealneho partnera.

Zaver: Iskra je proste iskra. Moze zaiskrit hned, ale moze aj nastat po urcitej dobe, to zase nie je vylucene.

Poucenie: Take veci sa stavaju.

klapo

A kto mal a kto nemal tu iskru? Iskrili ste obaja, alebo aj daky ohen tam bol? Ci len ciste iskry?Aby som to spravne chapal.

swistica

Zbytocne vela riesis. Jednoducho sa zial s tebou rozisiel a tym padom to uzavri a pohni sa dalej. Zbytocne filozofovanie o nesmrtelnosti chrusta s iskrou a bez iskry na vysledku i tak nic nezmeni a ani do buducna ti v nicom nepomoze. Takze moja rada je - neries.