ako nabrať silu do novej práce

Príspevok v téme: ako nabrať silu do novej práce
rozborduse

Ahojte, prednedávnom som dala výpoveď zo starej práce, bola to práca v korporácií, kde sa už dlhodobo ťahali nadčasy a bola som z toho veľmi zničená, prejavilo sa to na strate imunity a neustálych zápaloch, idem teraz do novej práce, je to menší rodinnejší podnik, kde by nemalo byť tak intenzívne pracovné tempo, napriek tomu sa cítim byť veľmi vyčerpaná a ked som prišla prvé dni z novej práce mala som takú silnú migrénu že som si na spanie musela dať lieky proti bolesti. Dovolenku som nemala už pol roka a nemohla som si ju ani vyčerpať, lebo mi ju preplatili....neviem ako nabrať silu do novej práce, cítim sa trochu stratená...

topmanager

svistica, nejde o dokonalý životopis. Ona si chce zachovať súčasnú prácu a pritom nebyť vyčerpaná a vysilená. Ak nastúpi na PN na dva týždne, bezpečné to nie je. Ešte týždeň by ušiel, ale viac fakt nie.
Ak si vyberie hneď na začiatku dovolenku, tiež to nie je dôveryhodné. Nech by robila čokoľvek, ona je typ svedomitého zamestnanca, ktorý si vyčíta aj to, keď je chorá a dá sa vypísať. A byť na PN alebo dovolenke pod nátlakom, že by nemala, a že to ona nezvláda a vyčíta si, nemá zmysel. Potrebuje jednoznačne dačo proti stresu, a na to je aspoň pre mňa wellness najlepší, preto jej ho odporúčam.

Okt

samozrejme, ze najlepsie je ostat doma, kym sa clovek nezregeneruje, ale oavam sa, ze ked pri nastupe do novej prace s anecha vypisat, ze v skusobnej dobe vyleti. Je to tazka situacia, lebo treba platit seky, z niecoho zit

klapo

Viac ako 2 tyzdne dovolenky si neber, lebo mozu zistit, ze ta tam vlastne nepotrebuju. A to co si zachranovala planetu v tej byvalej praci? Ako su ludia co nemaju dovolenku vobec, alebo velmi dlhu dobu. Pol roka je oproti tomu nic.

satanko

ísť k obvodnej/obvodnému povedať,čo si tu napísala a ostaneš pn chvíľu.Ľudia to je normálne ísť kvôli tomu k lekárovi. Dobrý lekár vie, že toto sa deje a na to je najlepšie regenerovať, oddychovať Oddýchni si! veľa šťastia :)

Zuzana209

súhlasím s tým, čo sa tu už popísalo - nutne potrebuješ viac voľna - nielen pár dní.
Ak si dlhodobo ťahala nadčasy v korporácii, tak si možno viac vyčerpaná, než by si si to vedela priznať. Ja som pred 8 rokmi dala výpoveď z korporátu a bola som doma niekoľko mesiacov. Dodnes si pamätám, že prvé cca 2 - mesiace som spávala aj cez deň, nielen v noci - pritom ja nikdy cez deň nespávam. Bola som veľmi prekvapená, že to vyčerpanie bolo až také. Samozrejme by mi mohlo v tej dobe veľa ľudí vyčítať že som vlastne "nič nerobím" alebo mám ísť radšej za psychologovi, to by ale nič neriešilo - proste existuje vyčerpanie, ktoré sa blíži tzv. "vyhoreniu" a jediné riešenie je absolútny oddych. Skús v práci požiadať o viac dní voľna a povedz im úprimne, že v predchádzajúcej práci si pracovala veľa nadčasov. Áno je to aj riziko, ale ak je to firma so správnymi hodnotami, tak by ti mala dať šancu..držím ti palce

swistica

@topmanager Tiez som si volakedy myslela, ze je vzdy potrebne vsetko zvladnut, vsetko dokazat, vsade zotrvat, mat perfektny zivotopis, nebyt nikdy PN, nebyt nikdy na urade prace. Uz som zmenila nazor. Zdravie je vzdy prednejsie a tie odvody, ktore na strhavaju z platu je niekedy celkom prijemne ziskat spät v podobe podpory v nezamestnanosti. Zial nas socialny system neumoznuje uplatnit sabatikal - platene volno po urcitom pocte odpracovanych rokoch, takze ludia si musia pomahat inymi sposobmi. Severske krajiny velmi dobre vedia, preco moznost sabatikalu svojim zamestnancom umoznuju. Oddychnuty zamestnanec rovna sa lepsi pracovny vykon.

topmanager

. dovolenka, PN ani nezamestnanosť nepripadajú do úvahy, ide tu o schopnosť zotrvať a podávať adekvátne výkony v novej práci, s tým, že sa z tej predchádzajúcej nestihla zotaviť. Teraz 8. mája choď do sauny, wellnessu, vírivky, Kneippov kúpeľ, ale poctivo!!, 20 minút, vykašli sa na domáce práce, a ak sa dá dopraj si k tomu ešte relaxačnú masáž. Budeš sa cítiť ako znovuzrodená.

ahjaj

nepíšeš nič o trávení voľného času. Zmena stravy? Menej sladkého? Vynechať tie typické únavové jedlá. Vitamíny, pohyb, spánok.
To je na tom, že nové zamestnanie sa spája často aj so stresom zo zmeny. Nejak si to treba kompenzovať buď budovaním dobrých medziľudských vzťahov v práci, alebo voľnočasovými aktivitami.

Van-ness

Si asi dost vycerpana, ak si uz nastupila do prace uz by som prec asi nesla. Ale je potrebne aby si si vedela dobre oddychnut, vedela sa dobre vyspat, skus nejaky magnezium pred spanim alebo normalne navstiv lekara nech ti nieco lahsie predpise :) Nie je to zdrave ked telo nevladze a hlava uteka niekam :/