ako nabrať silu do novej práce

Príspevok v téme: ako nabrať silu do novej práce
rozborduse

Ahojte, prednedávnom som dala výpoveď zo starej práce, bola to práca v korporácií, kde sa už dlhodobo ťahali nadčasy a bola som z toho veľmi zničená, prejavilo sa to na strate imunity a neustálych zápaloch, idem teraz do novej práce, je to menší rodinnejší podnik, kde by nemalo byť tak intenzívne pracovné tempo, napriek tomu sa cítim byť veľmi vyčerpaná a ked som prišla prvé dni z novej práce mala som takú silnú migrénu že som si na spanie musela dať lieky proti bolesti. Dovolenku som nemala už pol roka a nemohla som si ju ani vyčerpať, lebo mi ju preplatili....neviem ako nabrať silu do novej práce, cítim sa trochu stratená...

Okt

nechcela si byt pol roka na podpore? teda ak mas 2 roky odrobene, inak by si narok nemala, ak nie, tak jedine vela oddychovat po praci a cez vikend a malo by sa to zlepsit casom. Poznam to, prestupocala som tak z jednej prace do dalsej, kde som mala prestup na zaplatanie dalsou pracou, kym ma nezobrali do tej tretej a bolo to tazke, ale nejak som o zvladla.

swistica

1.moznost - dat vypoved a poriadne si doma oddychnut. Pol roka mas narok na podporu v nezamestnanosti, takze by si dostala 60 % hrubej mzdy (over si ale ci mas urcite narok - treba mat odpracovanych urcity pocet dni)
2.moznost - vypisat sa na dlhodobu pn - tiez mas prakticky narok na 60 % hrubej mzdy. Ak nechces prist ale o pracu, ides do rizika, ze dostanes vypoved v skusobnej dobe. To, na aku diagnozu by si sla na pn, zavisi od tvojho stavu a od lekara. Myslim, ale ze na syndrom vyhorenia by sa to dalo spravit vzdy.
3. dohodnut sa s novym zamestnavatelom na 2 tyzdnovej dovolenke - je ale otazne, ci ti to bude stacit.

Zdravie je vzdy najprednejsie.