Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako povedať rodičom?

Príspevok v téme: Ako povedať rodičom?
Copovedat

Ahojte. Mám síce 18, takže už nepotrebujem povolenie, ale stále neviem ako mám rodičom oznámiť že chcem ísť na plastiku. Ide len o otoplastiku, upravenie odstávajúcich uší, žiadne silikóny ani nič, len sa bojím ich reakcie, im uši neodstávajú, takže moc nechápu aké to je. Nesúhlasia ani s tetovaním tak si ani neviem predstaviť ich reakciu na plastiku. Jediné čo chcem je ich podpora ale bojím sa že ma pošlú kade ľahšie. Čo im mám povedať aby ma viac pochopili a podporili ma? Máte s tým niekto skúsenosti ?

Copovedat

Áno. Už 3/4 roka mám tri brigády aby som na to mala peniaze a utiahla ešte ostatné veci ktoré si platím sama. Preto píšem že od rodičov potrebujem len ich podporu a aby ma rešpektovali v mojom rozhodnutí, ale práve toho sa bojím že to tak nebude.

Copovedat

Rodičov plne rešpektujem, práve preto nechcem robiť nič za ich chrbtom. Ani keby idem na tu operáciu bez ich súhlasu nebola by som drzá . Je to moje telo moje rozhodnutie. Ty a ani oni s mojimi ušami nežijete, myslím si že za iste veci v mojom živote môžem zobrať plnú zodpovednosť ja sama, čo neznamená že som zlá dcéra.

clooo

To, že máš 18 rokov, ťa ešte neopravňuje byť k rodičom drzá a ešte im dokonca "čistiť žalúdok" ako ti nižšie radia. Stále žiješ pod ich strechou, živia ťa a dokým sa to nezmení, mala by si ich poslúchať. Či u vás to neplatí ? Keď začneš zarábať, kúpiš si svoj byt či dom, potom môžeš za seba plne rozhodovať. No možno u vás je to naopak a rodičia ti dovolia, aby si ty im rozkazovala, dnes, pri drzých a rozmaznaných deckách to nie je nič výnimočné...

mate59

Oznám im, že si sa rozhodla,máš termín a ideš.Je to tvoje telo a tebe sa to nezdá zlaté.Zmieria sa s tým.Bez obáv.

Copovedat

Keď oni sú v takýchto veciach dosť staromódny. Nepotrebujem od nich peniaze ani dovolenie, už som dospelá len nechcem robiť takéto veci poza ich chrbát. Snáď toto pochopia teda.

bia554

pokial ide len o takuto plastiku, tak by z toho tvoji rodicia nemuseli robit velku vedu. normalne im to povedz a uz uvidis co povedia. mozno prekvapia a podporia ta v tom.

Copovedat

:D vyčistím neboj. Keď oni vždy povedia že to mám zlaté a že to nie je také zlé.. typické rodičovské argumenty. Pri tomto už ale naozaj nepovolím. Ďakujem za dodanie odvahy

swistica

Ak by namietali, tak im este ty vycisti zaludok, lebo taketo operacie sa bezne robia pred nastupom do skoly. Tak im naznac, ze to zanedbali :-)

Copovedat

Skúsim im nejak vysvetliť to ako sa cítim , ale bojím sa otvoriť pred nimi. Nikdy s nimi neriešim takéto veci, tak sa dosť bojím reakcie.