Ako povedať rodičom?

Príspevok v téme: Ako povedať rodičom?
Copovedat

Ahojte. Mám síce 18, takže už nepotrebujem povolenie, ale stále neviem ako mám rodičom oznámiť že chcem ísť na plastiku. Ide len o otoplastiku, upravenie odstávajúcich uší, žiadne silikóny ani nič, len sa bojím ich reakcie, im uši neodstávajú, takže moc nechápu aké to je. Nesúhlasia ani s tetovaním tak si ani neviem predstaviť ich reakciu na plastiku. Jediné čo chcem je ich podpora ale bojím sa že ma pošlú kade ľahšie. Čo im mám povedať aby ma viac pochopili a podporili ma? Máte s tým niekto skúsenosti ?

Copovedat

Dobreuz, myslím že to je zbytočne komentovať. Cloo sa očividne ešte do 50tky bude držať mamkinej sukne a zato že jemu to vyhovuje my sme drzí “puberťáci” :D ešte že my z takýchto vecí nemáme komplexy a nemusíme tým otravovať ostatných

dobreuz

A za čo je akože drzá? :D Za to, že chce žiť vlastný život a nie poslúchať rodičov celý život? Je plnoletá, svojprávna, dokonca finančne nezávislá od svojich rodičov, takže si môže robiť, čo chce :)

Copovedat

Niekto tu pozná lepšie môj život ako ja asi :D najprv si to sám vyrieš v hlave a potom komentuj ostatných

clooo

Veď aj ja vyjadrujem svoj názor k tejto téme a v druhom príspevku reagujem na "dobreuz", no zjavne si ešte mentálne nedospela na to, aby si to pochopila.

Copovedat

Fuha ďakujem. Určite idem do toho, musí to byť super pocit neschovávať niečo a nehanbiť sa za to. S prsiami ja moc problém nemám, páčia sa mi tie moje po pravde ale kto vie čo prinesie budúcnosť :D ja som určite otvorenejší človek ako moji rodičia ak to má človeku zlepšiť psychiku prečo nie. Tak teda šetrí a držím palce aj ja tebe nech si spokojná

Copovedat

No ako sa to vezme, keď na tých brigádach nie je nejak vysoký plat, preto ich mám až tri :D . Nejde ani tak o názor chalanov, s tým moc nemám problém . Ide skôr o moju psychiku a sebavedomie, niekedy mám také stavy že keď sa s niekým bavím tak mám pocit že mi nepozerá do očí ale na moje uši pritom ich mám zakryté pod vlasmi. V podstate si to robím celé sama, asi mi to ostalo ešte z toho detstva keď sa mi smiali. Je to celkom smutné lebo vzhľad by nám určite nemal takto podkopávať psychiku, všetci mame na sebe nejakú chybičku krásy ale s týmto sa nejak neviem vyrovnať aj keď si uvedomujem že sú omnoho horšie veci. Akurát sa chystám porozprávať s mamou, dnes mám celkom odvahu na to po týchto správach :) ďakujem

zzzbbb

Pisala som tu pred par rokmi. Mala som totalne komplexy z mojich uši. Nielen z odstavania ale aj špicateho tvaru. Dnes ich mam zoperovane a gumičku nosim 95% času.

Neviem nakolko zly/dobry maš vzťah s rodičmi. Nakolko im doveruješ. Nakolko su konzervativni. Ja som to mala tak, ze otec nezil s nami a nezaujimal sa a mama nenormalne konzervativna a nabozensky zalozena. Odrobila som si to v skladoch v zahraniči a išla som byvat na 2 tyzdne kym sa mi to preliečilo cudziemu človekovi, len aby sa to v dedine nevytaralo. Stalo ma to 600€ takze nie je to zas az take drahe. Predtým som NIKDY cop nenosila. Doma som povedala ze idem robit animatorku do tabora. Zabralo to, ked som prisla, povedala som jej pravdu a sama mi povedala, ze by s tym nesuhlasila.

DNES sa už ušami dávno netrápim a som spokojna, stastna ze sa nemusim hanbit a citit trapne, vyhybat vyletom a pohybovym aktivitam, či dokonca brigadam, kde sa vyžaduje mat vlasy vypnute. MOJA RADA: CHOD A NENECHAJ SA NIKYM ODBIT čI PREHOVORIT. Tvoja vnutorna spokojnost v dnešnom povrchnom svete je nadovšetko. Uvidiš aka budeš štastna a spokojna po operacii. Je to ako zavislosť. Skus si raz privoňať.

Vtedy som si vravela to isté čo ty. Ze určite nikdy prsia. Lebo prsia odo mna nechce nikto ukazovat (okrem frajera :) ale veru uši mi robili velke problemy. Avšak ja som nebola spokojna ani s tymi prsiami ale verila som, ze sa s tym zmierim. Nestalo sa tak. Dnes už šetrim aj na prsia a dufam, ze sa mi to tento rok podari. Ak momentalne nie si celkom resp uplne spokojna s prsiami, a primarne ta trapia uši (čo chapem), uvidiš, ze po čase budeš riešiť aj tie prsia, teda to čo ta trapilo menej, ale trapilo. Lebo ten pocit po operacii je krasny a budeš ho chcieť zažiť opat, vykročit s kazdou častou tela sebavedomo, bez mindrakov, bez obmedzeni. Ak existuje este nieco na tvojom tele, s čim nie si spokojna, budu ta nahanat myšlienky, ze ako by si mohla byt este spokojnejšia a stastnejšia, keby si si dala zmenit este tu dalsiu vec, čo sa ti nepači. Ak taku nemaš, gratulujem. Skončiš pri 1 plastike.

dobreuz

Copovedat Len som reagoval na užívateľa cloo. K téme: 500 € ani nie je tak veľa, keď máš 3 brigády :) Veď to zarobíš aj za mesiac, no nie? Určite choď do toho, ale kvôli sebe, nie kvôli iným a už vôbec nie kvôli chlapcom :) Majú Ťa mať radi takú aká si, pre Tvoje vlastnosti a nie pre vzhľad.