Ako povedať rodičom?

Príspevok v téme: Ako povedať rodičom?
Copovedat

Ahojte. Mám síce 18, takže už nepotrebujem povolenie, ale stále neviem ako mám rodičom oznámiť že chcem ísť na plastiku. Ide len o otoplastiku, upravenie odstávajúcich uší, žiadne silikóny ani nič, len sa bojím ich reakcie, im uši neodstávajú, takže moc nechápu aké to je. Nesúhlasia ani s tetovaním tak si ani neviem predstaviť ich reakciu na plastiku. Jediné čo chcem je ich podpora ale bojím sa že ma pošlú kade ľahšie. Čo im mám povedať aby ma viac pochopili a podporili ma? Máte s tým niekto skúsenosti ?

Copovedat

Cloo myslím že je každého osobná vec kedy a koľkokrát má sex a tiež má právo si vyjadriť svoj názor . Na to je tu toto fórum a diskusie. Ale toto už bolo podľa mňa dosť mimo témy :D

dobreuz

cloo žeby preto, že nie je? Strkať jeden orgán do druhého je už len aký prejav lásky? Ako ja chápem, že byť v 50tke nepobozkaný a bez sexu je nepríjemné (podľa na tom nič nie je, sú aj ľudia, ktorí prežili celý život bez vzťahu) ale za to netreba byť naštvaný na mladých ľudí aj na celé okolie.

Copovedat

Ďakujem ešte raz za odpovede. Nejak som nevedela nájsť odvahu na rozhovor s nimi, ale dnes sa asi odhodlám. Budem sa s nimi baviť ako dospelý s dospelými a už to hádam nejako dopadne.

Omen

Si šikovná. Báť sa nemusíš, ale porozmýšľaj, aké argumenty a vhodné zvolené slová by presvedčili teba, ak by si bola ty na ich mieste. Musíš vystihnúť správnu chvíľu, skús najskôr spracovať rodiča, s ktorým si si blízka. Možno budeš potrebovať viac pokusov, ale nezabudni sa správať slušne a s úctou k rodičom, povedz im, že ich máš rada, že si nešťastná zo svojich uší, operáciu si zaplatíš sama, že chceš len ich pochopenie, podporu...
A nedaj sa manipulovať ľuďmi, ktorí majú narušené vzťahy s rodičmi!
Ak zapojíš do toho rozum aj srdce, dokážeš ich presvedčiť. Budem ti držať palce! : )

Copovedat

Ďakujem, dodalo mi to odvahu :D . Viem že peniaze nepadajú len tak z neba, určite by sa dali využiť aj inak, veď je to skoro 500€ preboha. Ale keď si vezmem že tých 500€ ma zbaví dosť nízkeho sebavedomia, budem si môcť vypnúť vlasy hore och :D . Ja by som to až tak neriešila ale na základke som dosť trpela, veď vieš aké vedia byť deti a odvtedy uši vôbec neukazujem. Ďakujem za podporu! A inak čakala som že kedy sa pridá do diskusie aj cloo :D nevadí aspoň sme sa zabavili

clooo

dobreuz, mladý pane, za to, že vy odmietane - údajne dobrovoľne
- pohlavný styk, prečo presviedčate aj ostatných o tom, že tento akt nie je vo vzťahu nutné vykonávať ?

dobreuz

Ahoj, mám 19 rokov a úplne Ťa v tom podporujem :) Operať si prsia je blbosť, ale uši kľudne (môj názor). Je to Tvoje telo a ešte keď si to aj platíš sama, tak Ti ti nemôžu jednoducho zakázať, inak by sa dopustili trestného činu obmedzovania slobody. Takže kľudne tam choď, hoci neviem koľko stojí taká operácia, ale málo to určite nie je. Tie peniaze by sa dalo možno aj užitočnejšie minúť ale zase každý chce vyzerať dobre. Tak držím palce a urob ako uznáš sa vhodné :)