Chodim s chlapom asi 6r a som uz ohucana z rozdielnych nazorov na moj vztah. Je to asi tak, ze byvame vedla nich. Moj chlap nechce byvat inde, iba pri nich a povedal mi, ze keby aj byvame inde, chodi domov casto, ci so mnou, alebo bez. Rodicia nie su zli, nie je to ziadny tragicky pribeh typu svokra mi chodi po dome, lebo ma kluce a prehrabava supliky ani nic podobne. Sem tam mensie hadky, ale vsetko v norme. Ale mne ide na nervy, ze dennodenne su spolu aj ked ideme na vylet na vikend ci dovolenku uz mu volaju alebo on im. Zasa, nie dlhe telefonaty, ale aj tak. To je bezne? Mame obaja 30! Pripadam si ako 15r decko, co sa musi hlasit. Z jednej strany do mna hucia, ze mam maznaka, z druhej pocujem, ze to je dobre, ze su si taki blizki a chlap je citlivy a ma rad svojich rodicov. Potom sa mi zasa vybavi, ze keby som chcela odist, on si kludne vyberie rodicov a mna by asi aj nechal ist. Som z toho na prasky a nebavi ma takyto zivot. On tvrdi, ze tak bol zvyknuty a tak to bude cely zivot a ked sa mi nepaci, mam si najst ineho, ktory mi bude vyhovovat, ze on mi praje stastie. Tak mi poradte, lebo ja uz sama neviem. Nemali by sa nahodou dospeli ludia od rodicov aj trocha osamostatnit? Vsetky moje kamaratky byvaju s chlapmi same a s rodicmi sa navstevuju, castejsie ako raz za tyzden urcite nie! Iba jedna ma choru mamu tak tam je to ine. Ale mne moj povedal, ze ked sa nieco stane s jednym z rodicov druhy pride byvat k nam! Ja uz ani neviem co je normalne, alebo nie. Napriklad kamaratke umrel otec, je jedinacik a tiez nezostala doma, ale vratila sa do zahranicia k priatelovi. A mama k nim byvat nesla. A pritom maju pekny vztah. Prosim nazory. Je to uz zo strany mojho chlapa nezdravy fix na rodinu, alebo je to v norme?
Kedy chlap iba rad pomaha rodicom a kedy je uz maznak a zavisly? Kde je hranica?
Vieš, moja milá, kde je Tvoje miesto? PRI svojom partnerovi a S ním. Nie MEDZI ním a jeho rodinou.
"Ale mne moj povedal, ze ked sa nieco stane s jednym z rodicov druhy pride byvat k nam"
a Tebe keby sa stalo niečo s jedným z rodičov a ten druhý by to ťažko zvládal, nemohol by prísť k Tebe? Toľko si rodič nezaslúži?
Ty sa nikdy nepripájaš iba k svojmu partnerovi, ale zároveň aj k jeho rodine. A on rovnako. Keby niektorý rodič ochorel a Ty si trebárs na materskej, tak by si si ho nezobrala k sebe, aby si sa postarala a opatrovala ho?
Ľúbiš svojho partnera? Keď bol chorý, kto ho opatroval? Nie rodičia? Nie je on morálne povinný sa postarať o nich tiež, ak to budú potrebovať?
A naopak. Teba neopatrovali ako dieťa Tvoji rodičia? To preto, že si dospelá a máš partnera, to už s Tvojou pomocou rátať nemôžu?
Ak si korektný a správny človek, tak sa medzi svojho milého a jeho rodičov stavať nebudeš, alebo si potom zaslúžiť odísť od neho kadeľahšie a v budúcnosti sa zoznamovať iba s partnermi, ktorí žili v detskom domove.
Na Tvojom mieste, by som sa snažila o upevnenie vzťahu medzi Tebou a partnerom aj tým, že by som sa spýtala, keď viem o niečom, čo sa u rodičov deje. Napr. majú nového psa, tak by som sa spýtala, či si ho obľúbili. Keď si objednali niečo z internetu, či im to už prišlo a či sú spokojní. Utužovať vzájomnú komunikáciu a spolupatričnosť a to aj v maličkostiach.
Z Tvojho príspevku je cítiť, že Tvoj partner ničím neprekračuje hranice. Rozhoduje sám, po hádke s Tebou k rodičom neuteká. Tak je to len zášť z Tvojej strany a nič iné.
Moji synovia žijú v zahraničí, ale dvakrát do týždňa sme spolu na skype a rozprávame sa asi aj hodinu. Raz s jedným, raz s druhým.
on má s rodičmi bližší vzťah, no a čo?
Neviem, v akom veku rodičia sú, ale to že im volá z dovolenky, aj keď krátko, je podľa mňa normálne. Nemusel by sa im síce hlásiť každý deň, ale keď to on tak cíti, prečo ho nerešpektuješ? Ako si písala, po hádkach s Tebou sa nevyplakáva u rodičov a aj rozhodnutia robí samostatne. Ja sa nestarám do toho, ako často telefonuje manžel svokre. Beriem to tak, že je to jeho vec.
Co si vztahovacna, houby? Hovorim to preto lebo na dedinach sa traduju taketo veci ze musia cele generacie byvat spolu na kopke. Aj ked uz ani na tych dedinach to nie je take, aspon co ja viem, ved mam dve babky. A to je fakt divne, ze rodicia naplanuju decku zivot postavenim domu vedla a co ak pojde studovat za hranice? Poskladaju sa? Alebo bude bytovy typ napriklad? Alebo po VS zostane byvat trebars v BA?
wtf mimochodom, čo by bolo na tom zlé, ak by som bola z dediny? čo je z dediny.. to je niečo horšie pre teba? myslíš si, že si lepšia,ďalšia čo si nedovidí na špičku nosa? :)
wtf veru ani v jednom bode si sa u mňa netrafila, som len za racionálne uvažovanie a morálku. Pokiaľ by sa jej dialo niečo, čo je cez, samozrejme by bolo na mieste aby s priateľom odišli. Pokiaľ len počúva baba názory cudzích ľudí, tak je hlúpučká. Pretože kľudne sa môže mať dobre a nemusí si to kaziť tým, že jej niekto kecá, že to nie je normálne.
to kedysi sa stavali tie dvojgeneračné domy, alebo bolo zvykom, že starý dom a vedľa neho nový. Rodina celý čas bývala v tom starom a ten nový hneď vedľa bol akože pre dieťa. Nádherný pekný dom, len o 10 metrov od jeho/jej rodičov.
oxalis WTF? to kde zijes ked tam je normalne aby rodicia branili decku byvat inde ako vedla nich? To teda ja som asi z inej planety, ale okolo mna taki ludia nie su. Urcite si z dediny ze? sorry a cim by mu mala ublizit?? akoze tym ze budu byvat inde? :D toto je uz moc...mimochodom autorka ty nemas rodicov? to uz nevadi ze ty si od svojich odtrhnuta??
rozhodnutie
možno aj jeho rodičia to z teba cítia, preto radšej sú, keď majú syna na blízku, ako by im nejaké nerozvážne decko malo ublížiť ich potomkovi. A to je úplne normálne u normálnych rodičiv aj keď sa hodíš o zem, nič sa nezmení. Takže jediné čo ti ostáva je - zmeniť seba a svoje uvažovanie. Veľa štastia, lásky a radosti prajem
Rozhodnutie
nechcem byť hnusná, ale to, že dávaš na cudzie názory je jasný znak toho, že nie si zrelá na vážny vzťah s tým chalanom. A že po 6 tich rokoch toto riešiš? Porozmýšľaj nad sebou! Ľudia radi hľadajú chyby na druhých ale na špičku nosa si nedovidia
bohužial pre niektore ženy, ktoré by som ani nenazvala ženami ale kravami, musim suhlasit s jdb.
Rozhodnutie sama musíš vedieť čo je dobré. Ak máte pekný vzťah prečo počúvaš názory druhých. Čo ťa po tom, keď tebe je dobre. Nech si vravia. Ak by si mala problémy, že ti tam niekto robí zle pochopím, ale čo riešiš nechápem...Kašli na ľudí! Zbytočne si vyrábaš problémy v hlave. Nech si hovoria!. Kto by ti pomohol keby si sa dostala do problemov? Oni či tvoj priatel? Važ si čo maš, nehas čo ťa nepáli.