Zdravim vsetkych ludi, aj zeny aj muzov. Uz som normalne zufala. Partner nevie, kedy co potrebujem. Ked netuzim po objati,tak ma objima ostosest !,a ked ho potrebujem,tak mi povie,ze si ho vynucujem a nechce mi ho dat. Napr. Minule sme sedeli na drinku. Vacsinou,ked takto sedime chyti ma za ruku, pobozka ma. V ten den mi nebolo nejak do reci, urcite videl,ze som bez nalady, vo vnutri som bola nastavena,ze som potrebovala nejaky ten fyzicky prejav lasky. Urcite to bolo na mne vidno! Ale namiesto toho,aby ma za tu ruku chytil, ako vacsinou - ked som vysmiata a dal mi ten bozk, on zacal do mna hucat,ze co mi je,ze sa vo mne nevyzna.Toto ma este viac rozladilo. Tak teda, aby sa vyznal a dokazal ma precitat v domienke,ze predideme nedorozumeniam, tak som mu jemne povedala,ze potrebujem iba jeho pozornost a to chytenie za ruku,a nie nejake reci. tak zacala som byt ja ta najhorsia, pretoze si to vynucujem a on mi to neda. Mam pocit, ze ma vobec nevnima a vsetko robi vsetko opacne. A najhorsie na tom je,ze jeho reakcia bola hnev, zacal byt nervozny, zduty, nepozrel do oci, uz s nim vobec nebola rec, ze som vsetko pokazila a chcel ist domov. Mohla som sa na neho uz aj potom usmievat a nic, nedalo sa s nim pohnut, stale to svoje, ze on ide domov. Teraz sme pohadany, odisla som od neho smutna,sklamana so slovami,ze som chcela iba pochopenie, ze ma ma na haku a takto vyzera,ze este aj ja sa musim prva ozvat, on sa neozve a ani ho netrapi co je so mnou a ako sa citim. Zaziva/l niekto nieco podobne?
Partner nevnima moje potreby
Tvoj problem je hlavne ten, ze si myslis, ze ma schopnost citat myslienky, ked potrebuje objatie, tak ho objim, ked potrebujes bozk daj mu ho, ja by som tiez priatelovi neevyznavala lasku, nehladkala ho, nebozkavala, neobjimala keby je bez nalady a oduty, tiez by som sa nastvala, ze co ma za problem, ze odkial to mam vediet ked nehovori nic.... a ked mu ty takto vytknes, ze potrebujem to a nemam co on odkial nema vediet tak sa necuduj, ze sa nahneval..chlapi s trosku jednoduchsi v tomto od nas od zien, oni tie veci vo vztahu tak nehrotia...
Ahoj, no samozrejme, mám s tým skúsenosť, raz za čas som mala zlú náladu, napr bola som ohučaná z práce a unavená zo všetkých tých ľudí a hneď otázky "a čo ti je, "čo si taká", jak keby raz za čas nemohol mať človek zlú náladu....alebo keď sa mi len niečo nepáči, tak hneď "a čo, ja za to môžem?!" chlapi sú asi takí :-) lenže akurát práve v takej chvíli nemám chuť počúvať takéto reakcie, takže tak :-)
Na druhej strane, ten tvoj mohol zareagovať primeranejšie, keď si mu priamo povedala čo potrebuješ, ako ti aj dole písali, čo je na tom objať niekoho keď mu to pomôže?
Dakujem Vam vsetkym za prispevky, ste mili :)
Drahy/a Clooo,
ak si lepsie precitas moj prispevok, tak zistis, ze moja reakcia boka taka, ze som partnerovi priamo povedala co od neho potrebujem.
Milá autorka témy, máš pocit, že je tvoj partner jasnovidec alebo že má schopnosť telepatie ? Partner ako väčšina mužov príde vyčerpaný z práce, aby aj tebe kupoval hovadiny, handry a ty ešte očakávaš, že ti bude čítať myšlienky ? Čo tak aspoň otvoriť ústa a nahlas povedať, čo od partnera očakávaš ? Či partner ti ma neustále hľadieť na tvár a dovtipiť si, čo chceš ?
Na jednej strane muzi nevedia citat myslienky a nemaju az taku schopnost vcitit sa do druheho ako zeny. Na druhej strane ty mu to aj povies co id neho ocakavas a jeho reakcia je neprimerana. Ake vynucovanie si pozornosti, co je zle na tom objat partnera ked mal zly den a viem ze mu to pomoze. A tiez od teba nemoze ocakavat ze budes vzdy len dobre naladena a usmiata, sme len ludia, kazdemu sa stane ze nema niekedy svoj den a dobru naladu. Skus sa s nim este porozpravat, pokojne, bez urazok, vysvetli mu svoje pocity a tiez sa ho spytaj co jemu na tebe vadi a co od teba ine ocakava. V com robis podla neho chybu a vypocuj si ho. Ak teba bude vobec ochotny normalne diskutovat, nezacne zase kricat, obvinovat ta a nepojde domov. Lebo s clovekom s ktorym sa neda vo vztahu diskutovat bude vzdy problem cokolvek riesit.
Schopnosť empatie vcítiť sa di toho druhého je dar ,ktorým disponujú viacej ženy ako muži.Niekedy sa muž aj začne snažiť viacej,ale zasa partnerka poznačená predoslím nezáujmom chce vytrestať partnera aby pocítil čo ona n a posledy cítila.V skutočnosti odplácanie nevedie k ničomu dobrému iba ak zasa k tomu že partner sizačne nasilu prejavovať nehu ,alebo zneistený nevie čo má vlastne Teda robiť.!Typický nesúlad medzi nevyzretými ľudmi a nepoznanie odlošnosti vnímania signálov toho druhého.
Záver ak naozaj máš vedľa seba trubiroha ,ktorý je ah pekný dobrý a beviem čo ,ale nevie uspokojiť tvoje požiadavky a nepočuje a nevidí tvoje signâly tak s ním nestrácaj čas!!!Empatia je vzácnosť a niektorý ludia si ju nikdy neosvoja do takej miery akú by sme si želali.....Buď pracujete na vzťahu obaja a vtedy má zmysel sa snažiť tomu druhému povedať ,naznačiť vykričať .....alebo by to mal vycítiť aj sám ?Každý sme iný niekoho stačí naviesť a ide ,niekoho postrčiť a naskočí niekoho roztlačiť a až vtedy sa spamätá Sú však aj taký ktorých ťaháme za sebou ako capa na špagáte ...
co ta pri nom drzi? Ja by som take spravanie netolerovala a nechcela byt s takym clovekom. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Nezmenis to, bud to akceptuj a nauc sa s tym zit alebo hladaj inde,
Petroneta,
Samozrejme pozornost dostava a keby mi povedal,ze sa neciti vo svojej kozi a potrebuje ma, tak som pri nom aj o polnoci. Len nevuem zvladnut tie jeho taketo neprimerane reakcie, ked po mne dokonca aj krici, zatne sa, nepohnem s nim a jedine, co dookola vtedy opakuje je,ze chce ist domov... ja potom placem, lebo je na mna neprijemne tvrdy,despoticky a odmietavy, snazim sa mu prejavit lasku, ale to je zbytocne, lebo uz ma svojho boha a mna vtedy ako keby nevnima. A vtedy mi v hneve vravi, ze sa mam spravat ako dospela. A to dospely nepotrebuju prejavy lasky? Je to pre mna nieco nezvladnutelne. Neomakci ho nic, ani moj usnev, jedniducho sa tak rozhodol a koniec. Mne nic ine nezostava, ken sa zdvihnut a sklamane odist. Jeho slova na druhy den su,ze ja som vsetko pokazila.
a čo keby si sa menej venovala svojím vlastným pocitom a skúšala trochu viac vnímať tie jeho potreby? Máš ho iba na uspokojovanie svojích potrieb, či už psychických alebo fyzických? Alebo aj preto, že sa zaujímaš o to, on mal aký deň a ako sa cíti on? Zavolal Ťa na drink, lebo chcel mať peknú časť dňa na drinku, Ty si bola bez nálady a on nemohol vedieť, či sa kvôli niečomu nedurdíš. Skôr by si mohla svoje nálady odeť do slov a hovoriť o nich. Ale v prvom rade sa zaujímať o tie jeho nálady. Ono to má byť obojstranné, tak si polož otázku, či si ako partneri vo vzťahu stojíte vedľa seba, a či pozornosť iba očakávaš, alebo či ju aj poskytuješ.
Iba jednu otazku si poloz. Chces byt s takym muzom? Chapem, ze nie kazdy sa vyzna a hned vidi na tom druhom ze nieco je zle alebo dobre. Co je ale zle v tomto pripade, je jeho reakcia. Je to sebec co pozera len na seba a nema pochopenie pre druhych a ich pocity. To sa nikdy nezmeni, taky on je. Predpokladam ze ked tebe niekto povie ze sa neciti dobre a caka podporu, tak ho podporis a nie zdrbes pod cierny zem, este ze sa budes aj zle citit ze si si to nevsimla. On ale nie.