Zdravim vsetkych ludi, aj zeny aj muzov. Uz som normalne zufala. Partner nevie, kedy co potrebujem. Ked netuzim po objati,tak ma objima ostosest !,a ked ho potrebujem,tak mi povie,ze si ho vynucujem a nechce mi ho dat. Napr. Minule sme sedeli na drinku. Vacsinou,ked takto sedime chyti ma za ruku, pobozka ma. V ten den mi nebolo nejak do reci, urcite videl,ze som bez nalady, vo vnutri som bola nastavena,ze som potrebovala nejaky ten fyzicky prejav lasky. Urcite to bolo na mne vidno! Ale namiesto toho,aby ma za tu ruku chytil, ako vacsinou - ked som vysmiata a dal mi ten bozk, on zacal do mna hucat,ze co mi je,ze sa vo mne nevyzna.Toto ma este viac rozladilo. Tak teda, aby sa vyznal a dokazal ma precitat v domienke,ze predideme nedorozumeniam, tak som mu jemne povedala,ze potrebujem iba jeho pozornost a to chytenie za ruku,a nie nejake reci. tak zacala som byt ja ta najhorsia, pretoze si to vynucujem a on mi to neda. Mam pocit, ze ma vobec nevnima a vsetko robi vsetko opacne. A najhorsie na tom je,ze jeho reakcia bola hnev, zacal byt nervozny, zduty, nepozrel do oci, uz s nim vobec nebola rec, ze som vsetko pokazila a chcel ist domov. Mohla som sa na neho uz aj potom usmievat a nic, nedalo sa s nim pohnut, stale to svoje, ze on ide domov. Teraz sme pohadany, odisla som od neho smutna,sklamana so slovami,ze som chcela iba pochopenie, ze ma ma na haku a takto vyzera,ze este aj ja sa musim prva ozvat, on sa neozve a ani ho netrapi co je so mnou a ako sa citim. Zaziva/l niekto nieco podobne?
Partner nevnima moje potreby
Klapo,
Olivara,
ved si prosim precitajte poriadne,ze som mu POVEDALA,co prave potrebujem. Ach jaj. Milujem ked niekto robi zavery a cita si iba zaciatok textu.
Tak on nema vestecku gulu a ani nie je profesor X, ze vie citat myslienky. Ked mas potrebu alebo potrebujes objat, pobozkat ale aj naopak ked chces klud a nechces dotyky ani nic, treba otvorit usta a normalne to tomu partnerovi povedat. Nie je komunikacia vztah padne.
Ano, nieco podobne sa vzdy nevyhnutne vyskytne. Vola sa to shit testing a existuju cesty ako s tym narabat. Partner by mal vyhladat blizsie info.
Ved si najdi nejakeho telepata, co vyciti na co si prave nastavena a co prave chces. Ako to uz je iny narcizmus, vycitat niekomu, ze nevie co prave v danom momente prave chces, ked si ticho. Normalni ludia na to pouzivaju rec. A co ak bol on niekedy smadny a ty si hned nevyskocila a nepodala mu vodu, bez toho aby vobec nieco povedal? Na to si nepomyslela, ako ty nevnimas jeho potreby?
Mariennn,
fíha, tak na jednej strane je fajn, že ma chápeš, že prežívam zrejme podobné pocity ako ty, ale na druhej strane...Ako to potom riešite? Nie, môj partner má nad 35 ;) :) (žiaľ) :)
Ahoj Anekdota. Normalne az neverim co citam. Uuuplne ako keby si pisala o mojom partnerovi. Úplne na chlo to iste do bodky. Nema ten tvoj 35 rokov? A ja presne taktiez reagujem rovnako ako ty, ze potom len placem a on ma nervy a radsej ide prec.
mirec411,
mladučká už myslím, že dávno nie som :), mám nejaké tie skúsenosti so vzťahmi za sebou a môj partner už niečo cez 30, tiež nejaké tie skúsenosti za sebou.
Ide o to, že má veľa dobrých vlastností, ale práve takéto správanie, ktoré som opísala v príspevku nám kazí pekné chvíľky a nebola som na také správanie zvyknutá. V minulom vzťahu to bolo tak, že keď som nežným hláskom popýtala o objatie, tak som ho aj dostala a ten dotyčný tvrdil, že to robí rád.
Áno, ako som spomínala, svoje pocity som doslova "hodila po lopate", ba dokonca, musím povedať, že môj partner ma dokonca za tú ruku neskor aj chytil, ale s takým výrazom v tvári a s takou nechuťou a nasilu!, že som sa cítila bezradná a zúfalá.
Nechápem, proste, nikdy som takéto veci nemusela riešiť až teraz v tomto vzťahu. Práveže, mne keď niekto povie, že potrebuje moje objatie, je to pre mňa česť, a príde mi to milé a rada mu ho dám, pretože tak darujem niekomu samu seba a cítim sa užitočne.
Len podoknem, ale teraz opačný prípad. Tento môj partner minule potreboval objať, ale nepovedal mi to. Videla som na ňom, že je nejaký nesvoj a spýtala som sa ho, čo sa deje. Povedal, že som chladná. Tak sme sa potom na túto tému rozprávali a povedala som mu, že ak bude odo mňa potrebovať objatie, tak ja mu ho rada dám a nech sa ho nebojí vypýtať. Ale, že jemu to príde blbé si pýtať objatie... Skrátka, povedala by som to tak, že on je ten typ, čo sa nebude prosiť...
Anekdota, myslím že si ešte (našťastie) mladučké dievča, ktoré sa začína orientovať vo vzťahoch. Máš dôležitý problém so základným partnerským neporozumením. Prečo? "...mačiatko" ti pekne odpovedalo v prvom odstavci, a "Zuzulík" ti najvýraznejšie ukázala cestu v poslednej vete. Mala by si sa naozaj zamyslieť nad významom zostávania vo vzťahu, kde nie si pochopená ani keď svoje pocity hodíš "po lopate" svojmu milému na vedomie. Nevníma, ba dokonca ho to popudí.
Jeho správanie je jasným znakom egoizmu - sebeckého správania. Chce žiť tak, ako si to sám predstavuje, podľa svojich pocitov a aj podľa svojich predstáv o tom, ako by si sa mala v tej, či onej situácii správať.
Chodí síce s tebou, ale najradšej by chcel také dievča, ktoré bude robiť, hovoriť, cítiť a správať sa presne tak, ako si to predstavuje (či očakáva) on.
A tak sa vlastne pýtam tak, ako aj iní: - Načo ti je taký vzťah? Každý skúsenejší vie, že to nemá budúcnosť. Ty sama cítiš, že zažívaš viac poníženia a nepochopenia, ako lásky.
Ten kto miluje, sa aspoň snaží chápať druhého. Kto nemiluje, núti druhého k tomu, aby sa prispôsoboval. Dnes v jednom..., zajtra v druhom..., a o pár mesiacov vo všetkom.
Zvládneš to? Chceš taký vzťah? ...Alebo máš inú predstavu o vzťahu, v ktorom je láska?
Si mladá, mladučká, a myslím, že od rozchodu so sebcom ťa delí len to, že máš málo odvahy povedať mu svoj názor a rozísť sa s ním. Koľko to ešte vydržíš? Škoda každého dňa...
Povedala by som, ze medzi vami to tak nejak spontanne neprudi a nefunguje. Vas vztah je skor boj o moc, kto z koho, ked nieco potrebujem, tak to chcem a vezmem si to.
Obaja neviete vycitit, kedy ten druhy tuzi po intimite, dotykoch. Vacsi problem skor vidim v tom, ze sa ten druhy odtahuje, ak momentalne nema potrebu intimity s tym druhym.
Nikto nevie čítať myšlienky. Neviem, prečo si myslíš, že tvoj partner by mal mať vešteckú gulu. Ja keď chcem objať, tak mu poviem, aby sa išiel pomojkať. Keď chcem pusu, tak mu našpúlim pery alebo otrčim líce. Keď chcem, aby ma chytil za ruku, tak mu ju dám sama alebo mu poviem, nech mi podá labku. Niekedy spraví gestá sám, niekedy nie. A ja tiež. A neriešime to. Načo aj... ? :)