podviziva

Príspevok v téme: podviziva
CickaMicka1132

Pekne ranko prajem . Chcem sa spytat snazime sa s partnerom o babo ale stale sa nejak nedari zu sme skusili asi vsetko najnovsie uzivame aj Lepidium meyenii a este nejak ziaden vysledok … preto moja otazka znie je pri otehotneni problem podviziva???? lebo priznam sa ja som velmi chuducka a ano mam BMI ledva 17 ale je to bohuzial geneticke cize pribrat sa mi nedari… Takze netusim ci prave toto nieje pricina toho ze nemozeme uz dlhsiu dobu splodit dieta… Dakujem pekne za odpovede :)

petroneta

Súhlasím s tomášom. Táto podvyživenost však nespadá do kompetencie gynekológa, ale iného odbornika, Ty vieš ktorého. Súhlasím aj s podozrením ahoj aj, ze ide o PPP.

Tomas12345

CickaMicka1132 :

Tak tá tvoja váha je fakt velká podváha. Genetika s týmto nemá nič spoločné. Genetika síce môže spraviť že niektorí ludia sú chudí, ale v takáto velká podváha už geneticky daná nie je. Tuším si aj spomínala že máš deficit urcitych látok v tele, a preto si myslím že ty jednoducho neješ normálne. Určite ješ málo, popíš jedálniček čo jedávas. Za takouto velkou podváhou sa vždy skrýva bud nedostatocny kalorický príjem alebo dáka choroba.

ahjaj

noelinka, veď Ťa za to nikto neobviňuje.
Len nie je od Teba pekné písať inému diskutérovi, že drísta kvôli Tvojej neštandardnej situácii.

Antisexx

Cicka tak to si riadne vychudnuta ved ja mak 164cm a 46kg a je to hrúza vyzerám ako hajzlový pavúk hlavne tie ruky.

ahjaj

chápem, že si dosť informovaná o hiv +. Ja nie som, a preto o tom nepotrebujem mať informácie. Ale to tu téma nebola. Témou bol tuk a podvyživenosť. Nezovšeobecňuj to, že matka nemá živiť dieťa 15 mesiacov. Niekedy nemôže, to je fakt. Ale za normálnych okolností je na to ženský organizmus tak prispôsobený. Takže tých 15 mesiacov nebolo trepanie, ale som to brala štandardnú biologickú situáciu. To azda uznáš, že byť hiv + nie je štandard.

ahjaj

nemyslím si, že vzhľadom k téme podvýživa a počatie dieťaťa potrebujem vedieť, ako má hiv pozitívna matka rodiť. My sme sa učili len to, že tuk je pre novorodenca, každého, či už hiv pozitívnej alebo hiv negatívnej matky, či už po vaginálnom pôrode alebo po pôrode sekciou, dôležitý aj z hľadiska regulácie telesnej teploty. Noelinka, si tu trepla o tom, že tuk s termoreguláciou novorodenca nemá nič spoločné.
Kebyže som hiv pozitívna a čakám dieťa, konzultujem všetky otázky s lekárom a zrejme viem o tom viac, lebo by sa ma to týkalo.
Takto však pokojne zomriem aj bez toho, aby som bola obohatená o tieto informácie.
Autorka sa tu pýtala, či môže byť príčinou problémov s počatím podvýživa. Na to som odpovedala: áno, môže a môže byť dokonca dosť pravdepodobná.
A väčšina matiek si želá aj dojčiť dieťa, takže tých 15 mesiacov je trepaním len pre tie výnimky, ktoré dojčiť nechcú.