podviziva

Príspevok v téme: podviziva
CickaMicka1132

Pekne ranko prajem . Chcem sa spytat snazime sa s partnerom o babo ale stale sa nejak nedari zu sme skusili asi vsetko najnovsie uzivame aj Lepidium meyenii a este nejak ziaden vysledok … preto moja otazka znie je pri otehotneni problem podviziva???? lebo priznam sa ja som velmi chuducka a ano mam BMI ledva 17 ale je to bohuzial geneticke cize pribrat sa mi nedari… Takze netusim ci prave toto nieje pricina toho ze nemozeme uz dlhsiu dobu splodit dieta… Dakujem pekne za odpovede :)

Noelinka

Sexu sa s partnerom nevyhybam mame vzdy a bez kondomu sme spolu 7 r a je negativny t.z ze sa odo mna nenakazil ani sa nakazit nemoze a co sa tyka UO aj to bude inak u nas nejde nie kvôli hiv ale kvôli tomu ze mam nepriechodne vajcovody tak jedine ivf prichádza do uvahy a este nieco ako hiv+ mozem aj vaginalne rodit a preco? To vies?

ahjaj

mám štátnicu z biologickej antropológie.
"U novorodencov je tvorba tepla zabezpečovaná najmä hnedým tukom"
keby som bola hiv pozitívna, vyhýbala by som sa pohlavnému styku a nechcela by som byť ani umelo oplodnená. Keby som bola tehotná a potom by som sa dozvedela, že som hiv pozitívna, nedojčila by som.
provita.sk

Noelinka

A este nieco tuk nema nic spolocne s telesnou teplotou a to sa uci dieta az neskor po narodeni ale stukom to nema nuc vobec nic spolocne

Noelinka

Neboj sa co plod pocas tt a potom potrebuje ovladam dokonale. Som ošetrovateľka a vychovávateľka takze z tejto stranky nepotrebujem skolenie od teba. Viem toho viac nez ty

A z druhej strany keby si bola hiv pozitivna kojila by si svoje decko?

ahjaj

Neviem, aké zdravotné dôvody môžu byť k tomu, aby matka nechcela dojčiť. Moja švagriná nemohla dojčiť kvôli bradavkám, ale 8 mesiacov si mlieko odsávala a tak dávala svojmu synovi. Ona nepíše, že má poruchy príjmu potravy, iba svoju hmotnosť a BMI.
Načo potrebuje tuk počas gravidity? No predsa dieťa potrebuje na výživu bielkoviny, tuky, cukry. Toto všetko mu má organizmus matky poskytovať. Tuk potrebuje bábätko okrem iného aj na to, aby si vedelo udržať po narodení telesnú teplotu. Potom aj na to, že každé bábätko po pôrode schudne max. desatinu svojej váhy, kým začne znova priberať. Materské mlieko potrebuje ako ochranu proti infekciám a s takým zložením, aké žiadne umelé mlieko nenahradí. Materské mlieko obsahuje predpoludním viac bielkovín a tukov- je vtedy hustejšie, poobede viac cukru a je trochu redšie. Presne tak, ako to vyžaduje organizmus bábätka . Pri umelom mlieku je to zloženie stále rovnaké.