Pekne ranko prajem . Chcem sa spytat snazime sa s partnerom o babo ale stale sa nejak nedari zu sme skusili asi vsetko najnovsie uzivame aj Lepidium meyenii a este nejak ziaden vysledok … preto moja otazka znie je pri otehotneni problem podviziva???? lebo priznam sa ja som velmi chuducka a ano mam BMI ledva 17 ale je to bohuzial geneticke cize pribrat sa mi nedari… Takze netusim ci prave toto nieje pricina toho ze nemozeme uz dlhsiu dobu splodit dieta… Dakujem pekne za odpovede :)
podviziva
A vobec odkedy potrebune plod tuk na vyzivu pocas tt?
Pre info ja by rada dojcila ame zo zdr dovodov to nejde a ani nebudem aby som dietatu neublížila! A ci bude matka dojcit ci nie je to rozhodnutie matky a ty matku nemôžeš dontoho nutiť
noelinka, vychádzam z toho, že každá matka chce svojmu dieťatku to najlepšie, a preto je samozrejmosťou, že sa pokúsi dojčiť. Je asi 5% žien, ktorým sa to nepodarí, ale nie preto, že nechcú, ale sa im nedarí, a nie sú o nič horšie matky preto. Len tak žasnem nad prístupom. Chcem dieťa, a dojčiť nechcem. A to na fóre Zdravie.
Samozrejme, že chyba môže byť aj v druhej strane, ale pri tak nízkej váhe, je tam priamy a pravdepodobný ukazovateľ, čo môže byť najokatejším problémom. Pod 42 kg vynecháva menštruácia.
Je otázka, či autorka trpí poruchami príjmu potravy. Nemusí byť chudokrvná, nemá dostatok tuku na výživu plodu. Alebo minerálov.
Každopádne sa šance počať zvýšia, ak sa zvýši jej hmotnosť. A keď sa ani tak nezadarí, potom prichádzajú na rad ďalšie vyšetrenia.
Ahjaj ty co tu trepes 15 m? Tt trva 9 m a matka dieta nemusi dojcit ani ja nebudem. A ked sa nedari otehotniet problem moze byt aj u muza nielen u zeny. Ked do roka sa nezadari tak smer gyn a urolog na vysetrenia
Aby to bolo jednoznačné toto: ...treba živiť 15 mesiacov plod aj dieťa...
Omen, na čo myslíš? 15 mesiacov? 9 mesiacov gravidita, + 6 mesiacov výlučného dojčenia podľa odporúčaní WHO.
@Aanaska mam 172 cm a 45 kg nieje to velmi zdrave a bohuzial nejde to ani hore ani dole a podvizivu mam diagnostikovanu od lekarky beriem rozne vitaminy doplnky stravy atd ale ako vravim je to genetika stym asi neurobi nikto nic…
Achjaj, oprav si to, máš tak chybu.
To že je niekto podvyživený ešte neznamená, že musí byť chudý... znamená to, že telo nemá dostatok vitamínov a minerálov, v takom stave môže byť aj 100 kg človek..
Ja tiež potrebujem pribrať, ale niesom podvýživená, ani chudokrvná a ty tiež nemusíš byť :) daj si spraviť rozbor krvi na minerály.. aj chudé ženy môžu byt tehotné a majú zdravé deti. Pokiaľ si zdravo chudá( maš to dané genetický) a nie kôli dietam tak by nemal byť problém s otehotnením.
Skús užívať roiboos čaj, trstinovú melasu, lahôdkové droždie, vit.C a snaž sa jesť zdravšie. Popozeraj sa aj po nejakých bylinkách, napr. Alchemilka :)
pri podváhe je problém otehotnieť, pretože po oplodnení by mal organizmus okrem Teba živiť 15 mesiacov aj plod/dieťa a nemá žiadne tukové zásoby na jeho výživu.
Mala som známu s mentálnou anorexiou, neúspešné bolo aj umelé oplodnenie, nakoniec pribrala 3 kilá a po 13. rokoch manželstva otehotnela prirodzeným spôsobom. Keď malo dojča 3 mesiace: bolo to presne ráno na Mikuláša o 6,00, dojčila dieťatko, spadla a zomrela vo veku necelých 36 rokov. Príčinou bolo zastavenie srdca následkom nedostatku vápnika z podvýživy.