Dobrý den,
pred tyzdnom som bol u doktora s tym ze citim ze mi srdce silno buši ked som v klude
odmeral mi hned tlak a bol zvyseny … okolo 150, poslal ma na ekg, tam vraj vsetko v poriadku
aj krv v poriadku, posudil to ako chvilkovy stres, kedze prave pred tyzdnom mi babka umrela
no po tyzdni je to stale rovnaké, doma ked si meram tak horny tlak okolo 140, spodny je v poriadku, aj pulz v poriadku
necitim vobec zeby som bol v nejakom strese , a stale citim v klude tlkot srdca, aj tlak mam stale zvyseny, neviem cim to moze byt,
Búšenie srdca
Presne tak. Menej sodíka (soli) a viacej draslíka.
Búšenie môže súvisieť aj so zvýšeným tlakom. Obmedz soľ, uprav si jedálniček - konzumuj potraviny, ktoré ti pomôžu normalizovať TK (pohľadaj na nete), cesnak, pi dostatok tekutín (hlavne obyčajnú vodu a čaje) a zaraď pohyb. Dopraj tomu čas, tlak by sa ti mal upraviť. Drž sa!
pomaly to busenie uz vobec necitim, mozno je to aj tym ze sa nekontrolujem tak
Oprava v prvej vete: nie syndróm, ale symptóm!
To je zaujímavé, že máš len jeden syndróm.
Ak sa chceš dozvedieť o tom viac, tak hľadaj:
1. neuropathia n. ulnaris,
2. syndróm kubitálneho kanálu alebo kubitálneho tunelu.
S búšením srdca to nemá nič spoločné. Búšenie môže trvať niekoľko dní, a tak ako znenazdania začalo, môže aj znenazdania odznieť. Môže byť za tým stres, dehydratácia, namáhavá práca/cvičenie, anémia, zvýšená činnosť štítnej žľazy, srdce...
Ano iba tŕpnutie v malicku, tak nieco o nerve ktory ide z lakta spomínal, môžem mat z toho búšenie srdca?
Peter, lekár ti nevysvetlil, čo ti je?
Nemáš problémy s chrbticou, lakťom, predlaktím, prstenníkom, vieš normálne zavrieť ruku, nič ti z nej nevypadáva a "mas len mravcenie na lavej ruke na malicku"?
Je to porucha periférneho nervstva ľavej hornej končatiny, syndróm kubitálneho kanálu/tunelu - príčinou je stlačený nerv ulnaris v lakti.
pekny den, bol som u doktora a ten ma poslal s malickomna neurologiu kde ma vysetrili, a predpisali lieky
zaver: neuropathia n. ulnaris lsin.sy kubit kanála klinicky
vie niekto co to znamená?