Dobrý den,
pred tyzdnom som bol u doktora s tym ze citim ze mi srdce silno buši ked som v klude
odmeral mi hned tlak a bol zvyseny … okolo 150, poslal ma na ekg, tam vraj vsetko v poriadku
aj krv v poriadku, posudil to ako chvilkovy stres, kedze prave pred tyzdnom mi babka umrela
no po tyzdni je to stale rovnaké, doma ked si meram tak horny tlak okolo 140, spodny je v poriadku, aj pulz v poriadku
necitim vobec zeby som bol v nejakom strese , a stale citim v klude tlkot srdca, aj tlak mam stale zvyseny, neviem cim to moze byt,
Búšenie srdca
To je skvelé. Nemusíš sa báť, z toho čo si popísal sa ešte nejedná o "nejake zavaznejsie ochorenie srdca". Je lepšie, ak to búšenie srdca v spojitosti so zvýšením TK, má pod kontrolou lekár.
Nefajcim nepijem neberiem lieky ani doplnky stravy, iné problémy nemam, mam 25 rokov a prvy krat mam toto busenie vyssi tlak a dnes mravcenie malička
Peter, iné problémy nemáš? Berieš nejaké lieky alebo doplnky stravy?
Piješ alkohol a kávu?
Pre istotu zájdi k lekárovi.
systolický tlak 140 máš z toho, že sa bojíš a stále si meriaš tlak.
čo tak sa menej pozorovať?
no super :( doma si meriam tlak a mam stale ookolo 140, co mam teda robit? dost sa bojim, moze tam byt aj nejake zavaznejsie ochorenie srdca?
Peter, má to spojitosť so srdcom. Meridián srdca končí totiž na špičke malička a fyzickým prejavom energetickej nerovnováhy je búšenie srdca. Normálny TK je 120/80 mmHg a tebe lekár nameral systolický tlak okolo 150. To znamená, že ak ti aj opakovane nameria 140 mmHg a viac, potom máš vysoký TK - hypertenziu.
Podľa mňa by nebolo odveci si dať zobrať krv na mineralogický rozbor, predsa len, často môže byť príčina aj v nedostatku nutrientov.
Dnes mi zacalo mravcenie na lavej ruke na malicku,
neviem ci to ma s tym nieco spolocne, zajtra idem zas k doktorovi
Skus caj z Hlohu obecneho. Na srdce je vynikajuci , pit na vecer pred spanim.