Som divná??

Príspevok v téme: Som divná??
Vanesa79

Prejdem rovno k veci. Mám 17 rokov, nepijem, nefajčim, nenadávam. Podľa mojich rovesníčok (spolužiačky) som divná pretože neviem čo je to život. Nerada chodím na diskotéky, pretože na to nie som. Radšej idem s kamarátkou von na bicykel alebo na koláč do cukrárne....nemala som doteraz chalana a ani pohlavný styk, za čo sa mi moje spolužiačky vysmievajú. Ja naozaj nie som na nejaké vymetanie diskoték. Nechcem piť a ani drogovať. Neťahá ma to.
Mám kamarátky, ktoré sú na tom rovnako ako ja a tiež sa im smejú. Spolužiačky nám vravia, že sme z inej planéty, keďže sme ešte nemali chalanov, nechodíme na party a nepijeme. Už si to fakt začínam pripúšťať, že som divná a nenormálna. Myslite si, že je to v pohode, že na takéto všelijaké veci nie som? Či by som to fakt mala skúsiť a začať sa prispôsobiť spolužiačkám?

Martin108

Si normalna. Na spoluziakov sa mozes zvysoka vykaslat. Po skole v zivote tych ludi uz aj tak neuvidis. Nikdy nerob v zivote nieco len preto, ze to druhi ludia tak robia. V tvojom zivote si ty najdolezitejsia osoba, mame slobodu, tak rob co chces ty a nie co druhi. Venuj sa svojim konickom, studuj, co ta bavi, ak nechces vztah, nemaj ho, ak chces vztah, rob ako to citis a nie tak, ako to ini od teba ocakavaju (hlavne rodina). Ja som na zakladnej skole cital Dostojevskeho a Tolstoja a mal som u rito, ze nikto nevedel ktp to je a ze sa ludia cudovali, ze vobec citam knihy :D Minule som na elektrickovej zastavke videl asi 13-14 rocnu babu, co fajcila a vobec mi to nebolo prijemne, ale kto chce, fajcit bude. Ak nechces alkohol a cigy a hento a tamto, je to uplne normalne a buď rada, ze to do zivota nepotrebujes.
Hlavu hore, bud sama sebou a vykasli sa na vsetkych, ktori ti hovoria ako mas zit, pretoze nikto nebude zit tvoj zivot za teba!

dobreuz

Ak by som hľadal vzťah tak iba s dievčaťom, ktoré nepije ani nefajčí, určite sú aj chlapci ktorí si vážia viacej také dievčatá ako Ty, nie disko „čajky“ naslopané.

Zuzulik8

Rozhodne sa spoluziackam neprisposobuj, neskor by si to lutovala. Najdi si kamaratky co su podobne ako ty. Ani chlapca si nebudes mat problem najst, tiez nie vsetci v tomto veku chlascu a vymetaju diskoteky. Pockaj si na toho kto ta bude hoden, nemas sa kam ponahlat, nic ti neujde. Divne su skor tvoje spoluziacky ze sa ti za toto smeju, su povrchne, ale kasli na ne. Nemusis byt ovca co sa necha unasat davom, bud sama sebou.

ahjaj

nechodila som na žiadne party ani na diskotéku. A s manželom som sa zoznámila pred kostolom, keď sa mladí stretli a rozprávali, ja som tam bola nová vtedy v Bratislave, a začali sme sa rozprávať.

dalsi

Ja som bol tiez taky ako ty, a stale som. Si super, ale je mozne, ak budes mat aj na priatela taketo poziadavky, tak mozno budes mat problem najst si vztah, co je dolezitejsie. Takze odporucam chodievat na tie party, diskoteky...

Tomas12345

Je smutné že spolužiačky žijú taký život aký žijú. Namiesto Boha a nebeských vecí si vybrali pozemské veci, ktoré im však v konečnom dosledku nijako nepomožu, nespasia ich. Ich pamiatka sa po čase stratí v prachu zeme a červy im budú prikrývkou. Toto je fakt smutný osud. O to viac smutnejší, ked tu mali možnosť získať večný život s Bohom, o ktorí sa nezaujímali.

Katkaaa

Samozrejme, že sa im neprispôsobuj (!)
Ony si to teraz síce neuvedomujú, ale zlý život začína práve týmto spôsobom, aj keď to ony momentálne tak nevidia, lebo tieto veci- drogy,alkohol... sa môžu javiť ako zaujímavé, dobré, ale prejde niekoľko málo času, a razom sa im môže zničiť život. A to doslova. Je fajn, že ťa to neláka, ..ani mňa to vtedy vôbec nelákalo, a to nebolo tak dávno, a teraz som Bohu vďačná, celkovo a istým spôsobom hrdá na to,že som drogu ani neskúsila, a neholdovala alkoholu.
Veď čo má človek z toho, že chodí pod Boží obraz ako opica?! je to hnus čo len na to pozerať, zvlášť keď ťa to môže zotročiť. Tí potácajúci sa ľudia ktorých občas vidíme, to nerobia preto, že by to tak chceli, alebo zo srandy, ale preto,že ich to zotročilo. Ja to tu uvádzam len ako príklad, že zdať sa to môže ako nevinná hra, ale často vieme, že zdanie klame. Ani sex nie je len hra, ale ''iba'' sa to tak predáva :/
Tak radšej pred takými vecami utekaj, aby si si to náhodou nerozmyslela, a nechala zdravý úsudok doma, lebo také jednanie neostáva bez následku, aj keď to nie je často vidno hneď(!) ..a práve preto je to tak záludné. Tak si ich nevšímaj, myslíš,že by ťa mali radšej keby si šla s nimi.. ak aj, tak len na oko, a na chvíľu.
Ja som mala nejaké vzťahy, aj som sa pár krát opila, no v skutočnosti som z toho žiadny život nemala, iba tak problémy.