Čím sa živíte?

Príspevok v téme: Čím sa živíte?
preziIvka

taká otázka, čo robíte a prácu, ako sa živíte? ja teraz končím vš a nemám absolútne žiadne poňatie čo robiť so životom... vyštudoval som hlúpy odbor len kvôli titulu aby som spravil rodičom radosť (humanitný odbor)... brigádujem v obchode a asi tam zostanem nejaký čas po skončení školy ako pracovník na TPP

ale teraz to na mňa všetko tak doľahlo a cítim sa úplne na nič... nikdy som nebol dobrý študent, v ničom som extra nevynikal a som strašný odkladač povinností... preto som vlastne skončil aj na takej vš kde som, inde by ma už dávno vyrazili, tu na tejto škole stačilo učiť sa na skúšky jeden večer pred a mal som A-čka, B-čka....

neviem čo robiť, lebo nemám žiadne špeicálne zručnosti, talent, nič... preto práve tá práca v obchode ale dosť ma to trápi, lebo vraj som mal študovať na to aby som "niečo znamenal" a skončím ako predavač, síce ma práca baví ale neviem ako dlho ešte...

proste budem jeden z bandy hlupákov, čo neuspeli v živote. celé to na mňa poslednou dobou spadlo, a som úplne demotivovaný...

chcel by som naučiť niečo, o čom by som mohol povedať že je "zručnosť", napríklad naučiť sa opravovať počítače, elektroniku.. to by ma aj bavilo ale prišiel som na to dosť neskoro.. a neviem či bude možné vôbec sa do toho dostať... naučiť sa to je jedna vec, ale druhá vec je byť schopný z toho urobiť aj nejaký profit....

neviem, čo od života očakávať, len tak doma sedím, občas idem von, občas si zašportujem nech aspoň nie som tlstý, ale inak nič zaujímavé sa v mojom živote nedeje.....

a prečo som dal túto tému do kat. vzťahy? lebo s tým to aj súvisí.. ani žiadna žena ma chcieť nebude, lebo oni chcú len takých čo dosť zarábajú a sú schopní sa postarať o rodinu, to ja s platom predavača asi ťažko zabezpečím a ani nemám auto, rád sa vozím autobusmi :)

behappy

Viemsavzit... trosku ma zaujali tie vlasy :-D tá práca kde sa "vyžadoval" vzhlad asi pre teba nebola dosť zaujimava či? lebo "kde je sposob tam je cesta" a ako rozumna, inteligentna žena určite vieš že existuje aj kadernictvo, kde si s akymikolvek vlasmi poradia... napr. stačí isť 2x do roka na keratin a su skrotené... :-) ale si myslím že niekde na teba určite čaká niečo lepsie..

rovnako ako zakladatel témy...
nezufaj , bud rad ze vobec pracujes... lebo su luzri aj ked to nie je spravne slovo, darebáci namyslení, povýšeneckí ktorí po vš nebudu robiť roky nič, lebo všetko je pod ich uroven a vyciciavaju rodicov ktorí sa deru za minimalku a chovaju darebáka...

preziIvka

hej to je ten problém, že zrazu sa človek ocitne medzi inými ľuďmi ako z vš a tam na vš je človek zvyknutý na nejaký štandard čo sa správania týka a zrazu si medzi ciganmi a podobnými, tak to je dosť ponižujúce keď musíš pracovať na rovnakej pozícii ako nejaký degeš čo nedokončil ani strednú a ešte horršie ked sa ti za to vysmejú...

to je, proste ako to povedať, že nie sme dostatočne inteligentní na to aby sme robili prácu čo robia inteligentní ale ani dostatočne hlúpi aby sme zapadli medzi tých ostatných...

ja mám tú výhodu v tom, že v obchode v ktorom pracujem sú celkom príjemní ľudia a žiadni primitívi, a chápem že vo fabrike to musí byť peklo... to primitívne správanie robotníkov... vždy keď nám do obchodu prídu cigáni alebo robotníci tak mi stúpa tlak...

životné okolnosti boli také, že proste mal som aj problémy v rodine a celkovo som bol zo všetkého zdeptaný a preto tá demotivácia a neschopnosť vyštudovať niečo lepšie a takto to dopadlo...čo už narobíme, nie každý môže byť programátor...

Viemsavzit

Ja som tiez ten pripad.Odbor ma aj bavil, ale nesiel mi dobre jazyk a to bolo minus.Ina praca zase vyzadovala prax aj 3 4 roky co nemam.No a dalsia, tam bol podstatny upraveny vyzor, co tiez nemam, lebo mam nepoddajne vlasy takze vyzeraju stale strapato.Tak som tiez zacala, ja teda vo fabrike, praca okej, ale maly plat, a aj dost tazka robota.No ako pisal autor, islo aj o ten image, ze zrazu robite to co aj iny, robite aj s ciganmi, a ludmi ktori nikdy nestudovali, a vy mate ukusi uroven zo skoly a je takze si potom s tymi ludmi aj rozumiet.A clovek si povie ze odsral 5 rokov skoly len preto ze robi to co ini ktori ani skolu nepotrebovali.A ludia vedia byt svine, vedia sa smiat na tym aky ste hlupi ze ste studovali nahovno, a ze ste uz davno mohli robit, a niektore zeny uz maju deti, a vy vobec nic ani omylom, takze ako sa neopustat v takej chvili.Preto vznikaju potom tie blbe pocity, ze ste neschopny atd.A vztah, ja som zena, ale presne ako pises, priatel ma chcel nechat, kvoli tomu ze nemam dobru pracu a on ma.Ze malo zarobim.A aj ma nechal.Ja tiez neviem ako sa mam citit fajn, a kde sa zamestnat.Co robit.

Pag

Tak, ono je to tomu tak, lebo prevzatý koštrukt nepustí a vopred určuje a definuje, čo sa bude diať, preddefinuje správanie ľudí. Jedine, že by sme ten koštrukt pomenili, veď každý fil. smer má niečo do seba alebo akýkoľvek iný smer. Nezáviď tým, čo zarábajú veľa, lebo bankrot je takisto súčasťou tohto koštruktu. Hore briežkom - dole briežkom. Svoju budúcnosť si vytvárame v prítomnosti.

ehm

Ak ťa tá práca v obchode baví, tak pri nej zatiaľ zostaň a popri tom sa obzeraj po iných ponukách, možno ťa niečo zaujme. Je veľa prác, kde netreba vedieť niečo špeciálne, nie každý môže byť dobrý programátor alebo iný úzko špecializovaný odborník. A názory iných ťa nemusia zaujímať, dôležité je, aby si sa ty v práci cítil spokojný, aj keď by išlo o menej platenú prácu. Každá práca je v konečnom dôsledku rovnako dôležitá a niekto ju vykonávať musí.

kecyKecy

Kurzy, kurzy, kurzy.
Ak pracuješ na 8 hodín, tak máš toho v práci akurát tak dosť.A si rád potom, že si rád. A žiadny kurz nie je zadarmo. Sú to všetko drahé špásy. A nikto ťa nič nebude učiť zadarmo. Ani sliepky zadarmo nehrabú...Teda, nemáš to lahké. Urob si dobrý osobný audit zameraný na prácu, ktorú by si chcel robiť a mohol robiť (zisti si, akú máš šancu, získať si takú prácu). A niekedy musíš ustúpiť. Nedá sa nič robiť. V živote nikdy nič nedostaneš iba tak, zadarmo. Investzuješ do nejakého kurzu a bude ti potom na velkú figu borovú.Ak ho vôbec skončíš.

naivny

študujem na dennom štúdiu a inak aj zarábam už 4 roky, programovanie, pluginy.
Ale nie kvôli tomu, ako to riešim ja. Teraz ide o to, že by si si mal podať prihlášky, aby si pracoval vo fachu, v ktorom si vyštudoval. Naraz sa nedá všetko. Určite existujú nejaké kurzy atď., takže aj také si nájdi na internete a prihlás sa.
Tým pádom máš rozpracované plány A, B a C. Plán A - zamestnať sa v branži kde si vyštudoval, s tým, že ak sa to dá skĺbiť s nejakými kurzmi, ktoré ťa zaujímajú a posúvajú ďalej, keby boli tie kurzy cez víkend, alebo si na ne vezmeš voľno, prípadne aj z niektorých zamestnaní to podporujú.
Plán B a C to isté, ako A, s tým,. že budeš predavač a plus tie kurzy.
To je, že kvôli imagu nie je dobré tá práca ako predavač. Môj otec je strojný inžinier napr. že nepotrebuje to, čo sa na VŠ učil, ale kebyže nemá VŠ vzdelanie, tak nemá takú pozíciu. Vlastne má VŠ diplom kvôli imagu. A tak isto by si potreboval pracovať v branži, ako si vyštudoval, kvôli imagu. Lebo predavača môže robiť každý.

Sloniecko

ahoj
podla mna sa hlavne nelutuj a neopustaj sa. Existuje milion zamestnani, kde sa da slusne zarobit a nemusi mat ani VS. Tym chcem povedat, ze vzhladom k tomu, ze mas vystudovany odbor, kde si nezamestnatelny. Ovladas nejake cudzie jazyky? To prepokladam nie je problem, kedze na VS si urcite niektory studoval. To moze byt zakladom tvojho uspechu.