Čím sa živíte?

Príspevok v téme: Čím sa živíte?
preziIvka

taká otázka, čo robíte a prácu, ako sa živíte? ja teraz končím vš a nemám absolútne žiadne poňatie čo robiť so životom... vyštudoval som hlúpy odbor len kvôli titulu aby som spravil rodičom radosť (humanitný odbor)... brigádujem v obchode a asi tam zostanem nejaký čas po skončení školy ako pracovník na TPP

ale teraz to na mňa všetko tak doľahlo a cítim sa úplne na nič... nikdy som nebol dobrý študent, v ničom som extra nevynikal a som strašný odkladač povinností... preto som vlastne skončil aj na takej vš kde som, inde by ma už dávno vyrazili, tu na tejto škole stačilo učiť sa na skúšky jeden večer pred a mal som A-čka, B-čka....

neviem čo robiť, lebo nemám žiadne špeicálne zručnosti, talent, nič... preto práve tá práca v obchode ale dosť ma to trápi, lebo vraj som mal študovať na to aby som "niečo znamenal" a skončím ako predavač, síce ma práca baví ale neviem ako dlho ešte...

proste budem jeden z bandy hlupákov, čo neuspeli v živote. celé to na mňa poslednou dobou spadlo, a som úplne demotivovaný...

chcel by som naučiť niečo, o čom by som mohol povedať že je "zručnosť", napríklad naučiť sa opravovať počítače, elektroniku.. to by ma aj bavilo ale prišiel som na to dosť neskoro.. a neviem či bude možné vôbec sa do toho dostať... naučiť sa to je jedna vec, ale druhá vec je byť schopný z toho urobiť aj nejaký profit....

neviem, čo od života očakávať, len tak doma sedím, občas idem von, občas si zašportujem nech aspoň nie som tlstý, ale inak nič zaujímavé sa v mojom živote nedeje.....

a prečo som dal túto tému do kat. vzťahy? lebo s tým to aj súvisí.. ani žiadna žena ma chcieť nebude, lebo oni chcú len takých čo dosť zarábajú a sú schopní sa postarať o rodinu, to ja s platom predavača asi ťažko zabezpečím a ani nemám auto, rád sa vozím autobusmi :)

Klaudi1989

Pracujem ako administratívny pracovník v jednej nemenovanej firme a vyhovuje mi to. Inú prácu si teraz momentálne neviem predstaviť.

Pag

Ono, ja sa k tomu vyjadrím neutrálne, ide o to, že tento koštrukt je tak silný, že nie je ľahké ho prelomiť. Tento kap. konštrukt predurčuje životy a správanie ľudí, preto sa treba snažiť v tom, aby sme ho z časti nahlodali, hoci úplne sa nebude dať prelomiť. Hore briežkom - dole briežkom (nepríjemné, of course). Ono sa teraz už nedá asi cúvnuť a povedať si, tak sa dajme teraz na feudalizmus, či na čo sa dáme? Ani s človekom, s ktorým žijete min.40 rokov vás už len tak ľahko, na počkanie a s úsmevom na tvári nerozvedú. Keď sa už nebude nič dať spraviť, tak si asi požiadam o nejaký ójro-fond na pestovanie tr...y, aby tento zatiaľ malý ohník, ohník pekelný, niekto uhasil. Myslenie je najľahší a súčasne najťažší spôsob ako sa dopracovať ku šťastiu.

Viemsavzit

dalsi: Pytam sa ake plany potom dalej? Po zahranici?Zarobim , postavim dom a co dalej? Budem robit na Sk za minimalku, a budem platit taký dom?Nerypem, pytam sa len.Lebo vystudovat a najst si robotu v obore je celkom fajn plan.Myslim ale ze autor ma skor problem najst sa.Ze nevie co chce.A tak nevie do coho vkladat energiu.V tomto porad.Nemyslim ze ide o lenivost, skor nemá motiváciu.Ako si prisiel nato ze chces dom? Napríklad.

HumorVKorenicke

Ja keď mám zaklamať, pardón pravdu povediac, sa živím písaním gratulácií k narodeninám, posledne mi poslal jeden pán ďakovný mail, že všetci boli s jeho gratuláciou spokojní, len zostali nemilo, veľmi nemilo prekvapení, keď zakončil gratuláciu svojej 80-ročnej babke round-kickom, lebo sa venuje kadejakým martial ártam. Chcel len dokázať, že aj on bude raz velikánom ako Bruce. Nikto mu síce nič na to nepovedal, ale mali všetci zvláštny výraz tváre. Je to divné, veď aj jeden Mr. gratuloval a potom zasadil na záver hlavičku a takisto to nikto nejako veľmi neocenil. Nikto neocenil to, že hlavička bola zasadená presne, trefne a na koreň nosa:-(

ehm

Prečo smutné? polovica mojich známych po skončení školy nevedela, čo chce robiť a pristúpili k tomu štýlom uvidíme, čo príde.

kecyKecy

Škoda slov. Pre tých "machrov", ktorí majú všetko "v malíčku", ktorí sú prosto "pracanti", v 25.postavili dom...(sami), nesedia na riti a všetko robia lavou zadnou... čo by ste takým povedali, ved to tu aj dajako umlklo. Veru-neni čo dodať.

dalsi

Ako preco chces nieco znamenat? Co mas proti predavacom? Mozes skusit aj ine praci, napr ist niekam pracovat cez agenturu,, ak tam budes sikovny, da sa aj postupit, a aj ti daju ubytovanie, budes zit samostatne,, ked sa ti nebude pacit, tak ti aj ta ista agentura ponukne nieco ine,, alebo pojdes do inej, uplne inde,, na internete je vela pouk prace,, a mas vyhodu ked mas aj vs, tak to vyuzi.

dalsi

Hmm, celkom trefne, vystudujete vysoku, a myslite si, ze vam spadne ppc praca k noham, ze uz nic viac spravit netreba. Stazuju sa sem aj stredoskolaci? Neviem, asi vedia, ze ked sa chcu zabezpecit, tak musia pracovat,, a nie ist na smiesnu vysoku skolu, ktoru prejdu aj stvorkari zo strednej. Ja som po strednej siel pracovat, a po 4 rokoch ked moji spoluziaci koncili vysoke, ja som sa vratil zo zahranicia, a postavil dom.

realistamiro

preziIvka nikdy nebolo viac možností ako máš dnes. Môže si spraviť aj vo vyššom veku novú vysokú školu dnes sa už na teba nikto nebude zle pozerať. Dalej existuju rekvalifikacne kurzy, jazykove kurzy, praca v zahranici a velmi slusne platena. Kto chce zarobit zarobi a najde si sposob vsetko ostatne su len vyhovorky.