Mam to skusat dalej?

Príspevok v téme: Mam to skusat dalej?
tazka111

Mam to skusat dalej? Vzdy som chcela odist od rodicov nie preto ze som dospela a ze chcem byvat sama ale preto ze doma bolo peklo.V podstate som odisla pod natlakom.Bolo mi fajn, mala som pracu, priatela. Casom som ale citila ze sa chce rozist.Nepriamo mi povedal ze sa spravam ako moja matka, ze ona nici mojho otca a ja robim to iste jemu.Rozisiel sa zo mnou po tychto slovach.Ja som sa vratila domov, jedna vec ze som tu ist nechcela ale nemala som kam.Bola tu iba matka.Vedela som ze sa zacnu vycitky z jej strany lebo ved som jej dala najavo ze je zla a preto idem prec a zrazu som pri nej.Aj tak bolo.No a do toho vsetkeho bolest z rozchodu a v hlave neustale ze ma priatel nechal kvoli nej takze som este nanu nadavala ze za vsetko moze.Zivot sa mi zmenil v peklo.Ani po roku nieje nic inak.Neustale vycitky, hadky a veci kvoli ktorym som tu nevydrzala a chcela prec sa stale opakuju.Vtedy som nevydrzala a usla som konecne.Teraz sa uz ale bojim ujst lebo mam strach ze vsetko sa zopakuje a ja sa opat vratim.Ze to nedam.Lenze ani to co je tu sa neda vydrzat.Citim sa tak ze skor ci neskor zomriem.Ze tento tlak mi privedie choroby a ja zomriem.Mam bojovat skusat to? Alebo to vzdat?

petroneta

Ale áno, vo vzťahu. Ale každý vzťah je iný. Preto sexuálny odstup, aby sa emocionálne az tak nenamotala. Ženy majú tendenciu to brat ako lásku. A on by si ju nevážil. Preto nech neleží s nim do postele. A bozkávanie preto dovoliť, lebo sa už bozkávali, a dáva mu tým najavo, že ho chce, ale musí si ju zaslúžiť.

tazka111

kikca: Ja som mala rada seba samu, a vedela som dat aj lasku.No ked ste vo vztahu s niekym kto to nevie, je to tazke drzat jednostranne.
A rozchod s priatelom? Preto som vinila ju,lebo ona ma nutila hladat dobru robotu, vyvijala na mna tlak, a priatel ma zase nutil starat sa o neho , varit, pratat.Obidve veci naraz nedokazem ale skusala som to.No ani robota mi nesla najst lebo som sa potrebovala doucovat jazyk excel atd..tak som sa ucila.Priatel ale zase vyšiloval ze nema obed.Ked som sa snazila zas varit tak trebalo riesit nakupy chodit po obchodoch vymyslat co uvarit mala som 24 po Vš takze som z varenim zacinala.Priatel mal mamu kucharku tazke bol zvyknuty na dobre jedlo no a ja som sa chcela asi rovnat jeho mame a tak som s toho bola vystresovana ze vobec neviem co navarit. A takyto stres zo vsetkeho ze neviem co robit lebo nic sa mi nedari ani robota ani varenie ma zlomil a nakoniec som proste len zapla tv a oddychovala.Lebo som stratila silu nieco robit.A priatel prisiel a nicil ma ze nic nerobim a mama vyvolavala a nicila ma ze co nemam robotu naco cakam.Tazke takeho tyranie z oboch stran A ja uz ani taky zivot nechcem chcem mat svaty pokoj klud Hoci budem makat vo fabrike zarobim si a pojdem na dovolenku na vylet Proste taky zivot mi staci nepotrebujem karieru bohatstvo a vsetko to co by chcela mama zrejme, priatel takisto.No bohuzial su to ludia co Vam daju na javo ze vy ste len taky uboziak a nic nedokazete.

petroneta

sú také typy ľudí, čo zovšadiaľ a zakaždým meškajú. Aj na pohreby a svadby. Takže s tým si problémy nerob. Ten muž chce od Teba nezáväzný vzťah, ktorý by sa možno potom zmenil na vážnejší. Kamaráť sa s ním, ale okrem bozkov nech to ďalej nejde a nevolaj ho na súkromie. Potom si všímaj, ako sa správa.
Musíš sa správať absolútne rozumne a nechať ho, nech dlho dobýja a dokazuje. A keď nedokáže, nechať tak.
Takže šancu mu daj, ale zachovávaj si nejaký emocionálny odstup a príliš sa do toho celého nevžívaj, aby si potom nebola zranená.
Ber ho ako rozptýlenie, s tým, že sa uvidí, čo bude. Ak ho nie si schopná tak brať, tak sa radšej na neho vykašli.

Fidorka12

Ahojte poprosim o radu blbé komentáre si nechajte pre seba. Mám 24 rokov a mam prácu. Ide o to, že som stretla jedného chalana v decembri na jednej párty. Proste celý december sme si pisali a mala som pocit , že by sme si mohli rozumieť. V januári sme sa stretli prvý krát na to prvé stretnutie meškal cca pol hodinu. Na stretnuti sme sa mali o čom rozpravať a všetko dokonca sme sa dohodli ,že by sme sa mohli stretnúť 19 januára aby sme oslávili spolu moje narodky najprv s tým súhlasil a všetko bolo v pohode tak som teda mala radosť, že zabavime sa a spoznáme lenže on to stretko zrušil s tým, že oni majú doma tiež rodinnú oslavu a on, že na to zabudol. A potom sme sa stretli este dva krát s tým, že sme boli v kine a aj tam meškal skoro som si myslela, že už nepride , lebo aj tam prišiel len tak tak. No a na poslednom treťom stretku sme sa bozkavali. Aj to bolo fajn. Lenže potom som mu čosi napísala a buď si správu prečital a neodpísal vôbec alebo odpísal až za tyždeň. Podotýkam, že nie som žiadna stihačka ani nič podobné. Dokonca ma aj chcel prisť pozrieť do roboty, lebo pracujem ako sestrička lenže problem je v tom, že ak som mu chcela len tak zavolať na mobil tak on ma odbil tým, že on nemá chuť a náladu kecať. A potom sa ma pýtal, že či som mala nejakých chalanov tak som mu povedala, že nie a on ma proste vysmial s tým že jemu je to čudné, že čakal aspoň 5 alebo 6 chalanov z mojej strany, lebo že to je normálne čislo a teraz sa mi ozval a písal, že on to myslel úprimne všetko od začiatku.Podotýkam, že mi volal len keď bol pripitý. Tak mám mu dať ešte jednu šancu alebo sa posunuť ísť ďalej. Neviem si proste pomôcť . No a minule ma len tak zavolal na obed , že on ma chce spoznať. Ma to budúcnosť , alebo je to odsúdené na zánik? Vďaka za rozumné odpovede.

aliara

Ved a je nejaka moznost, ze by si teda isla byvat niekam inam? Mas taku pracu, ze by si si vedela sama utiahnut byvanie? Alebo nemozes ist byvat s nejakou kamoskou aby ste si rozdelili naklady?

kikca1988

Neprehanas to trosku? Podla mna dost, ved sa nic take vazne nestalo, to co maju medzi sebov vasi sa teba netyka a nic s tym nemas su to dospeli ludia ktori maju samy zodpovednost za svoje zivoty, a to co bolo medzi tebov a priatelom nie je chyba tvojich rodicov, matky. Je to len vasa chyba, proste nebol stastny odisiel, nie kvoli mame ale kvoli tebe, ty mozes byt ina, mozes byt rovnaka ak to neklape nemoze za to nikto, proste veci niekedy nefunguju. Ukludni sa a miluj sama seba a potom ta bude schopny tiez niekto lubit, treba sirit lasku okolo seba a potom sa naucime ju prijmat :)

ahjaj

tazka, prestaň sa trápiť, Ako slobodná baba s možnosťou zmeny bydliska si prácu určite nájdeš. Nech by si kvôli nej odišla z domu, neodchádzaj v zlom, že mama je zlá. Spolužitie generácií je niekedy ťažké. Vezmi akúkoľvek prácu, s tým, že medzitým si stále hľadaj dačo lepšie.
Maminu nervozitu teraz nevyriešime, ale vyrieši sa, ak si nájdeš prácu a ubytovanie a nebudeš musieť s rodičmi bývať. Dovtedy sa skús správať tak, aby ku konfliktom nedochádzalo.