Mam to skusat dalej?

Príspevok v téme: Mam to skusat dalej?
tazka111

Mam to skusat dalej? Vzdy som chcela odist od rodicov nie preto ze som dospela a ze chcem byvat sama ale preto ze doma bolo peklo.V podstate som odisla pod natlakom.Bolo mi fajn, mala som pracu, priatela. Casom som ale citila ze sa chce rozist.Nepriamo mi povedal ze sa spravam ako moja matka, ze ona nici mojho otca a ja robim to iste jemu.Rozisiel sa zo mnou po tychto slovach.Ja som sa vratila domov, jedna vec ze som tu ist nechcela ale nemala som kam.Bola tu iba matka.Vedela som ze sa zacnu vycitky z jej strany lebo ved som jej dala najavo ze je zla a preto idem prec a zrazu som pri nej.Aj tak bolo.No a do toho vsetkeho bolest z rozchodu a v hlave neustale ze ma priatel nechal kvoli nej takze som este nanu nadavala ze za vsetko moze.Zivot sa mi zmenil v peklo.Ani po roku nieje nic inak.Neustale vycitky, hadky a veci kvoli ktorym som tu nevydrzala a chcela prec sa stale opakuju.Vtedy som nevydrzala a usla som konecne.Teraz sa uz ale bojim ujst lebo mam strach ze vsetko sa zopakuje a ja sa opat vratim.Ze to nedam.Lenze ani to co je tu sa neda vydrzat.Citim sa tak ze skor ci neskor zomriem.Ze tento tlak mi privedie choroby a ja zomriem.Mam bojovat skusat to? Alebo to vzdat?

Tomas12345

dobreuz :

Ja som skromný, rodičia do mna veľa investovat nemusia.

Pohýnam prstom... robím domáce práce a na jar a cez leto sa starám o záhradu.

Nie som furt zavretý, občas chodievam aj von a cez leto sa chodievam kupat.

Antisexx :

Takže porodiť na to bola mama dobrá, ale ked už sú nejaké hádky tak je zrazu mama tá najhoršia na svete ?

Co sa týka aktuálnej situácie u autorky, partner sa s autorkou rozišiel nie kvôli jej mame ale kvôli tomu ako sa ona k nemu správala. Autorka ale z tohto neprávom obvinila svoju mamu a tá sa na to urazila a správa sa ku nej odmerane. Riešením je teda aby si autorka priznala svoju chybu a ospravedlnila. Verím, že potom sa správanie mamy voči nej zlepší.

BJ_2 :

Pozri moju odpoved "Antisexx", to je odpovedou i na tvoje argumenty.

dobreuz

Tomas12345 má rodičov filantropov ktorí do neho investujú peniaze a ani od neho neočakávajú že pohne prstom a ešte je furt zavretý a tak si myslí, že všetci rodičia sú super, no nie je to tak.

Antisexx

Tomás, vidiet, ze nevies ake je to mat taku mamu aku ma uzivatelka. Inak by si toto nepisal. Ako si ona ma ctit matku ked jej matka ublizuje? A to ze ju porodila v tazkych bolestiach to je predsa jej rozhodnutie- rozhodla sa mat dieta tak pochopitelne ze musi pocitat s dosledkami ako je bolestivy porod a iné. Bocian deti zial nenosí, a to vedela. Takze to co pises je absolutna blbost a neprajem ti mat mamu aku ma uzivatelka. Moji rodicia sa nenavidia a castokrat to prenasaju aj na nás, ja ked som chodila na zakladnu, tak som kazde rano chodila s plačom na zastavku z tych hadok. Ale ty mas inych rodicov, preto by si sa tu vyjadrovat ani nemal.
Uzivatelke neviem co poradit, kazdopadne pracujes, mas vyhodu.

ahjaj

matka neurotička, zrejme v prechode, takže hormonálne problémy. Škrie ju, že má rozumné inteligentné decko, ktoré vyštudovalo a nevie si nájsť prácu adekvátnu jej vzdelaniu. Cíti sa tým byť frustrovaná, a akosi tú celú frustráciu prenáša neuroticky na dcéru.
Dcéru to ešte viac ubíja.
Ako z toho von?
Nájsť si prácu. Stále lepšie mizerná ako žiadna. A ísť hocikam na ubytovňu či kam bývať.
Odísť bývať inam od rodičov v dobrom. Mame povedať, pozri, mala som smolu, ale teraz prijmem čokoľvek a medzitým mám oči otvorené, hľadám ďalej a akonáhle sa vyskytne niečo lepšie, tak mením zamestnanie.... snád je to celé len dočasné.... mamu tu treba skôr utešovať ako haniť... takto sa správajú psychicky rozorvaní a nešťastní ľudia...

Zuzulik8

BJ2 mas pravdou, ale pravdou je aj to ze ja ani ty ani toto dievca problemy v tejto krajine nevyriesime. Ona potrebuje prezit a momentalne zaziva teror a pracu si nevie najst, ja sama viem ake je tazke najst si dobru pracu v Bratislave nieto v nejakej hladovej oblasti. Ma to stastie, ze dnes uz nasi obcania mozu bez problemov pracovat v EU, ja ked som bola pred 20 rokmi v jej veku tak sme tam pracovat este nemohli. A to som mala podobny psychoteror doma, a pracu som sice mala, ale zarobila som vtedajsiu minimalku, teda 6000 korun v hrubom, 4100 v cistom plus gastrolistky z ktorych mi polovicu preplatili. 2100 korun bolo okolo 70 eur tak si predstav ako sa mi zilo. Z toho som polovicu teda 1000 korun musela dat mame na najom takze mi zostalo 1100 korun, co je 36.50 eur. Nemohla som sa osamostatnit, z toho by som si neprenajala ani izbu nieto byt. Mimochodom mam strednu skolu s maturitou a v tom case som pracovala ako graficka v inzertnych novinach. Dnes zijem v Nemecku a zarobim tu okolo 1500 eur v cistom. Ak by sa mlada naucila jazyk a nasla si tu pracu vo svojom obore tak zarobi urcite este viac. Kamos ma tiez SS s maturitou a pracuje tu ako konstrukter a zarobi 2300 v cistom. Mimochodom mnoho Slovakov sa po rokoch ked si zarobia vracia na SK, niektori tu ale uz zostanu. Chcem len mladu motivovat ze ta moznost ako sa z toho vyhrabat tu je a netreba vedat hlavu ani sa vzdavat. Su tu dokonca profesie kde vezmu cudzinov na dobre fleky aj bez nemciny, musia ale samozrejme vediet aspon anglicky. Treba skusat, rozposlat zivotopisy a ak nepojde inak tak su aj agentury co za poplatok sprostredkuju pracu aj s ubytovanim.

BJ_2

tazka111 - ta matka ti to robi preto, ze ta tam nechce, chce sa ta zbavit.
Vidis, toto su tie vztahy v realite. Musis sa postavit na vlastne nohy.
Toto je teror, co pacha tato vlada a kapitalizmus na vlastnych obcanoch. Neda im pracu, neda im dobre platenu pracu.
A pozri, uz ta posielaju do zahranicia. Svine... do zahranicia? Vy by ste aj cely slovensky narod poslali pracovat do zahranicia, a problem vyrieseny, ze? Takto sa problemy v domacej krajine neriesia. A potom budu davat statistiky, ako je kazdy zamestanany, ako slovensko ide hore.
Ja stale upozornujem, ze slovaci su zufali a zdrha aj 20% pracovat do zahranicia, to sa musi priratat k nezamestnanosti v statistike... a nechcu makat v tych terorizacnych podmjienkach, co im tu dali. Za minimalky. A vydieraju ich vselicim zamestnanci. To je realita, genocida, ktoru pacha tento system.

BJ_2

Tomas, naivne nazory. Vy zaslepeni by ste obhajovali aj pedofila, co znasilnuje svoje dieta, keby sa dieta stazovalo.

Co je to za rodica, co sa msti na svojom dietati? Nezasluzi si zmilovanie, ake ospravedlnenia? V ziadnom pripade, ta zena je bosorka, harpia, dufam ze sa toto mlade dievca co najskor od nej dostane. To ta matka je na vine, nie dieta.