Zmätok v hlave

Príspevok v téme: Zmätok v hlave
Nicole412

Dobrý večer, dlho som rozmýšľala, či sa tu zdôverím a budem hľadať objektívne riešenie môjho problému aj na tomto fóre. Nakoniec som si povedala, že možno mi to práve teraz otvorí oči a budem sa vedieť lepšie rozhodnúť. Tak začnem asi tak, že mám 20 rokov. Áno, možno si poviete, že aká "sopľaňa", čo tu vlastne chce riešiť, ale pre mňa je to dosť dôležité. Keď som sa po x rokoch rozišla s priateľom, s ktorým som bola pomaly od základnej, tak som si vduchu vytvorila zoznam, podľa ktorého si budem vyberať partnera na život, na rodinu a podobne (nie po fyzickej stránke). Musím sa priznať, že nikdy som nemala núdzu o mužov, vždy som bolá tá, ktorá má na výber a je tomu aj teraz tak. Ale späť k veci. V januari som muža, ktorého som mala vysnívaného v hlave - resp.v zozname našla. Už po pár minútach, sme vedeli, že budeme spolu. Vyhovoval mi vo všetkom, v názoroch, v jeho skutkoch, rozmaznával ma, mali sme sa naozaj dobre, nechýbalo nám absolútne nič. Aj keď to boli len dva mesiace. Spoznali sme sa s rodinami, plánovali sme takpovediac všetko od firmy, svadby, domu, detí. Vo všetkom na rodinný a pracovný život sme sa zhodli. ALE. Je tam veľké ale, nepriťahoval ma fyzicky. Je naozaj pekný muž, stará sa o seba, dobre sa oblieka, vonia. Ale priťahovalo ma na ňom to, čo nevidno a fyzický kontakt medzi nami bol maximálne taký, že sme sa bozkávali a mohli sme aj spolu byť v posteli, ale skoro nič sa nikdy nestalo. Neviem sama prečo, nikdy sme si to nevysvetlili. Aj keď viem, že ja ho priťahujem. Momentálne spolu nie sme, pretože sme obidvaja ukázali vlastnosti, proti ktorým sami so sebou bojujeme a nepáčilo sa nám to. Rozišli sme sa v dobrom, ostali sme v kontakte, lebo nám na sebe záleží. V čase rozchodu som stretla muža, ktorý je o 180 stupňov iný ako môj bývalý partner, áno, ani jemu nič nechýba, aj sa o seba stará, cvičí, zdravo sa stravuje a podobne. Povahovo je asi taký, že nekonfliktný, až by som povedala flegmatický. Čiže úplný opak. Ale aj napriek tomu, že si uvedomujem to, aký je, tak ma veľmi priťahuje fyzicky a je tam tá vášeň a iskra, ktorá mi predtým chýbala.
Jednou vetou by som to nazvala tak, že s mojim bývalým si viem predstaviť život "všade", len nie v spálni. Myslela som si, že to mám len také obdobie a že po vysadení HAK ma to prejde, ale neprešlo. Stále to je vo mne. A aj napriek tomu, že si ho neskutočne vážim, mám ho rada, viem si to s ním všetko predstaviť, tak toto je vec, ktorá ma trápi. Viem, že ma už nezačne tak priťahovať a tá chémia tam proste nie je.
Sama rozmýšľam nad tým, že kvôli 20%, ktoré mu chýbajú opúšťam 80%, ale ako to napraviť? Začne ma priťahovať? S kým byť? Koho si vybrať, aby som to neľutovala? Som mladá baba, chcem experimentovať, chcem si užívať život a ten fyzický kontakt k tomu patrí. Poraďte mi, čo robiť ? Cítim sa ako radodajka, keď riešim takéto veci, ale ten "nový" mi úplne pomotal hlavu tým, že som si myslela, že už pri žiadnom mužovi nebudem cítiť tú vášeň a iskru... ktorá mi tak veľmi chýbala. Áno, hanbím sa za túto tému, som zo seba sklamaná a smutná, ale neviem si sama pomôcť.
Ďakujem všetkým za prečítanie a čas, ktorý ste pri tomto strávili.

Nicole412

noc popravde neviem, či som zaľúbená. Aj som mala príznaky zamilovanosti, myslim na tohto druhého naozaj často, ale na druhej strane myslím aj na toho bývalého. Povedala by som to tak, že sa vo mne bijú dva odlišné svety.

Nicole412

petroneta ďakujem za komentár, presne to vystihuje tento príspevok, čo som ním chcela povedať. sama by som to lepšie nepovedala...

petroneta

"Riešiš také veci, či sa o seba stará, či vonia, či sa zdravo stravuje..."
engels, ona vôbec nerieši to. Ona rieši to, že prečo človek, ktorý jej povahovo vyhovuje, pre ňu nie je fyzicky atraktívny. Nie je to o výžive ani o hygiene. Čistý a zdravo stravujúci sa človek môže byť druhému fyzicky neatraktívny. Nosí v sebe totiž genetickú informáciu podobnú našej, preto by mali deti genetické predispozície na nejaké choroby zvýšené tým, že sú prítomné u oboch rodičov. O tom je telesná príťažlivosť.
Na druhej strane stretla iného chlapa, o ktorom sa ešte nevyjadrila, aký povahovo je, kde však práveže túto telesnú príťažlivosť cíti.
Ostáva teda na nej, aby ho spoznala aj povahovo, či je zodpovedný atď a nestala sa otrokom svojích rozbúrených hormónov. Nespomína ani to, že by sa k predchádzajúcemu vrátila. Mala vážny dôvod rozísť sa.
Takže problém je: akú roľu hrá telesná príťažlivosť vo vzťahu a či je dôležitá a do akej miery.
Je dôležitá do takej miery, že s telesne nepríťažlivým človekom nebudem udržiavať vzťah, lebo si neviem predstaviť, že s ním mám spávať, a nijak ma tá predstava nevzrušuje.
Na druhej strane ani najsamiskrivejší telesne príťažlivý chlap a motýliky v bruchu nie sú ospravedlnením absencie charakteru.
Záver: nemusia byť motýliky, ani iskričky či pionerky, ale určitá miera príťažlivosti tam byť musí. A charakter či povaha sú základom.

noc

a co chces poradit, ked kazdy ma ine hodnoty, niekto sa rozhoduje racionalne, rozumom, niekto emocionalne, niekto je vypocitavy, niekto je zlatokopka, zlatokop, niekto podla krasy, svalov, penazenky, auta atd. aj tu ako pisu, pre niekoho je krasa dolezita, pre ineho vobec, je to rozne. ty vies najlepsie, ku ktoremu ta to taha, na koho cely den myslis.

Nicole412

Nepísala som tu preto, aby niekto riešil to, aka som osoba, namyslena ? a podobne... ale spat k veci. Urcite by to bolo nefer, sama sa priznam, ze to nie je vôbec ľahké rozhodnúť sa, preto som vlastne písala sem. Nakoľko doma mi moc objektívne nikto neporadil.

Engels

On by ta možno zobral naspäť, ale ty by si konala nefér voči nemu. Do postele jeden, do vzťahu iný. Píšu ti tu, že príliš filozofuješ na dvadsať rokov, ale mne prídeš nevyzretá a naivná. Riešiš také veci, či sa o seba stará, či vonia, či sa zdravo stravuje... To sú podľa teba dôležité kritériá. Pritom sú to veci, ktoré možno chlapa naučiť, dôležité ale je, či je to charakter, čestný človek, zodpovedný. Lebo to ak nemá, tak to ho nenaučíš. Prídeš mi ako taká naivná pipka, ktorá si o sebe veľa myslí (píšeš, že nemáš núdzu o chlapov, čo je pritom úplne irelevantné vzhľadom na tú tému ktorú si založila). Potrebuješ ešte viac vzťahov na to, aby si sa vo svete zorientovala a pochopila, čo je pre vzťah dôležité. Snáď sa ti to podarí a časom sa niečo naučíš.

BJ_2

Ale ved toho prveho si uz opustila, co riesis. To je byvaly. Teraz uz mas iny vztah. Tohto noveho. Cize stary vztah uz je ukonceny, nemozes sa k nemu vratit. To by bol ako podvod, ved si uz mala v postely dalsieho, ktoreho si si nasla ako nahrazku. Myslis si, ze by ta zobral naspat s otvorenou narucou?