Telesná v škole

Tamarka_154

Normálne som cvičila, nosila som si podprsenku na cvičenie a taktiež aj čisté nohavičky, pokiaľ bola telesná v strede vyučovania. Pokiaľ bola na konci, tak to bolo lepšie lebo som išla rovno domov, kde som sa osprchovala.

swistica

Ja som si u lekara vybavila oslobodenie od TV. Dovodom bolo to, ze sa clovek nema kde poriadne prezliect, osprchovat a este sa dotahovat so sibnutymi telocvikarmi. Cest vynimkam, ale väcsina telocvikarov je divnych. Nehovoriac o tom, co sa na tv ,,uci,,. Ziaci ani nevedia pravidla sportov, nevedia ako sa zdravo stravovat, ake svaly vlastne precvicuju, ako cvicit na rozne problemy atd. Ovela lepsie je nacitat si to samostatne a pohybu sa cielene venovat vo volnom case .

aliara

U nas v skole sa tiez nikdy nedalo osprchovat, teda sprchy tam boli ale boli v takom stave, ze by si sa tam bala cohokolvek chytit a aj tak sme mali medzi hodinami 10 minut prestavku takze nebola sanca to stihnut. Takze tiez som menila vsetko. Mala som sportovu podprsenku na telesnu tu som si davala, a samozrejme aj zvysok oblecenie a sprej so sebou furt

Irenn-a31

...Ked som chodila do skoly, tak som si menila na telesnej uplne vsetko a teda aj podprsenku...Sprchy sme nemali k dispozicii, takze to bolo jedine co som mohla spravit aby som potom zvysok vyucovania sa citila dobre a nesmrdela...Ale nam davali hodiny telocviku vacsinou ako posledne a potom sme uz isli domov takze to bolo fajn..

Zivotopis

Zivotopis
Meno: clooo alias pilcuk
Vek: 50 rokov
Status: panic
Zaluby: osočovanie žien, komplexy, nudenie sa, sebalutost a iné

ella811

clooo-Neviem, či tá otázka bola mierená na mňa, ale no my máme telesnú 2krát týždenne. To s tým necvičením máš fakt pravdu(neviem vek, tak ak som prepískla, ospravedlňujem sa za tykanie). Trištvrte triedy necvičí, lebo sa im nechce, alebo sa chcú učiť na nasledujúci predmet, alebo trepnú, že majú kramy(jasné, všetky v rovnaký deň všakže...). Teraz sa to akože tí vrchní snažia nejako dať dokopy, ale tak proste dnešná generácia je lenivá. Nie, žeby som ja bola nejaká akčná, ale tak zasa nezabíjajú nás tam a pohyb mi prospieva takže mi to príde rovnaké, akoby som sa ulievala z iných hodín. Som akurát rada za jedno, že zmenou učiteľa sa skončilo to zastarané váženie detí....deprimujúca vec a vyvolávanie váhy dievčat drvivej väčšine z nich útočí na sebavedomie. Plus je to vec rodiča, dieťaťa a doktora....
Pekný deň želám.

ahjaj

Tuším vo Švédsku majú šport každý deň. Iba tak by sa dala robiť kompletná prevencia proti poruchám pohybového aparátu so zapojením všetkých zložiek a všetkých potrebných pohybových činnosti. Taktiež na vš by mala byť telesná každý semester a aspoň dvakrat- trikrát do týždňa. Investované náklady by sa vrátili vo forme nižších nákladov na liečbu ochorení chrbtice, operácii vysunutych platniciek, diagnostiky rtg, Mr, CT.