Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

V oku sa mi niečo pohybuje, čo je to?

Príspevok v téme: V oku sa mi niečo pohybuje, čo je to?
hruby

Dobry den,

chcel by som vediet co to je ked sa mi v oku uz asi rok pohybuju priesvitne tvary v tvare koralikov, su zavisle od mojho pohybu oka, mam len 15 rokov a mam uz take problemy. V PC niesom vobec a TV pozrem obcas, nedavno som kvoli tomu zacal zdravo stravovat. Nemoze to byt kvoli dospievaniu alebo akne? Chcem sa toho velmi zbavit dakujem. P.S mam to niekedy rano a ked nato myslim tak sa to zachvilu zjavi, alebo ked pozrem do neba. Ked som bol v Tatrach, tak som to videl zriedkavo. Dik!

Rado5558

Nelieci sa to nijak, ziadne kvapky ani lieky na toto neexistuju, jedine operacne (vitrektomia), ktora je narocna a nespravia ju len tak na poziadanie. Doktori sa tym nezaoberaju, pretoze to nie je nebezpecne. Sam mam zakal sklovca, mam z toho silne depresie a problemy sustredenia, mam ho asi 8 mesiacov a uz sa odvtedy podstatne zvacsil. Ocna mi povedala jedine: ze si mam zvyknut a vekom to bude pribudat. kazdopadne skoc za ocnou, moze to znamenat aj nejaku inu chorobu

Jaro1234

Dobrý deň.
Ja mám 11 rokov a tiež vidím v oku také čierne bodky ako mak, ktoré utekajú vzdy ked otocim hlavou a pozriem sa inam. Niekedy ich nevidim, niekedy ano. Neviete cim to je a ako sa to lieci???
PS: Hlavne to ako sa to lieci.
Jaro C.

scaz

tato stranka ma niekedy dost udivuje v tom ze tu asi 80% ludi su neuroticky hypochondri ... napr. niekdo tu napise "ked zavrem oko tak vidim tmu" a druhy mu na to uz hned radi ze mu asi cervy rozozieraju mozog .. ked taketo individua behaju k doktorom s podobnymi diagnozami ani sa nedivim ze sa ostatnym len smeju

maťka :o)

v oku môžu byť i červy - škrkavky , prenášajú sa výkalmi zvierat, mohol si sa infikovať ako malý chlapec, keď si sa hral v piesku.. boli to zárodky, ktoré sa dostali do krvného obehu. usadili ssa napríklad v oku a tam sa z nich vyvinuli červy a teraz parazitujú

Jano980709

Mne na to moja očná lekárka poradila vitamín E. Skúsil som to, ale zrejme to treba užívať dlhodobejšie. Ja to užívam zatial asi mesiac. Lenže ja to vidím aj pri bežnej práci na PC, ale najhoršie je to v nákupných centrách pri neonovom osvetlení.

age44

no ano, to su drobne sklovcove zakaly, nie su problemom, len sa na ne nesmies sustredit. v pripade, ze by ich bolo vela, a prekazali by pri videni, da sa to operovat. hlavne sa tolko nepozoruj, ma to naozaj vela ludi, ja s tym zijem uz peknych par rokov. objavuju sa hlavne vo vyssom veku, co nie je tvoj pripad, u ludi s vyssimi ocnymi vadami, ale aj u inak zdravych a mladych ludi.
vola sa to lietajuce musky alebo muches volantes.

petik

tie priesvitne koraliky su v sklovci, aj ja to mam, po operacii oka tie priesvitne "koraliky" vidim este viac, hlavne za denneho svetla, netreba sa na to sustredit.