Rozchod, jeho mama atd

Príspevok v téme: Rozchod, jeho mama atd
DaSola

Ahojte . V oktobri som sa rozisla po 8 rokoch s priatelom. Neboli sme zasnubeni nikdy sme spolu nebývali a videli smesa pa krat za tyzden . V den mojho volna sme robili stale to iste nemalj sne spoločne koníčky. Chcela som to ykoncit sko ale vzdy ma uprosil ze sa to zmeni atd . Kedze koli praci sme aa niekedy aj 4 mesiace nevideli bol ten askytocne straveny cas spolu cez whatsapp 8 rokov nazivo omnoho menej . Poznala som jeho rodinu on moju nie . On zacal s jeho rozhodnutia prerabat spodok domu pod jeho rodicmi mysliac si ze tam budeme spolu byvat . Akk gesgo je to pekne ale ja som jo vela krat volala do podnajmu so mnou ale on povedal ze pokial byvam s inymi ludmi ( moja kamaratka a jej priatel ) tak tk nelripada do uvahy . Uz pocas nasho vztahu mal probleny s kolenom . A minuly rok aj s vlasmi ze niekede mu nerastu atď musi brat lieky a velmi je a to úpätí casto ni dal najavo ze urcite nenozem chapat ako sa citi .chcela som to ukončiť aj njnuly rok ale zas ma uprosil a vravel ze si nieco spravi tak som sa zlakla a boli smee este spolu . V oktobri skm sa s nim rozisla potom som aa stretla s mojim kolegom ktori mk pomobol a zalubila som sa doneho a pocase sme sa dokopy . Sampzrejme moj ex robil velke sceny a este an teraz ked preslo 5 nesiacov on to nepovedal doma lebo si da zalezat co povedia ostani . Byva z rodicmi (ma 38 rokov) a jeho nama ho vodela plakat tak jej povesal ze ja uz sa k nemu nevratim tak mi zacala pisat ona ( pred tym sme sa bavili len tak ked som bola u noch na veceri ) ze sa o neho boji a mam sa k benu vratit . Povedala som ze uz niekoho mam a ona mi vskratke povedala ze mam urobit vsetko preto aby sa on mal dobre lebo na zdravotbe problemi (problem so srdcom a depresiu ) . Citim ze mi to dava za vinu a vidim ako ho sleduje kedy pride domov z roboty alebo sa mu hrabe vo vreckach a pyta sa ma ake lieky kupoval. Ja s nim som v kobtakte ale len lebo nu chcem pokpct ale on chce aby sne boli spolu a o insom nevravi . Povedal mi aj ze ma nenavidi a potpm to lutuje . Atd proste ja citim ako by bol mnou posadnuty a im nezalezi na mne ale len aby sa mal dobre on . Co si o tom myslíte ???

Kimmy_CA

P.S. Ja by som sa už s tým ex nestretávala. Vyzerá byť labilný, aby ti potom v afekte nejako neublížil. Vyzerá to byť taký typ, čo by ti mohol niečo spraviť a potom za tým aj sebe. Obmedz akýkoľvek kontakt s ním a ak za tebou bude chodiť a prenasledovať ťa, tak by bolo asi najlepšie to nahlásiť na polícii.

Kimmy_CA

Bláznivý manipulátor a ešte aj stalker. Prosím ťa, akej národnosti je ten tvoj priateľ? Viem že je to asi nemiestne sa pýtať, ale pripadá mi ako nejaký posadnutý... že snáď priemerný stredo-európan by sa tak nesprával...

Nie, nemáš žiadnu povinnosť sa pre niekoho obetovať a odhodiť možnosť zariadiť si svoj život podľa svojich predstáv. Bodka. Nie si nikoho otrok ani nemáš za povinnosť byť niekoho spasiteľ. Si slobodný človek s právom rozhodovať sa o svojom živote, nie byť proti svojej vôli niekomu nanútený terapeut. Keď niekoho človek má naozaj rád, tak mu želá v živote šťastie, aj keby to nemalo byť práve s ním ale s niekým iným. Ten tvoj ex-priateľ ťa poznal osem rokov a za ten čas sa nedokázal rozhúpať ani natoľko, aby ste spolu aspoň bývali? Však iní sa za ten čas dokážu zosobášiť a mať niekoľko detí, vybudovať si rodinu, samostatný domov... To chceš donekonečna niekomu robiť takto terapeutku a zatiaľ sa pozerať ako si iní upevňujú vzťahy, zakladajú rodiny, s vedomím, že pri tomto labilnom chlapovi toto asi nemôžeš očakávať? A keď sa v päťdesiatich rokoch obudíš a zistíš že pre teba je na toto už neskoro, tak potom kto tebe pomôže, kto ťa uteší že si navždy premárnila šancu byť (aspoň biologickou) matkou, mať plnohodnotný vzťah zameraný na obojstrannú spokojnosť... Hovorím ti z vlastnej skúsenosti (nie úplne rovnakej, ale v niečom podobnej - tiež som sa musela obetovať pre druhých, zatiaľ čo mne sa ničoho nedostalo, iba trápenia) nemá to zmysel. Naučila som sa pravdivosť príslovia že "cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami".

DaSola

Rozisla som sa a nim tak ze som to uz nezvladala bolo to face to face ale on to odmietal akceptovat boli tam hadky atd uznavam ze som sa spravala k nemu zle ale to lreto leno som v tom vztahu uz byt nechcela . On dnes spravil to ze presiel 1100 km za mnou len aby sme sa porozpravali a to ani mevedel ci som doma. Dal mo kvet pre monu mamu (ktoru nepozna ) atd a trva abybskm sa k nemu vratila pohadali sme sa v aute lebo sa dozvedel ze s tym mojom priatelon budeme hyvat na jeho blizkom okoli a mi povedal abybson sa tam opivazila ukazat ..... ja neviem co mam robiyon je teraz na hotely a povedal ze domov sa nechysta ( je zo zahranicia ) .... je to strasne tazke . Nalieha na mna jeho mama ale ja si uvedomujem ze toto neni normalne keby mam s nim dieta tak co by robil potom ????? Je toto ok co spravil ?

daniela2

nepíšeš o tom, ako si sa rozišla. Sms, mail? Bez slova? Alebo face to face na verejnom mieste, ako je kaviareň, cukráreň? Bol pri tom aj rozhovor, prečo?
Ja som vymenila zámok na mojom byte a vysťahovala expriateľa z môjho bytu vtedy, keď bol v práci. Bolo to potom, ako ma udrel.
Stretla som sa s ním potom o mesiac v kaviarni, kde sme sa porozprávali a vysvetlila som mu, že sa nehnevám, ale neželám si, aby vzťah pokračoval. Dovtedy ma prenasledoval. Toho prenasledovania som sa zbavila tým rozhovorom. Len dovtedy som ho naozaj nevládala absolvovať.

mirec411

Da Sola, boli ste spolu dosť dlho... a ako vidím, tak u neho sa vytvorila veľmi silná väzba k tebe. Schválne nepíšem, že citová, pretože už je to skôr rozumová - kalkulatívna, záležitosť z jeho strany.
Zo skúseností viem, že ak má (začne mať) jeden z partnerov zdravotné problémy a vzťah sa nevyvíja podľa jeho predstáv, tak ich začne zneužívať a využívať na citové vydieranie partnera - teda teraz teba.
Nechcem ti nič vyčítať, ale vedela si (prinajmenšom čiastočne) o jeho zdravotných problémoch. K rozhodnutiu "rozísť sa s ním" si sa odhodlala naozaj dosť neskoro. No ale to by nebolo až také zlé. Horšie je, že si s ním zostala v kontakte aj po rozchode... Nikto ti nemôže vyčítať, že si mala premýšľať nad rizikami, ktoré ti budú hroziť a ktoré by mohli z jeho strany prísť. Nie si predsa odborník na priebeh a vývoj vzťahov, nie si ani psychológ a už vôbec nie prorok. Nebudem tu písať, čo všetko ti hrozí (už reálne a ešte aj v budúcnosti), pretože potrebuješ skôr vedieť, čo by si mala urobiť.
Neviem do akej miery je to pre teba možné (vzhľadom k práci), ale najlepšie čo by si mala urobiť, je odísť z jeho blízkosti niekde, kde sa s tebou nebude môcť stretávať - čiže "preč z jeho očí". Mala by si si zmeniť aj mobilné číslo, aby ťa nemohol kontaktovať (...a ani jeho matka).
Možno to cítiš inak, ale obaja sa pre teba stali citovými a psychickými vydieračmi. Môžeš si všimnúť, ako ich NEzaujíma tvoj život, tvoje pocity, tvoj nový vzťah, či súkromie. Jednostranne sa starajú len o vlastné záujmy a potreby. Chápem ich - myslím dôvod, prečo to robia. Mohli by sme sa ich spýtať, prečo nenavštívia zdravotného odborníka a určite aj psychológa. Sú tam predsa jasné indície, ktoré hovoria o jeho zlom psychickom stave. Ale načo by si sa mala starať o to, čo urobia, neurobia, oni?
Staraj sa o to, čo by si mala urobiť ty. Nechcem v tebe vyvolávať strach, ale je najvyšší čas urobiť radikálne rozhodnutie a "vypadnúť" zo špirály problémov, do ktorej ťa zaťahujú. Nemôžem tu písať, aká lavína problémov a tlaku sa môže na teba spustiť. Môžem len ešte raz zdôrazniť, aby si zrušila všetky(!) kontakty s ním a s jeho matkou. Odíď z toho preč, pretože nakoniec budeš potrebovať psychológa (a lieky) ty sama. Lebo naprávať potom to všetko bude oveľa ťažšie. Je to na dlho, ale zober aj toto málo seriózne.

DaSola

Dakuejm . Je fajn citat ze niekto ma taky nazor ako ja lebo sa citim ze asi mi treba aj psychologa aj mne . Je super ze apon tu si ludia poradia zadarmo .
On odomna ziada aby som mu dala dalsiu sancu na 2 mesiace ze v dakom byte budene byvat s oddelenimi izbami len na porozparavanie sa . Ja som mu povedala ze je to nenormalne co ziada ze ja nenecham mojho priatela len tak ze idem na dva mesiace porozpravat sa s mojim ex . A on na o ze ak ta miluje ta pocka . A zeak to nespravim mysli si ze to nezvladne.. posiela mi fotku flasky vina ze je to lepsie ako lieky .. fotky liekov nazdromadenych na kopke ze kolko vela berie . Alebo kuty v ktorych je sadnuty a place . Je toho bna mna vela.