Mavam situacie, kedy sa moj muz jednoducho z nicohonic na mna oduje, zacne sa spravat chladne, stroho, odmerane....a ja netusim preco, alebo ide o beznu vec a ta je nenormalne nafuknuta. Posledna situacia - vedel, ze idem k lekarovi a dost sa bojim, ale zajednal si nejaku pracu s kolegom v tom case. Povedala som, ze nevadi, pojdem sama. Cely den som bola v pohode, on tiez, vsetko ok. Podvecer pozeral do telefonu (to robi takmer stale), ale snazila som sa ho zapojit do synovych domacich uloh, aby mu pomohol. Znervoznel. Vecer sa u mna strach z lekara prejavil dost (mam na to dovod a on to vie), preto som ho poprosila, ci by predsa len nemohol ist so mnou a ci sa da ta praca s kolegom prelozit, lebo viem, ze surne to nebolo. Vybehol na mna, zacal hucat, ze ano prelozi to. Hned som sa ohradila, preco na mna huci.. vraj si chce nieco poriesit na mobile a stale ho niekto rusi. Povedala som, ze ked ho to rozculuje, pojdem radsej sama k lekarovi. Vytocil sa este viac. Bol so mnou, bavime sa sice normalne, ale je odmerany, strohy, chladny... dnes vecer som uz nevydrzala a opytala sa zo srandy, ci som mu zrusila schodzku s prezidentom, ked sa tak ku mne sprava. Opat na mna vyletel, ze o com hovorim, ze on ma pracivne problemy, nema naladu a ci to nechapem...ze sa chcem hadat... len som sa ho opytala, co som mu urobila. Ze ja nic a ci to neviem pichopit. Nemalo to zmysel, odisla som z miestnosti. Naozaj nechapem toto spravanie. To mam ticho tolerovat ? Ved ked som mu teda ja nic neurobila, preco sa tak ku mne sprava ? A ta skvela psychicka podpiora od neho, to uz ani neriesim.
O com je toto ?
Skusimto - ano reaguje podrazdene takmer vzdy, ked je nejaky problem co treba riesit, vzdy je nervozny, nechce sa mu to riesit, neodpoveda mi alebo zacne na mna zvysovat hlas a utocit, vacsinou to chce uhrat do stratena a nechat to na mna, aby som to vyriesila. Podotykam, ze s blbostami za nim nechodim, vacsinou su to vaznejsie veci, ktore sa tykaju oboch alebo celej rodiny. A vzdy to skonci hadkou.
Neber to prosím v zlom, ale podľa mňa mu lezieš na nervy s tými otravnými otázkami. ktoré aj tak k ničomu nevedú a rušia ho v sústredení na to, čo práve robí.
Zmenil kvôli tebe naplánovaný program, lebo si potrebovala vziať k lekárovi, prejavila si za to nejakú vďačnosť? Zdá sa že nie, ale naopak ďalej ho provokuješ s kadejakými nezmyselnými konštatovaniami typu "čo som ti urobila" a ešte sa urazíš. Chápem, že ti možno prekáža jeho tón s akým s tebou komunikuje, ale tvoja odozva nie je o nič lepšia.
To vedie k zbytočným konfliktom vzniknutým fakt z ničoho. Niečo ako je aj tvoj názov témy- O čom je toto? No o tomto.
V prvomrade vždy je to o komunikácii.
Predpokladám,že manžel vie ako na teba vplývajú vyšetrenia a konec koncov ak ide o dôležitú či chúllostivú vec...
Na druhej strane je otázne ako vieme svojmu partnerovi odprezentovať ,alebo dať najavo že je to pre nás dôležité.Je naozaj ťažké robiť medzi vami" sudcu" pretože neviem ako napr ty podporuješ jeho ak je pre neho niečo dôležité .
A napr.neviem ani ako si v tomto prípade dohodla sa z manželom už skôr.Keď si napr zvyknutá ,že aj tak nemáš v ňom podporu a poprosila si ho len na pol huby vieš čo chcem povedať a ešte pritom on niečo robil .....vtedy chlapy vnímajú len na jedno ucho...
Každý sme iný napr mne keby manželka povedala z odstupom že predsa chce moju podporu tak sa snažím urobiť všetko ......
Ty zase nemôžeš vedieť aká dôležitá pre neho je vec ktorú si naozaj naplánoval!Mi chlapi častokrát zľahčujeme ,že niečo nieje problém aby sme neukázali svoju zraniteľnosť,ale môže ist o existenčnú vec......
Keď vieš ze ho budeš potrebovať nabudúce ukáž mu že ti záleží aby tam bol ,ale nehovor mu to že ty si v kuchyni a on sedí na wc .....
Ps:Snažil som sa len nestranne rozobrať vašu situáciu .Ono aj tak si myslím ,že ludia ťa tu budú skôr napádať....uvidíme Cítim s tebou ja by som išiel keby manželka na tom trvala ,lebo ak je človek jediný ktorý môže -Tak jednoducho musí!
Držím sa tohoto hesla .
Pozeráš len na seba. Vôbec si si nevšimla že aj tvoj partner môže mať nejaké problémy? Veď aj sám ti to povedal. Netočí sa všetko len okolo teba a syna, aj tvoj partner je len človek a jasné že nemá stále náladu na tvoje neustále požiadavky. Jednoducho ho niekedy nechaj a nerieš stále akú má náladu alebo ako by sa mal podľa teba k tebe správať.
Ahoj... Vždy rieši partner problémy /konflikty prchko s nervozitou? Alebo je to len tento prípad?