Názor na vzťahy

Príspevok v téme: Názor na vzťahy
nazovteemy

Aký máte názor na partnerské vzťahy? Ako ste na tom vy, máte niekoho, hľadáte niekoho, nehľadáte niekoho?

Ja som na tom tak, že môj názor na vzťahy je negatívny a žiadny vzťah mať nechcem. Pretože vzťahy sa berú ako tovar a striedajú sa jeden za druhým, keď opadne zamilovanosť, keď prestane vášeň tak sa ľudia začnú nudiť a potom vznikajú najčastejšie nevery, potom hádky a v konečnom dôsledku rozvody. A potom si človek zas hľadá ďalšieho partnera aby sa cyklus znova mohol zopakovať. V tých najhorších prípadoch (a že ich nie je málo) dvaja spolu zostanú len preto že majú deti, hypotéku, dom... a za chrbtom sa podvádzajú.

Nechcem takto dopadnúť. Nemám to za potrebu. Nechápem prečo ľudia stále skáču do vzťahov, keď len prinášajú utrpenie a ničia životy - to vám tá chvíľka eufórie zamilovanosti na začiatku stojí za to aby ste to stále opakovali až kým sa z vás stane pokazený opotrebovaný nechcený tovar, ktorý len čaká na zničenie (smrť)?

Je tu niekto taký, kto má podobný názor ako ja? Celý tento život na Zemi je v podstate len utrpenie, ktoré si musíme pretrpieť a po smrti nás snáď čaká skutočná radosť a pokoj. Lebo byť sám je zlé, aj byť vo vzťahu je zlé... len si vybrať menšie zlo, otázka je, čo je menšie zlo pre vás..

Ja mám na vzťahy tak názor že buď to bude trvať navždy alebo vôbec... a nie stále striedať partnerov a hľadať dokonalosť, ktorá neeistuje

SofiaElla

Ja úplne súhlasím s mircom. Negatívne pôsobíš, lebo tvoje zmýšľanie, pohľad na život, negatívny je. Možno ti to tu na tomto fóre až tak do očí bijúce nepríde, pretože tu je mnoho prispievateľov negatívnych, zatrpknutých a zakomplexovaných. Argument, že si sa raz (alebo neviem koľkokrát) popálil, a preto si negatívny, je veľmi chabý argument. Neviem, koľko si mal vzťahov, ale sklamanie vo vzťahu nie je extra výnimočný jav. A miesto negativity by skôr mala prísť sebareflexia, poučenia sa, prehodnotenie a sila ísť ďalej vpred niečomu novému a snáď lepšiemu. V krátkosti - zo sklamaní sa má človek poučiť, nie začať byť negatívny. Ak to však vzdávaš hneď na začiatku - potom si len slabá osoba a je zjavné, že takýmto ľuďom vzťahy neprajú. A skončí to tým, že budeš písať na fóra, že podľa teba vzťah zmysel nemá. Ešte raz - mirec mal pravdu a zamysli sa nad tým, čo ti napísal.
Ešte jeden môj osobný názor - myslím si, že si nikdy nemal "skutočný" vzťah, preto si sa rozhodol "bojkotovať" vzťahy po svojom a to práve tým, že budeš tvrdiť, že vzťahy význam nemajú a tebe je bez vzťahu vlastne dobre. Myslím si, že ti takto dobre vôbec nie je, ale to už je na tebe.

petroneta

názov témy a ono to popálenie nie je o tom, že sa zdvihnúť a vstať a ísť ďalej? Je dobré, keď človek pri neúspechu hľadá chybu aj v sebe, ale nech si nepripisuje chybu toho druhého človeka! A často to nie je ani chyba, iba nezhoda pováh! Ak si Ty Tvojich 50 % urobil dobre, tak vieš, že popálenie nebolo zapríčinené Tebou a Tvoj čistý postoj sa nemá čo meniť!
Ak ideš na ulici, a niekto Ti z ničoho nič strelí zaucho, bez objektívnej príčiny, tak sa staneš zatrpknutým a budeš generalizovať, že všetci sú takí a nebudeš chodiť na ulicu? Aj takí ľudia sú, ale to je už na odbornú pomoc.
Ak človek vo vzťahu neberie toho druhého vážne, potom si možno nejaký čas bezducho zasexuje, ale plnohodnotný vzťah mať nebude!

nazovtemy

mirec, problém nie je v tom, že by som bol negatívny takto od narodenia. negatívnym sa človek stáva. môže byť človek pozitívny ako chce, ale ak sa raz popáli na realite, tak ho to zmení. a nemôžeš za to viniť len toho človeka. koľko ľudí sa v živote sklame a zvolí si radšej bezpečnejšiu cestu než stále riskovať. s tými vzťahmi je to ako lotéria - ja môžem byť dokonalý človek, dokonale pozitívne naladený ale vždy je to aj tak len 50% vzorca, tá druhá polovica je ten druhý človek.. nejde len o mňa, ale o to, akí ľudia dnes vo svete existujú (a pravdepodobne vždy existovali) a na akých natrafíš a preto som napísal že je to lotéria, lebo "vyhrať" k sebe nejakú dobrú osobu je rovnako pravdepodobné ako vyhrať športku

mirec411

dobreuz, - tvoje názory sú s názormi od "nazovteemy" veľmi zhodné. Hovorí sa: - "Ako by ich jedna mater mala."
Obaja vidíte tých druhých veľmi negatívne, až sa zdá, že ste jediní čestní a úprimní ľudia na Zemi. Inak sa nedá nikomu veriť.
Len sa pýtam, čo to žijete, páni... Trocha odvahy a krajší pohľad na život a na ľudí by vám určite pristal viac.

mirec411

nazovteemy, reálne si napísal len to, že si človek, ktorý má "Bohužiaľ" triezvy pohľad na svet.
To "Bohužiaľ" úplne sedí. Nechcem sa ťa dotknúť, ale nevieš ani ako to chodí, pretože tvoja psychika skĺzla k pesimizmu, čo znamená, že väčšinu vecí vidíš negatívnym pohľadom. Nechcem tu robiť nejaký rozbor tvojej osobnosti, ale ak niekto hovorí, že dokáže milovať a dať do lásky všetko, pričom vzťahu sa vyhýba, tak sú to naozaj len sebaskrášľujúce slová, pretože to nikdy neurobí. Zo strachu? Áno, zo strachu, pretože si neverí a neverí ani partnerke. Dôvodom je jeho spôsob myslenia, jeho pohľad na život ...a to, že nevie ako sa vytvára pekný (harmonický) vzťah. A to je aj tvoj prípad.
Čo sa týka mňa, tak myslím, že mám dosť jasno v tom, ako si ženy vyberajú mužov a naopak..., aj v tom, prečo to jedným nevychádza a druhým áno, pretože sa vzťahmi zaoberám.
Vieš, jedna vec je napísať ti vlastný "Názor na vzťahy" (čo je veľmi rozsiahle písanie...), a druhá vec je sledovať podstatu tvojich myšlienok a tvoj prejav. Asi aj preto ti na záver napíšem jeden môj výrok: -
"Kým človek kráča v tme, nemôže vidieť krásu života."

dobreuz

Maja12345 na Zemi je 7,5 mld ľudí, plodiť ďalších stačí len fakt v obmedzenom množstve, za chvíľu ani voda nebude pre toľkých ľudí. A má to cenu vôbec dnes? Iba nevera, hádky, podvody, intrigy a honba za peniazmi, to sú dnešné vzťahy, to vidí aj slepý, česť výnimkám.

Tomas12345

nazovteemy :

"šťastní sú len tí, ktorí to neberú vážne a vzťah berú len ako nejakú zábavu, bonus navyše"

Presne tak ako píšeš. Clovek si musí nájst zmysel v Bohu a v koníčkoch a všetko ostatné brať len ako bonus.

Maja12345

dobreuz: Partnerske vztahy nemajú význam a kto bude plodit deti? Ja sa len pytam na nazor, neutocim, ale keby kazdy tak zmyslal a nikto nemal vztah , tak co potom? Vyhynieme? Tiez poznam vela vztahov, kde sa navzajom podvadzali.Ale takisto poznam vela dobrych, kde nie.Ked je vztah zlý, myslim , ze len staci odist, v pravy cas a ziadna nevera byt nemusi.No vela ludi nevie odist.Takisto ako nevedia odist zo zlej prace, lebo ,,z coho budem zit,, tak aj vztahy, odidem a budem sama? Zvladnem to byt sama? Zvladnem sa pozerat na to ked si moj partner niekoho najde a ja budem sama? Toto je tazke a toho sa kazdy bojí, a tak drzia aj zle vztahy a potom zacnu podvadzat.Ja to vidím tak.

mydia

ale všetko je to preto, že dnes ma človek pocit, že ma kopu možností, že vzťah nepotrebuje, že keď bude treba tak sa zakaždým niekto nájde