Názor na vzťahy

Príspevok v téme: Názor na vzťahy
nazovteemy

Aký máte názor na partnerské vzťahy? Ako ste na tom vy, máte niekoho, hľadáte niekoho, nehľadáte niekoho?

Ja som na tom tak, že môj názor na vzťahy je negatívny a žiadny vzťah mať nechcem. Pretože vzťahy sa berú ako tovar a striedajú sa jeden za druhým, keď opadne zamilovanosť, keď prestane vášeň tak sa ľudia začnú nudiť a potom vznikajú najčastejšie nevery, potom hádky a v konečnom dôsledku rozvody. A potom si človek zas hľadá ďalšieho partnera aby sa cyklus znova mohol zopakovať. V tých najhorších prípadoch (a že ich nie je málo) dvaja spolu zostanú len preto že majú deti, hypotéku, dom... a za chrbtom sa podvádzajú.

Nechcem takto dopadnúť. Nemám to za potrebu. Nechápem prečo ľudia stále skáču do vzťahov, keď len prinášajú utrpenie a ničia životy - to vám tá chvíľka eufórie zamilovanosti na začiatku stojí za to aby ste to stále opakovali až kým sa z vás stane pokazený opotrebovaný nechcený tovar, ktorý len čaká na zničenie (smrť)?

Je tu niekto taký, kto má podobný názor ako ja? Celý tento život na Zemi je v podstate len utrpenie, ktoré si musíme pretrpieť a po smrti nás snáď čaká skutočná radosť a pokoj. Lebo byť sám je zlé, aj byť vo vzťahu je zlé... len si vybrať menšie zlo, otázka je, čo je menšie zlo pre vás..

Ja mám na vzťahy tak názor že buď to bude trvať navždy alebo vôbec... a nie stále striedať partnerov a hľadať dokonalosť, ktorá neeistuje

dobreuz

Maja12345 Vidím to všade naokolo, a tiež nie som hluchý, koľkokrát som počul na strednej škole napr. že ich buď chalan podvádzal ale vždy sa k nemu vrátili. Alebo stačí zapnúť pokec alebo hocijakú podobnú stránku, všade len navádzajú na neveru a veľa chlapov aj žien. A s tým majetkom to je tak proste že je kapitalizmus a skoro každý si chce pre seba získať čo najviac majetku, kľudne aj na úkor iných. Takže asi také odôvodnenie k môjmu príspevku. Partnerské vzťahy už ani veľmi zmysel nemajú.

Maja12345

dobreuz:Niekde si ale k tomu musel prísť, k tým podvádzačkám, bojom o majetok.Kde to vidíš? Musel si to niekde vidieť.Lebo existuje kopec ludi, ktory sa nepodvadzaju, ani nebiju o majetok Takze mozes si vybrat koho budes sledovat, s kym kamaratit...A co robia iny to ta nemusi zaujimat.A inak ta asi ani nemusí zaujímať co dava do prispevkov Tomas12345 ved je to jeho zivot, ked ma rad Boha nech ma,nech radí, ked teda do teba rype on tak sa ospravedlnujem ale ked nie tak je jedno co on pise.Ludia si zoberu z rad co sami chcu a nepojdu na vieru ked v tom nevidia zmysel:)

nazovteemy

mirec, to nie je depresia. som len človek, ktorý má bohužial triezvy pohľad na svet a vie ako to funguje.

áno, najradšej by som mal vzťah, rodinu, manželku... a koľko už bolo takých čo boli ako ja a odhodlali sa ísť do toho a ako dopadli? ženy s nimi vybabrali a je veľa takých ktorí kvôli tomu aj páchajú samovraždy.

šťastní sú len tí, ktorí to neberú vážne a vzťah berú len ako nejakú zábavu, bonus navyše... ja by som nedokázal byť taký sebec, môj problém je, že ja by som tú osobu miloval a to sa dnes považuje za slabosť... veď sa len pozri akých chlapov si vyberajú ženy a hneď budeš mať v tom jasno.

Meridian

Mirec veľmi dobré , len sa čudujem,že ludia si myslia,že sa skryjú pred školou ,ktorá ich čaká v živote .
Keď človek nepríde na vyučovanie,keď nebude písať písomku zo života môžeme sa domnievať že nebudeme klasifikovaný ?
Bolo by to veľmi jednoduché ukryť sa pred svetom,nemať vzťah .Vlastne nemať vzťah sa ani nedá .lebo mame vztah z rodičmi zo súrodencami na pracovisku všade....a keď sa "neliečime "v partnerstve príde to v inej forme a ak sa zo všetkými a zo všetkým rozkmotríme,lebo chceme mať pokoj...tak prídu choroby a vtedy namiesto toho aby sme sa sami seba pýlali prečo?začneme navštevovať naše skvelé zdravotnícke zariadenia.

mirec411

nazovteemy, zacitujem kúsok z tvojej témy: -
"Celý tento život na Zemi je v podstate len utrpenie, ktoré si musíme pretrpieť a po smrti nás snáď čaká skutočná radosť a pokoj. Lebo byť sám je zlé, aj byť vo vzťahu je zlé... len si vybrať menšie zlo, otázka je, čo je menšie zlo pre vás.."
-----
Neviem kto ti vložil do hlavy tieto myšlienky, ale nabudúce sa zameraj radšej na motivátorov, ktorí netrpia depresiou. Akoby si hovoril, že si sem prišiel len čakať na smrť, lebo ostatné je len utrpenie. Človeče, teba by som chcel vidieť aspoň na fotke (môžeš poslať na: - mirec411@gmail.com ).
To akože je všetko len "menším zlom"? Čo myslíš..., koľko ľudí túži po samote? ((Kým odpovieš, zober do úvahy, že človek nevie byť sám. Myslím normálny, zdravý človek). V živote je to tak, že sami zostávajú len ľudia, ktorým sa nevydarí vzťah/vzťahy a aj zopár výnimiek, ktoré sa nájdu vždy. Vzťahom sa zväčša veľmi nedarí, pretože ľudia o vzťahu, porozumení a spolužití vedia len veľmi málo. Ale sú aj vzťahy, ktorým sa darí a dokonca sú aj veľmi pekné vzťahy.
No a teraz sa spýtam ja teba: - Chcel by si mať krásny harmonický vzťah a rodinu, alebo to nebudeš riskovať a budeš radšej čakať len tak sám na smrť?
Myslím, že by si chcel radšej ten vzťah... Lenže, milý "nazovteemy", to by si sa musel zbaviť samo-depresie a začať sa zaujímať o to, ako sa dá šťastný a harmonický vzťah vytvoriť. Vieš, pre niektorých pohodlných je ľahšie lamentovať, ako zdvihnúť zadok a začať žiť hoci aj s vedomím, že to bude občas napínavé.
PS: - ...a pamätaj si, že ak niekto strieda partnerov, tak to vôbec neznamená, že hľadá dokonalosť. 99,9 % z ľudí, ktorí striedajú partnerov, v tom hľadá iba ZMENU (toho, či onoho).
No nič, radšej skončím, lebo už začínam z prechádzať z úsmevu do smútku :D :D

Papucka3

Sem zas chodia najviac vykrikovat muzi aki su samostatni, ktori by bez svojej zeny nedokazali v zivote nic a zarobia tak o 2 stovky viac ako zeny a uz sa citia strasne doleziti a samostatni.

petroneta

môj názor na vzťahy je taký, že je to oblasť, ktorú vnímajú ľudia veľmi citlivo a vedia si v nej veľmi ublížiť. Problémy, ktoré vo vzťahoch existujú a povrchnosť, ktorú prináša doba sú mementom k tomu, aby sme zastali, a zamysleli sa, ako byť prívetivejší, ohľaduplnejší, pozornejší k ostatným ľuďom, aby sme sa pokúsili pozrieť na veci očami toho druhému, aby sme sa k sebe správali lepšie.
Zároveň by som sa v súvislosti so včerajším medzinárodným dňom žien chcela poďakovať všetkým mužom, ktorí nám pomáhajú, v domácnosti s nákupmi, chodom rodiny, s deťmi, že nás živia počas materskej, že nás vodia na výlety, darujú nám malé darčeky, že opravia to čo treba, alebo vybavia, proste za všetko, čím robíte pre nás život lepším.
Keďže Boh stvoril človeka ako Adama a Evu, teda ako muža a ženu, vedľa všetkej úcty k ženám a vedľa bonboniéry a kvietku sa nedá myslieť na to, čo pre nás muži robia a nepoďakovať sa aj im.

Frktyzdna

Kakac ty sa vies o seba postarat? Keby si nemal zenu, ktora ti hovori co mas robit a mamu, ktora ti uvari, tak si uplne hotovy, takze ako sa ty vies sam o seba postarat?

kakac

daniela2,

to je vec toho, komu deti boli pridelene uradne, nie kto je schopny sa o ne starat. Zeny to robia vacsinou len preto, aby im muz platil a oni nemuseli robit, nie preto ze sa chcu starat o deti. Tak to potom aj vypada.