Prazdnota

Príspevok v téme: Prazdnota
Onegin

Ahojte,

už neviem ako ďalej. Cítim sa úplne prázdny, bez emócií, proste len chodiaca telesná schránka. Jediné emócie, ktoré prežívam sú hnev a frustrácia v práci. Inak mi je všetko ukradnuté, cítim sa akoby oddelený od všetkého a všetkých. Vyhýbam sa ľuďom, nechce sa mi s nikým zbližovať, lebo akosi podvedome mám pocit, že mi aj tak nerozumejú a nemajú ma radi. A na druhej strane som unavený z počúvania ich banálnych problémov.
Vždy som hľadal zmysel, nejakú vášeň, niečo, pre čo by som mohol žiť. Ale dopadol som, ako emočná troska.
Vie mi niekto prosím poradiť, ako zase nájsť v sebe tú iskru? Nejaká kniha, alebo hocičo, čo vám pomohlo. Ak ste si teda prešli niečím podobným

Cliattsi

Autor založí tému, pýta sa na názory a ďalej nediskutuje. Tak toto je klasika na tomto fóre. Načo sem vlastne tí ľudia aj chodia? Ja to nechápem.

Tomas12345

"Vždy som hľadal zmysel, nejakú vášeň, niečo, pre čo by som mohol žiť."

A čo ty bráni v tom nájst si niečo čo by ty robilo radosť ? Vsak si predsa zdravý, takže nemáš žiaden dôvod prečo by si nemohol nájst niečo čo ta bude baviť. Kebyže si odkázany na posteli, a musel by si dýchať cez kyslíkové hadičky vtedy by si problém nájst si niečo čo by si vykonával mal, ale ty si zdravý a nemáš nič čo by ty bránilo v tom robiť to čo ťa baví a naplno sa z toho tešiť.

Neviem čo by ta bavilo a robilo radosť, každopádne tých vecí je množstvo, tak napríklad jedlo, TV, PC, citanie kníh, sportovanie, pomáhanie ostatným, počúvanie hudby, relax, cestovanie , atd.

Cloveku velmi pomáha i náboženska viera, ktorá mu doslova do života dá zcela nový zmysel a donúti človeka uplne inak pozerať na svet.

je to

dobre, takze vies o ucinkoch omega3 na mozgovu cinnost, len to som myslela. videla som dobre videa na TEDe prave k tomu, tusim to niekto doporucil prave tu. mam kupeny bodliak, skusim aj ja tvoje davky. o tej pupalke moc neviem v spojitosti s omega3. idem pohladat.

Cliattsi

Tak ten čaj to už som si dal, už ma.prečistilo.davkovanie 1 kopcova polievk. lyzica 2 x denne cerstveho drveneho semena. neviem čo sa píše o omega3 na zahran. fórach, ale ja mám olej z ppupalky. Ten je vraj lepší než tie klasické omega3 z rýb.

Cliattsi

Ja neviem. Sex/vzťah len tak skúšať nechcem :) joga asi nie možno mi pomôže detoxikácia. Uvidím teraz niečo na sebe skúšam. Som zvedavý. Zanesený toxímni môžem byť práve preto, že u mňa zrejme nefungujú správne určité metabolické procesy. Raz sa mi to aj dokázalo a písal som tu o tom, že som trpel veľkou vyčerpanosťou a práve iba užívanie senien pestrecu mariánskeho mi pomohlo. Ten má veľký vplyv napečeň. Zaujímavevje, že pečenove testy som mal predtym Ok. A má na to vplyv aj stres (soc. fóbia).

je to

Cliattsi, mne nepripadas, ze mas problemy. co ak si sa len tak sam zaskatulkoval, aj ja nedokazem dlho sustredene pracovat, citat atd. to su bezne problemy ludi. skus ty sam osobne vztah/sex a urcite sport. este jogu/meditacie. musis skusit, aby si vedel.

Angelika3

Cliattsi spomínam si, že sme dávnejšie niečo o tom písali. Áno, píšem o tom čo mne pomáhalo s tým, že keby bol niekto tak nastavený možno mu to tiež pomôže, ale rešpektujem, že každý máme svoju cestu.

dobreuz

Ahjaj radí dobre. Ja keď chcem trochu „vyvetrať“ hlavu tak sa poprechádzať po nejakom opustenom mieste, najlepšie budove a ten adrenalín a zároveň ticho sú veľmi príjemné :) Alebo ísť niekde ďalej, napr. do hôr na túru.