Prazdnota

Príspevok v téme: Prazdnota
Onegin

Ahojte,

už neviem ako ďalej. Cítim sa úplne prázdny, bez emócií, proste len chodiaca telesná schránka. Jediné emócie, ktoré prežívam sú hnev a frustrácia v práci. Inak mi je všetko ukradnuté, cítim sa akoby oddelený od všetkého a všetkých. Vyhýbam sa ľuďom, nechce sa mi s nikým zbližovať, lebo akosi podvedome mám pocit, že mi aj tak nerozumejú a nemajú ma radi. A na druhej strane som unavený z počúvania ich banálnych problémov.
Vždy som hľadal zmysel, nejakú vášeň, niečo, pre čo by som mohol žiť. Ale dopadol som, ako emočná troska.
Vie mi niekto prosím poradiť, ako zase nájsť v sebe tú iskru? Nejaká kniha, alebo hocičo, čo vám pomohlo. Ak ste si teda prešli niečím podobným

Cliattsi

Je to-vnutorne som poviem to tak ze hlbavy, ale nemam rad to slovo "bohatý" :). Lebo to vi mne vzbhdzuje nieččo čo je dobré, parádne a to nie je. Som možno zaujimavy ale zase ako pre koho. Pre väčšinu ľudí asi nie.
A práve neviem čo by ma malo naštartovať. Reálni ľudia mi radili vzťah/sex, ale to cesta nie je, lebo aj ten chalan čo tu píše-Onegin má vzťah ale nežije napriek tomu naplno. Niekto mi radil Boha/vieru, ale to tiež nič neriešilo.

Eckhard Tolle- mudry chlapik, ale mne to nepomohlo

Čo ďalej? Neviem.

Angelika3-mám pocit,že my už sme v diskusii boli a na toho Osha som bol dosť kritický. Neviem,či si to pamätáš. Tebe Osho pomohol, mne nie. Inak mne sa dosť rýchlo unaví mozog, takže Tolleho som nevládal dočítať, iba prvých asi 15 strán. O to ale nejde. Tolle je aj tak môj favorit,ale Tolle zrejme veľmi málo vie so syndróme vyhorenia. Preto jeho myšlienky na každého fungovať nebudú. Je to chémia mozgu a tá je dosť zložitá a nedá sa pomenovať nejakými myšlienkami.

ahjaj

Vyber si de dovolenky a vyber sa niekam do 100 km okruhu od miesta bydliska na výlet na celý deň. Múzeum, hrad, výstava, diva, koncert, vodopád, ostrov, čokoľvek. Chod tam sám, cestuj hromadnou dopravou, namiesto mapy sa pýtaj okoloidúcich kam ísť. Budeš prekvapený, koľkí Ti pomôžu atď, koľkí sa s tebou pustia do reči a žiadnemu z nich sa nebudeš zdať prázdny.

Meridian

Onegin
Nepochybne ti chýba životná energia a nenapĺňaš svoju duchovnú nádobu.
Človek je z mäsa a kostí zároveň má dušu.
Ak človek neplní poslanie duše začne sa cíti5 podobne ako ty.
Či to je tak zistíš ľahko.:
Od mala si sa možno zamýšľal či je niečo viac ako tento svet ......
Častokrát už pri dospievaní ti mohli záujmy rovesníkov pripadať nízke bezduché až trápne.
Videl si súvislosti vo veciach ,kde iný nevideli hlbší duchovný súvis.atď možno len strieľam...
Človek pociťuje málo lásky ,ale kedže lásku potrebujeme tak sa ju snaží kompenzovať
Niekedy to môžu byť drogy ,alkohol ale to nebude tvoj prípad asi lebo si zrelší...
Ty nemáš energiu možno aj vôľa je slabá.
Najčastejšia príčina býva keď človeku chýba láska sex.Ak má z kým ok ak nemá masturbuje...
Príliš časté sebaukájanie odoberá mnoho životnej energie...
Nie niesom svätuškár ani ťa nejdem karhať a ani nejdem poukazovať na škodlivosť onanie.
Onanovať je prirodzené je to v pohode ,len ak viac energie duchovnej minieš ako máš začne to ísť s tebou dolu vodou.
Asi to viznie vtipne teraz čo ti poviem
Masturbuj ale menej......odoberá ti to veľa životnej energie a potom sa nemôžeš duchovne vzdelávať!

je to

cliattsi, ty mi pripadas vnutorne bohaty a zaujimavy. u teba je potrebne len nejake nastartovanie alebo najst nieco, co ti chyba.

Angelika3

Clattsi, myslím si, že si na dobrej ceste už len preto, lebo si uvedomuješ, že tvoj život postráda nejaký zmysel a nerobí ti problém to aj otvorene priznať, vieš koľko ľudí nedokáže ani len to a žije absolútne nevedome?

Angelika3

Milý Onegin, rozumiem ti a viem aj z vlastnej skúsenosti, že z tohto stavu je možné sa dostať a iskru vo svojom vnútri zažať. Ak by ťa zaujímali nejaké knižky ako prvá pomoc, tak najlepšie od ľudí, ktorí sa nachádzajú v stave bez ega, napr. Eckhart Tolle- Moc prítomného okamžiku, Nová zem, Reč ticha...
alebo Osho- Život, láska, smiech. O strachu......

Cliattsi

Ahoj. Nechcem sa tu veľmi rozpisovať, nie je teraz veľa času na to. Chodím na toto fórum už dlhšie a cítim presne to čo ty už aj viac než 15 rokov a to mám niečo vyše 30. Píšem ti sem preto,lebo mám záujem komunikovať s niekým, kto je na tom rovnako ako ja. Tiež nevidím v ničom zmysel, nič ma nenapľňa a ešte k tomu mi aj slabne pamäť a koncentrácia-čiže veľa vecí začnem a nedokončím. A aj keď občas s niekým o tom pohovorím, alebo sa snažím o tom hovoriť, tak tomu nikto nerozumie. Nie je to ale depresia. Ale niečo ma aj rozosmiať dokáže (aj keď si veľmi ten smiech neužijem) Aj teba?
Píšeš vždy som hľadal zmysel.... Bolo to od detstva a stále sa to prehlbuje? U mňa áno.
Takže keď máš záujem - cliattsi@azet.sk. Budem rád. Prezývku si môžeš aj vymyslieť.

Onegin

California, vdaka za duchapnu radu. Avsak vacsinu casu travim v praci, kde su sikovni a vzdelani ludia. A to iste mozem povedat o svojich znamych a priatelke.