Ahojte ľudia už dlhšiu dobu ma trápi tento problém ktorý si neviem vysvetliť. Som mlada baba mam 22 rokov. No a k tomu problému par x do mesiaca mi zvykne byt tak divno: boli ma tak zvláštne na hrudi vždy pri tom mam pocit ako keby zle dýcham alebo výdychujem ako keby mi to nestačí ja neviem. Ťažko sa mi to popisuje. Vždy v tedy musím zývat naschvál normálne tak z chuti poriadne lebo to mi ako keby roztiahne hrudník a pomáha mi to, popri tomu stavu som taka zvláštna proste sa tak bojím toho je to nepríjemné strašne cítim sa tak malatne sem tam ma zamota tento stav niekedy trvá stále pár hodín niekedy chvíľku a potom zas začne a tak. Nemôžem žiadne prudké pohyby ani nič robiť. Bojím sa toho neviem prečo to mávam. Vždy po tomto stave na druhý deň pretrváva bolesť na hrudníku. Nikto ma v tomto nechápe ? a nikto mi nevie poradiť. Vážne toto zažívam ja jediná na celej planéte?? Na internom som bola srdce mam že pohode len mam šelest. Lenže ja si myslím ze EKG by mi mali spraviť práve keď mám tento stav ako aj teraz. A nie keď som kľudná a neboli ma to. Ozaj mi nevie nikto pomôcť??
Co mi je?
Mačka ľudské telo je záhadné a ľudia nie sú stroje aby ich nič nebolelo a nemali problémy. Jednoducho sú to také nevysvetliteľné javy, keď sa niečo deje s ľudským telom. Mňa napríklad už asi dva mesiace boli ľavý prsný sval, hlavne okolo bradavky ( som chalan ). Toto som mal aj počas puberty sa mi zdá na druhej strane a od tej doby mam akoby nafúknuté bradavky. Tiež to najprv bolelo a potom zrazu nič. Teraz ako píšem sa to isté deje s druhým premsným svalom.
Ďalšia vec sa mi stala asi dva roky do zadu, keď som si vystieral chrbát, takú bolesť som zrazu dostal, že som si myslel, že idem volať záchranku. Neskutočná bolesť od ľavej lopatky cez celú ruku asi pol dňa. Potom to prešlo, no asi pol roka možno menej neviem som mal taky divný pocit pri srdci, keď som si ľahol a prevaloval sa, ako keby sa mi tam niečo hýbalo a bolelo to vždy. Potom to zrazu prešlo. Asi som mal natrhnuty sval alebo pricviknuty nerv alebo co ? Doteraz neviem.
Len chcem povedať, ze ľudské telo je záhadné a raz ťa niečo boli, potom páli, svrbí alebo čo a potom to prejde ani nevieš ako. Opakujem ľudské telo nie je stroj aby pracovalo a šlapalo vždy na 100%, vždy sa nájde niečo.
Macka, kedysi som mala pocit, ze urcite zomrem, take to bolo. Teraz uz len problem s nadychnutim. Kedysi sa mi asi raz za rok stalo aj take, ze som mala pocit, ze sa nesmiem hlbsie nadychnut, lebo mi praskne srdce. teraz vacsinou len to, ze sa mi ziada zhlboka nadychnut a nejde to.
Aj pri sexe mi nejde dobre dychat, stale potrebujem prestavky na nadychnutie.
Ak mame nieco spolocne, tak pravdepodobne ten selest. Treba zistit, ake komplikacie sposobuje selest. Podla mna to moze byt ono.
no je to každopádne divné, že ti nechcú natočiť EKG keď ti nie je dobré. mala by si trochu na doktorov pritlačiť alebo skúsiť cez nejakú známosť, ak máš v zdravotníctve.
Len vytiahnem túto tému vyššie, keďže kvôli spamu padla až na neviemktorú stranu.
Podobné?? Áno presne tak isto to mam aj ja tak blbo dýcham ako keby a áno cítim pri tom aj úzkosť aj to sa niekto pýtal. Hneď mi tak zovrie na hrudi a bojím sa. Stáva sa mi to aj cez deň v práci z ničoho nič ale nie každý deň ale par x do mesiaca a niekedy sa mi to stane aj pred tým ako idem spať a to je strašné potom vôbec neviem spat. Samozrejme teda ako druhý krok budem riešiť neurológa snáď sa nájde súvislosť a budem konečne vedieť co sa mi to deje a prečo a hlavne aby sa to riešilo :) ďakujem všetkým veľmi pekne za rady :)
mam nieco podobne. tiez mam problemy s nadychnutim sa a potom musim dlho zivat, aby som sa vobec nadychla.
ekg dopadlo dobre, nic nezistili. kedysi mali podozrenie na selest. to je to, co aj ty spominas.
ine problemy nemam, ziadne psychicke a pod. a mam to uz roky. kedze mi nevedeli nic zistit, nechala som to plavat. ale niekedy sa aj v noci zobudim a neviem sa nadychnut. v noci sa to deje len malo, cez den viac, niekedy kazdy den.
Pichanie v hrudníku sa bude logicky spájať s pocitom úzkosti, každý človek cíti úzkosť, keď sa zrazu nevie nadýchnuť. Autorka potvrdzuje problémy s chrbticou, takže psychickú poruchu hľadajme az vtedy, keď sne vyčerpali možnosti fyzickej príčiny. Takže Tomášov príspevok by som zaradila ako bod 3.. Bod 1 srdce. EKg je v norme. Bod 2 chrbtica. Riešiť. Keď sa po doriešeni chrbtice syndróm opakuje, prichádza na rad bod 3
... AJ preto potrebuješ najskôr chrbticu vyšetriť.
Mačka, až teraz som si poriadne prečítala, čo ti tu napísali a vidím, že jedinú poriadnu radu ti tu dala Petroneta. Uznávam, že za tým môže byť aj hrudná chrbtica. Blokáda býva totiž kompenzovaná hypermobilitou v iných segmentoch, preto potrebuješ najskôr chrbticu vyšetriť.
Stačí jeden nesprávny pohyb, zlá poloha v spánku či iné a odrazí sa to na chrbtici a dostavia sa bolesti.
Aj tie dýchacie cviky, čo ti napísala, je výborná rada, aj to vystieranie.
Plus toto: smieš sa len sprchovať, udržuj chrbát v teple, to ti uvoľni svaly, nos hrejivú bielizeň...
Kým som to mala otvorené, tak sa Petroneta pripojila a doplnila svoje rady, máš to už skompletizované.