Co mi je?

Príspevok v téme: Co mi je?
Macka123

Ahojte ľudia už dlhšiu dobu ma trápi tento problém ktorý si neviem vysvetliť. Som mlada baba mam 22 rokov. No a k tomu problému par x do mesiaca mi zvykne byt tak divno: boli ma tak zvláštne na hrudi vždy pri tom mam pocit ako keby zle dýcham alebo výdychujem ako keby mi to nestačí ja neviem. Ťažko sa mi to popisuje. Vždy v tedy musím zývat naschvál normálne tak z chuti poriadne lebo to mi ako keby roztiahne hrudník a pomáha mi to, popri tomu stavu som taka zvláštna proste sa tak bojím toho je to nepríjemné strašne cítim sa tak malatne sem tam ma zamota tento stav niekedy trvá stále pár hodín niekedy chvíľku a potom zas začne a tak. Nemôžem žiadne prudké pohyby ani nič robiť. Bojím sa toho neviem prečo to mávam. Vždy po tomto stave na druhý deň pretrváva bolesť na hrudníku. Nikto ma v tomto nechápe ? a nikto mi nevie poradiť. Vážne toto zažívam ja jediná na celej planéte?? Na internom som bola srdce mam že pohode len mam šelest. Lenže ja si myslím ze EKG by mi mali spraviť práve keď mám tento stav ako aj teraz. A nie keď som kľudná a neboli ma to. Ozaj mi nevie nikto pomôcť??

petroneta

Mačka, viem o com hovorím. Mala som 20 rokov, keď ma tie bolesti prepadli. Tiež bolo EKG ôk, a chrbtica znamená doživotne cvičenie, plávanie a boj s bolesťou. Takže sa poďakuj prírode, že ťa včas upozorňuje, a vieš s tým robiť viac než o x rokov. Naučila som sa vystriet, každý den dvakrát si zacvičiť, alebo aj pri práci sa natiahnuť. Keď som mala 29 zablokovalo sa mi pri dýchaní tak, že som musela byt na infuziach. Takže rtg chrbtice, ortopéd, neurológ, rehabilitácia. A keď prestane bolieť, ani tak neprestat cvičiť.

Omen

Ak máš srdce v poriadku, potom je za tým jednoznačne krčná chrbtica: blokáda... Žiadne strachy, žiadne rehabilitácie pred vyšetrením chrbtice! Smer ortopéd alebo neurológ, až oni ti naordinujú liečbu!

Macka123

Dobreuz vieš čo áno veľa x sa zle stravujem keď som stále v práci zjem všeličo rýchlo a keď prídem večer domov som už totálne unavená ta si dám rýchlo chlebík alebo co. Sladkosti milujem aj čipsy to je moje ale ako nehovorím ze ovocie nejem vôbec alebo zeleninu. Ale asi menej no.. Začnem si nato dávať vecsi pozor. A cvičiť samozrejme a prechádzky v prírode ak to. Ma pomôcť tak idem do toho ?

Macka123

Petroneta : áno ved práve preto potom sa veľmi bojím, není som hypochonder ale proste myslím na to najhoršie vždy keď mám taký stav. Nenamyslam si ho ono sa mi to ozaj deje a neviem prečo. Ozaj už musím doktorovi s tým nech sa to už pohne ďalej. Objednám sa k fyzioterapeutovi. A snáď on zisti keby mam. Problém s chrbticou alebo s hrudným košom. A snáď už odporučí potom. Liečbu nejakú. Ďakujem pekne samozrejme hneď dnes keď prídem večer z prace si dám sprchu lahnem si a pustím si cviky na hlboké dýchanie. Ďakujem za radu veľmi pekne

petroneta

jasné, že človeka to pichanie v hrudníku a neschopnosť sa riadne nadýchnuť vyľaká. Ale teraz je otázka: či si hypochonder, ktorý za tým vidí viac ako chrbticu (vie dať poriadne zabrať), alebo rozumný človek, ktorý dostane návod a pokúsi sa riešiť. Prepadne Ťa to v práci, lebo podliehaš pohybovým stereotypom. Zrejme sa aj hrbíš. Skús myslieť na to, že hrudník a chrbát máš mať rovnako široký. A uvedomelo sa vystrieť. Najprv ťa to napadne 3 krát za deň, neskôr stále častejšie. Popros obvodného, nech Ťa pošle na rehabilitáciu. A na rehabilitácii Ti možno naordinujú čokoľvek: ale podstata je cvičiť, cvičiť, a cvičiť. Nie raz denne, ale aj trikrát, a menej cvikov, aby sa Ti tam dačo nezaseklo. Potom postupne zvyšovať. Inak pri bolestiach chrbta je evidentný stres, a plytké dýchanie. Skús v ľahu na bruchu hlboké dýchanie cez brucho. Lebo keď si napätá, dýchaš plytko, a nepohybujú sa Ti pritom ani tie dýchacie svaly ako majú, potom jasné, že zadŕhajú pri vzdychu. Takže každý večer lekcia dýchania cez brucho, plus posilňovanie hrudnej chrbtice, nájdi si na to videá na youtube. com.

Macka123

Radca na holtery som bola tam tiež všetko v pohode ale ja neviem keď ma tak boli na hrudi ja sa hneď bojím ze srdce alebo co a potom sa bojím ze odpadnem alebo zomriem proste myslím si ze doktori nezistili všetko alebo neposlali ma k inému doktorovi akému mali. Toho sa bojím celkovo lebo to mam už dlhšiu dobu a keď som to povedala doktorom iba na mňa pozerali že oni nevedia. Chrbtica áno to ma bolieva často aj nohy stále sa musím. Nejak naťahovať vystriet na chvíľku a tak tak asi k nejakému fyzioterapeutovi budem musieť ísť nech skúsi on zistiť ci to je z toho. A strachy? No ako nehovorím ze som psychicky úplne na 100 percent že nič ma netrápi a všetko zvládam super. Ja už som k psych. Chodila tiež presne kvôli tomu ze mi často bolo zle všetko. Ma. Bolelo a už som mala sem tam aj tieto stavy doktori povedali vždy že z ich strany všetko okej že možno je to mojim podvedomím. Lenže ja nechápem necítim že by som sa bála niečoho a ten stav začne z ničoho nič napríklad keď som v robote a potom sa až bojím. Nechápem tomu ako mi toto môže byť z môjho podvedomia keď nič necítim že sa bojím alebo co.. Ďakujem za odpovede ?

petroneta

keby to bolo so srdcom, EKG by ukázalo, aj keď Ťa to práve nebolí. Podľa môjho názoru máš tie bolesti z hrudnej chrbtice. Odtiaľ ide nerv do hrudníka, ktorý Ti robí problémy s dýchaním. Lekári Ti vyšetrili srdce, takže sa od obvodného pýtaj na chrbticu. Môžeš mať skoliózu a podobne a budeš musieť cvičiť. Začni trebárs klasickými dýchacími cvičeniami so zdvihnutými pažami.

Radca432

Na celodenny monitoring existuje tzv. Holter, nosis merac 24 hodin na sebe, ale ja to skor vidim na psychicky problem, uzkostna porucha sa to tusim vola. Mavas strachy z niecoho?