požičanie peňazí priateľke

Príspevok v téme: požičanie peňazí priateľke
provident

Dobrý deň
S priateľkou sme spolu vyše 3 rokov, aj spolu žijeme. Ona je kozmetička a rozmýšla nad vlastným salónom. Predbežne si zisťovala ceny a neviem už síce aká suma jej vyšla, ale potrebovala by ešte cca 3000 eur. Ešte sme sa o ničom takom nebavili, ale ja by som tie peniaze mal. Avšak keď vidím vzťahy naokolo, tak nechcel by som jej požičať takú sumu bez toho aby som si to poistil (mám na mysli právnika alebo notára). Akože ak spolu budeme, tak nemám problém jej tie peniaze dať. Lenže čo keby sme sa rozišli....potom by som tie peniaze ani nemusel znovu vidieť. Proste neviem, čo navrhnúť. Zasa aby to nevyzeralo tak, že sa plánujem rozísť. Čo by som mal podľa vás priateľke navrhnúť?

provident

BJ_2: nemyslím to tak že by som jej neveril, veď ja som jej ochotný tie peniaze dať pričom by som to vôbec nechcel späť ak by to takto ostalo...len by som si to chcel poistiť v prípade rozchodu...lebo ako pozerám naokolo tak človek nikdy nevie čo bude zajtra

Omen

Provident, musím svoju radu poopraviť. Prvýkrát som to neprečítala poriadne. Čo máš navrhnúť? Ty nemusíš navrhovať absolútne nič! Ona chce podnikať, ona si bude užívať výhody, niesť následky... Nikdy nevieš, čo sa môže stáť, kedy ty tie peniaze budeš súrne potrebovať a nebudú. Nik z nás nevidí do budúcnosti. Ja by som ich nechala ako zálohu, nakoniec práve tieto prachy ju môžu zachrániť od krachu.

Ak inak nedáš, máš na výber z týchto možností:
1. Nechať priateľku, nech si poradí sama. Je to jedno z kritérií, či sa jej v podnikaní bude dariť alebo nie.
2. Ak ťa požiada o pôžičku a navrhne, aby ste to mali aj právne ošetrené, tak si gratuluj.
3. Ak ale bude chcieť len ústnu dohodu, potom by si mal povedať jednoznačne nie!
4. Pôžičku jej môžeš navrhnúť sám, ale si ju poistí.
5. Ak budeš mať riadnu zmluvu so všetkým, čo k tomu patrí, máš v rukách corpus delikti, ktorý môžeš kedykoľvek použiť alebo zničiť. Ak budeš mať len ústnu dohodu, nemáš v rukách absolútne NIČ!
Sú to tvoje prachy, a tak sa musíš sám rozhodnúť, čo a ako spravíš.

petroneta

ja mám teraz priateľa, pár mesiacov sa poznáme a požičala som mu 5000 eúr na jednu investíciu, ktorá sa mu má čoskoro celkom vrátiť. Už mi vrátil 3200, zvyšok do konca marca. Je to o dôvere ako aj o tom, veriť tej investícii.
Takže ide o to, ak ty veríš, že priateľka bude v tom celom úspešná, tak ju jasne podržíš, ak Ti ona ako človek stojí za to. Ak nie, škoda rečí na fóre.

Antisexx

Nevoem si predstavit ziadat od priatela tolku vysoku sumu. Bolo by mi riadne blbo hoci keby bol aj milionar. Ved ked nieco chcem tak si na to nasetrim. Podla mna je ok ked ti priatel/ka pozicia ja neviem 10 20€, samozrejme noe často, ale 3tisic ako sorry

BJ_2

Moje skusenosti s pozickami ku zenam, kym som zmudrel, boli take, ze nikdy nevratili. Ani jedna nevratila. Boli to ale ovela mensie sumy. Brata obrala tiez. Pri pozicavani naslubuju aj hory-doli, proste tvaria sa, ze urcite vratia, ze je to v pohode a tak, a este aj hraju na city, akoze takej peknej zene (slabsiemu pohlaviu) akoze nepozicias?
Bud velmi opatrny s pozickami ku zenam. Co sa tyka chlapov,takmer vzdy vratili, teda ked mal pracu a prijem. Dokonca aj najvacsi "zivotny neporiadnik" mi nakoniec vratil, s odstupom casu asi 2 roky, ale vratil. (myslel som , ze tie penaize uz neuvidim).

BJ_2

provident - tak v dnesnej dobe, s mojimi skusenostami so zenami, pokial vam to nevyjde, vo vztahu, tak rataj, ze na 90% tie peniaze uz neuvidis. Zeny su nesktucne harpie a zmije, muz vacsinou pri pozicke tie peniaze vrati, ale zeny nemavaju v tomto chrbtovu kost. Preto je aj tolko k..iev a prostitutok, zeny proste vinu zvalia na chlapa a tie peniaze potom beru akoze odskodne, a nenajdu chrbtovu kost, ze vratit. Skryvaju sa za to, ze su akoze slabsie pohlavie.

Ak mas vynimku, tak ti gratulujem, su aj take zeny, a velmi si ich vazim, ale je ich velmi malo.
Co ale pochybujem, ze mas vynimku, ked pises takyto prispevok, uz teraz citis nedoveru. Skus sa zamysliet, ci s takou zenou ma vobec zmysel vztah? Ktorej nedoverujes? Podla mna nema, ved pri este tazsich zivotnych situaciach, bude pri tebe vobec stat? Alebo ta kludne obere o vsetko a zduchne? Nieje to vztah len kvoli sexu a sexualnej pritazlivosti, atraktivite?

Ja by som so zenou, ktorej sa bojim pozicat 3000 eur, teda celozivotnu put nechcel planovat. Vsak to nieje vztah, teda urcite nie partnersky, s vyhladom na manzelstvo. Zakladom vztahu je dovera a doveru treba dokazat. Toto co robis je dokaz, ze ziadnu doveru nemas.

LvlDarkTrue

na tvojom mieste by som si tie peniaze urcite poistila, ci uz ju to zrani alebo nie. taka je doba, nevies kto ti kedy "vrazi kudlu do zad", a partnerka ak je rozumna tak by to mala pochopit, ak nie tak za to nestoji. Ci uz je to kamarat, brat, priatelka... ide o TVOJE peniaze, tak sa potrebujes poistit, ze ich este niekedy uvidis. Nemozes brat ohlady na nikoho ak ide o TVOJ majetok.

je to

cloo si mysli, ze vsetky pary na slovensku sa skladaju z krasneho uspesneho chlapa s bmw a krasnej baby, nikto tu nezije priemerne, vsetci nadpriemerne a vsetci su nonstop na cestach a vozia sa v aute.