Dobrý deň
S priateľkou sme spolu vyše 3 rokov, aj spolu žijeme. Ona je kozmetička a rozmýšla nad vlastným salónom. Predbežne si zisťovala ceny a neviem už síce aká suma jej vyšla, ale potrebovala by ešte cca 3000 eur. Ešte sme sa o ničom takom nebavili, ale ja by som tie peniaze mal. Avšak keď vidím vzťahy naokolo, tak nechcel by som jej požičať takú sumu bez toho aby som si to poistil (mám na mysli právnika alebo notára). Akože ak spolu budeme, tak nemám problém jej tie peniaze dať. Lenže čo keby sme sa rozišli....potom by som tie peniaze ani nemusel znovu vidieť. Proste neviem, čo navrhnúť. Zasa aby to nevyzeralo tak, že sa plánujem rozísť. Čo by som mal podľa vás priateľke navrhnúť?
požičanie peňazí priateľke
dobre, cloo, ak si priateľku nemal, nie je to fyzická vada. Vadou sú Tvoje zvrátene choré reakcie a postrehy. Nevidíš chybu tam, kde je, ale tam, kde nie je.
petroneta, ja som nikdy priateľku nemal. Ako chudobného a len priemerne vyzerajúceho muža si ma nikdy žiadná ženská ani nevšimla.
cloo zvykol svojím priateľkam požičiavať peniaze, a keď ich začal pýtať späť, opustili ho. Teraz ani nepožičiava, ani priateľku nemá, ale aspoň sa k nemu dá skočiť pre dobrú radu nadovšetko.
Cloo si inak myslí, že by si jej tie peniaze mal jednoducho nezáväzne len tak dať. Len tak si ju udržíš, inak nemáš podľa neho šancu. Cloo ostal celý život len preto chudobný, lebo všetko svoje imanie minul na ženy, a keď už nemal, nechali ho.
Nepožičiavaj jej nič. Pretože keď začneš od nej peniaze žiadať naspäť, bleskovo rýchlo to s tebou ukončí...
SofiaElla to napisala dobre.
V prvom rade si rozmysli, či jej chceš tie peniaze dať alebo požičať. Ono to nefunguje tak, že keď svieti slnko, tak to je dar, a keď príde búrka, tak to zrazu bude pôžička. Ak jej ich požičiaš, tak sa rozhodnite, či si určíte konkrétny dátum splatnosti alebo to necháte na neurčito, a či ti to môže splácať v splátkach alebo v celku. Ak jej ich dáš, tak už nemáš čo riešiť.
Nič si nesťahuj z netu, ale zájdi za advokátom, s ktorým vec preberieš a on ti pripraví zmluvu o pôžičke podľa platných predpisov.
Čo sa týka priateľky, nemá ju čo zraniť,lebo vzťah je vzťah a prachy sú prachy. Ak ona vyšla s touto iniciatívou, mala by to byť práve ona, kto by to mal navrhnúť, ak má aj v úmysle peniaze vrátiť!
na jednej strane to chapem, ze to chces mat poistene lebo je to dost penazi ale na druhej si myslim, ze ju to aj dost zrani a neviem ci by to potom neviedlo aj ktomu, ze by s tebou bola len skrz to aby ti nemusela vratit tie peniaze vies
Ono, do zmluvy si mozete dat aj bod, ze ta pozicka je splatna dnom vasho rozchodu. Teda, pokial budete spolu a budete mat spolocnu buducnost, tak je nevymahatelna. Potom uz len v zmluve musite presne urcit co povazujete za rozchod.
Presne tak, súhlasím, že ak jej tie peniaze chceš požičať, tak si to poisti. Môj známy požičal priateľke väčšiu sumu. Potom sa rozišli a mal problém ich od nej potom dostať. Nevieš, čo sa môže stať, je lepšie mať takéto veci ošetrené.