Dobrý deň
S priateľkou sme spolu vyše 3 rokov, aj spolu žijeme. Ona je kozmetička a rozmýšla nad vlastným salónom. Predbežne si zisťovala ceny a neviem už síce aká suma jej vyšla, ale potrebovala by ešte cca 3000 eur. Ešte sme sa o ničom takom nebavili, ale ja by som tie peniaze mal. Avšak keď vidím vzťahy naokolo, tak nechcel by som jej požičať takú sumu bez toho aby som si to poistil (mám na mysli právnika alebo notára). Akože ak spolu budeme, tak nemám problém jej tie peniaze dať. Lenže čo keby sme sa rozišli....potom by som tie peniaze ani nemusel znovu vidieť. Proste neviem, čo navrhnúť. Zasa aby to nevyzeralo tak, že sa plánujem rozísť. Čo by som mal podľa vás priateľke navrhnúť?
požičanie peňazí priateľke
Je milé, že chceš priateľke pomôcť a múdre, že si to chceš poistiť :-) možno ťa aj sama prekvapí, že si takú sumu od teba nepožičia bez toho, aby ste to nemali zdokladované :-) A ak to neurobí sama, tak dokážete spolu normálne komunikovať, s kľudom jej vysvetli, že nejde o malú sumu a že pre každý prípad, by si to chcel spraviť oficiálne, lebo človek nikdy nevie a život dokáže zmeniť veci z minútu na minútu. Ale už len to, že jej chceš pomôcť je prejav lásky :-) Neviem či to stačí, ale asi by som stiahla len nejakú zmluvu na nete, bez nejakých tretích strán.