SAMOVRAZDA - NEJAKE OTAZKY

Príspevok v téme: SAMOVRAZDA - NEJAKE OTAZKY
Zabijem sa

Bojim sa co bude po mojej samovrazde. Bojim sa ze ma caka za to trest ale ja uz inak nemozem. Nezvladam zit a preco by som nemala pravo si vziat zivot ak uz neexistuje moznost ako byt stastna? Zaujima ma aky maju pohlad na samovrazdu rozne nabozenstva? Tiez je zarazajuce ze trest za samovrazdu na vecne veky v pekle ma iba krestanstvo. Preco ine nabozenstva taky trest nemaju? A preco sa tak odsudzuje rozhodnutie vziat si zivot? Nevidim jediny dovod preco dobrovolne pokracovat v zivote ktory vas ani trosku netesi a sposobuje vam len nestastie. Nechce sa mi pisat dlhe spovede tak to napisem v skratke. Po dlhych a zbytocnych snahach zmenit svoj zivot som to vzdala a dospela k trvalemu presvedceniu ze jedine riesenie je samovrazda. Nepisem sem preto aby ma niekto prehovaral, dovod preco sem pisem je iny. Chcem sa zabit ale nechcem za to byt potrestana a chcem si zvolit tu najlepsiu alternativu ako to ukoncit aby som necitila velku bolest. JA NEMOZEM INAK MUSIM SA ZABIT UZ NIET INEJ CESTY PRE MNA.

Tomas12345

slav :

V čo teda veríš? V kresťanstvo či v reinkarnáciu ? Sám si priznal že kresťanstvo obsahuje zázraky ktoré ho potvrdzuju (to je pravda, je ich viacero a neviem o tom že by ich mali aj iné náboženstvá) tak prečo teda nie si kresťan?

slav

Mozno to je neaktualne a neviem ako zacat tak asi mas depresiu tak asi ist k psychiatrovi antidepresiva mozu pomoct mozno ti navrhnu ist na psychiatricke liecenie skor pravidlo bude ze sa tam ludia znovu a znovu vracaju moze to byt odysea. treba si aj pomoct sam.Som uz asi starsi. Kedysi na lieceni som si precital knihu o depresii boli tam rozne navody ako s nou bojovat. Ja mam schizofreniu a uz 21 rokov som viac mrtvy ako zivy mam syndrom chronickej unavy.Na depresiu som rychlo vymyslel to co moze pomoct.Existuje predsa nieco co mal clovek rad zaujmy,konicky nieco co by rad robil nieco v com sa nasiel a treba si to sugerovat a hlavne tomu treba verit na100%.najlepsie je ked Praca je zabavou konickom. Ja mam vacsinou uzkosti je mi psychicky zle zahanal som to alkoholom co nie je dobre, avravel som si naco zijem preco som sa narodil ateraz som aj tak rad ze som sa nezabil.ale kto sa zabije ten to uz naspat nevrati. Co sa tyka toho duchovneho rozmeru .CHodil som do 18 rokov kazdy den do kostola.No a potom som bol nespokojny. pozdavala sa mi myslienka reikarnacie lebo vsetko do seba zapadalo. Zjavenia panny Marie vsade posvete teda dokaz ze katolicka cirkev ma pravdu alebo reinkarnacia stale som nad tym rozmyslal.Az raz som citil odpoved ze na tom nezalezi.Reinkarnacia je vlastne duchovny vyvoj.Vsetko je vyvoj vprirode vede technike.Nemozu nabozenstva skakat v myslienkach ako sa im zachce Nemoze preca ziak zakladnej skoly hned skocit navysoku.Ako je to posmrti neviem ale sam pred sebou neutecies ani nadruhom svete ani vnovej reinkarnacii.Clovek zacne tam kde skoncil.

hrncarka

....existuje sposob ako byt stastny aj ked uz je clovek na dne a nevie ako dalej, proste treba hladat pomoc aj u inych ludi...

ahjaj

Milá autorka, teba život neteší nie preto, že nie je pekny, ale vplyvom choroby sa ti inak tvoria chemické látky v mozgu. Tie látky potom potrebuješ dodať zvonka, ďalej byť veľa na slnku, aby si dostala dostatok svetla a vitamín D. Navštív psychiatra a verím, že ľahké Antidepressiva vyriešia tvoje netesenie sa zo života a za mesiac, dva môžeš lieky vysadiť. Aši si veľa vnútri, malo vonku. Takže vitamín D a Antidepressiva, každý deň počas slnečného svetla prechádzka.

bella21

Jeden z najväčších svetových autorít v oblasti výskumu ľudského mozgu, laureát Nobelovej ceny za fyziológiu a medicínu (1963) austrálsky neurológ John Carew Eccles (1903 – 1997), na základe výsledkov svojich vedeckých výskumov dospel k záveru, že každý človek má nesmrteľnú dušu.

John Eccles na základe výsledkov svojho dlhoročného výskumu a analýz hovorí, že hmota nie je schopná produkovať duševné javy a neexistuje nijaká premena fyzickej energie na energiu duchovnú. To znamená, že len duchovná realita môže vytvárať psychické procesy.

Tvrdenie materialistov, že myslenie je výsledkom fyzikálnych procesov, Eccles odmieta ako poveru, ktorá nemá nič spoločného s poznatkami vedy: „Čím viac informácií o činnosti ľudského mozgu prinášajú vedecké výskumy, tým zreteľnejšie môžeme vidieť rozdiel medzi fungovaním mozgu a myslením – tu môžeme vidieť veľkosť fenoménu myslenia. Názor, že myslenie je výsledkom fyzikálnych procesov, je jednoducho poverou, ktorej sa držia dogmatickí materialisti."

Mnohoročné vedecké štúdie ľudského mozgu John Ecclesa viedli k záveru, že všetci máme osobné „ja“ – teda nefyzickú myseľ, ktorá funguje prostredníctvom fyzického mozgu. Preto okrem fyzického sveta v človeku existuje myšlienkový – teda duchovný – svet a obe tieto skutočnosti na seba navzájom vplývajú. Profesor Eccles podčiarkuje úžasný fakt, že vedomie osobného „ja“ v každom človeku nemenne trvá po celý jeho život a „túto skutočnosť musíme uznať za zázrak“ (Ako ja riadi svoj mozog).

J. Eccles píše o nesmrteľnosti ľudskej duše, teda o osobnom „ja“ po smrti tela každého človeka toto: „Verím, že moja existencia je základným tajomstvom, ktoré presahuje každé biologické hodnotenie vývoja môjho tela (vrátane mozgu) s jeho genetickým dedičstvom a evolučným pôvodom. Bolo by nerozumné domnievať sa, že tento nádherný dar vedomej existencie nemá nijakú budúcnosť a možnosť existencie v inej pre nás ťažko predstaviteľnej realite“. Inde austrálsky vedec vysvetľuje: „Môžeme sa na smrť tela a mozgu pozerať ako na rozpad našej dualistickej existencie. Dúfame, že uvoľnená duša nájde novú budúcnosť s hlbším významom a ohromujúcejšími skúsenosťami v novej obnovenej stelesnenej existencii v súlade s tradičnou kresťanskou náukou“ (Vývoj mozgu..., str. 242); „Naša existencia je rovnako záhadná ako naša smrť. Nemáme mať nádej len preto, že naša neznalosť nášho pôvodu je rovnaká ako neznalosť nášho ďalšieho osudu? Prečo by sme nemohli žiť život ako veľkú výzvu a nádherné dobrodružstvo, ktorého konečný význam máme ešte objaviť?“ (Facing Reality: Philosophical Adventures by a Brain Scientist).

bella21

dobreuz, prečo si myslíš, že logicky to vychádza, že po smrti už nič nie je? Ja by som povedala presný opak.

Ak sa hlbšie pozrieme na prírodu okolo nás, na neživú i živú prírodu, nemôžeme v nej nevidieť logiku. Všetko je múdro usporiadané a dáva zmysel. Od chemických prvkov (Mendelejova tabuľka), cez rôzne organické a anorganické zlúčeniny s ich vzorcami. Fyzikálne zákony tiež možno vyjadriť vzorcami, matematiku už ani nebudem spomínať. Flóra a fauna, vytvorená tak, že do seba zapadá ako kúsky skladačky, ako puzzle. Všetko dáva zmysel. Zelené byliny a fotosyntéza, kvety a opeľovanie prostredníctvom včiel, všetko je zariadené tak, že to funguje a my to berieme za samozrejmosť. Podmienky na Zemi nastavené tak, že tu môžeme žiť (kyslík, voda, teplota, slnečné žiarenie ...). Toto však nie je náhoda, je za tým inteligentný Stvoriteľ, ktorý nám cez toto všetko necháva odkazy, aby sme ho za jeho múdrymi dielami odhalili. Lebo samo od seba by sa toto všetko neposkladalo. Neplatí to ani v našom ľudskom svete - nič sa nestane samo od seba.

Boh je ten, čo dáva všetkému zmysel. Pre púpavu má zmysel na jar zakvitnúť a ponúkať svoj nektár hmyzu. Pre vtáka má zmysel uviť si na jar na strome hniezdo (aj to ho Boh naučil), aby doň mohol zniesť vajíčka, vysedieť ich a potom v tom hniezde kŕmiť svoje mláďatá. Má zmysel, že sa Zem točí okolo svojej osi aj okolo Slnka, aby sme tak mali striedanie dňa a noci ako aj ročných období. Pre človeka má zmysel, že sa strieda deň s nocou, lebo potrebuje nočný spánok, keďže bol stvorený tak, že nevydrží byť hore 24 hodín denne a jednoducho spať musí. A najlepšie je mu spať v noci - má zmysel nočná tma, lebo bez tmy si človek poriadne neoddýchne - len pri tme sa totiž uvoľňuje spánkový hormón melatonín. Milióny a milióny takýchto logických a do seba zapadajúcich vecí a procesov nájdeme v prírode, ktorý majú a dávajú zmysel.

Ľudské telo je kapitola sama o sebe. Dômyselný organizmus, v ktorom - keď je ľudské telo zdravé - všetky "systémy" úžasne spolupracujú. A ľudský mozog je ako riadiaca centrála. Ale to nie je všetko - mozog je len hmota. Existuje tu ešte niečo viac... v ďalšom príspevku.

Všetko okolo nás - neživá príroda aj živá príroda má zmysel. Koruna tvorstva - človek potom zmysel nemá mať? Život každého jedného z nás má veľký význam a zmysel. Človek nie je len telo, ktoré sa po smrti rozpadne v zemi, má aj dušu, ducha, dokáže myslieť, cítiť, milovať. Dušu nemá z hmoty, duša nie je produktom hmoty, dušu človeku vdýchol Boh.

Všetko tu na zemi raz pominie, lebo všetko je dočasné. Tak ako nemôžeme zachytiť do rúk čas, tak sa aj naša telesná schránka časom mení a my starneme a dennodenne zažívame pominuteľnosť našich prežitých dní a rokov. Utekáme smerom od narodenia k smrti. Prešli už storočia a tisícročia pred nami a ktovie koľko ich ešte bude po nás. Keď zomrieme, ponesieme si so sebou ako poklad len dobré skutky, ktoré sme stihli za života vykonať z lásky. Lebo jedine láska nepominie. Lebo Boh je láska. A po smrti budeme súdení z lásky ...

Ovecky

Ja chcem pocut(citat) ten dovod!!! Co je, opustil ta frajer, tyraju ta doma, v skole, citis sa skareda, si chudobna, mas dlhy, alebo co??? Je ti uplne fuk, co tym sposobis svojej rodine a tym, ktori ta maju radi, ze??? Za posledne dva roky som pochovala piatich ludi, ktori sa zabili. Rozmyslate vy vobec nad tym, co robite a co tu po vas zostane? Rozbite rodiny, znicene zeny, muzi, opustene deti, niekto na vas bude spominat do konca zivota v utrpeni a slzach. Nie ste normalni. Pokial nejde o vaznu smrtelnu chorobu, alebo v tom nie je psychicka porucha, cize depresia a podobne, preco by toto niekto v zdravom rozume vykonal svojim blizkym, no preco??? Pytam sa preco ste ludia taki sebecki a zanechavate za sebou bolest a trapenie!!! Ked uz nemyslite na seba a vas zivot je vam ukradnuty myslite aspon na tych, co tu po vas ostanu a musia zit s tym, co ste vykonali!!!

therainbow

bella21: súhlasím s každým jedným Tvojím slovom, bella, ale nebolo to tak vždy, prešla som si v živote aj hluchým a temným obdobím a odkedy som našla vieru v Boha, snažím sa denne zmeniť k lepšiemu, nie vždy sa mi to darí tak ako by som chcela, ale postupujem, aj rodina si na mne všimla že som sa už zmenila, že som menej hašterivá, bezohľadná a sebecká a viac pozerám aj na potreby druhých...ale ešte to chce veľa práce na sebe no posnažím sa :-)