ani z diétnej stravy nechudnem...

Príspevok v téme: ani z diétnej stravy nechudnem...
newstart

Dobrý deň prajem. Moja strava už asi ani nemôže byť diétnejšia, už dlhodobo jem ovocie, zeleninu, obilné vločky rôzneho druhu, jogurty len biele, kyslomliečne výrobky (tiež bez príchute), nízkotučné syry a cottage cheese biely, pečivo max, 1 ks denne, len grahamové alebo jeden tenký plátok toho bielkovinového chleba denne, rôzne semienka v rozumnom množstve lebo je to tiež tuk hoci zdravý, otruby, ...žiadne sladkosti či vyprážané alebo múčne jedlá, pijem len vodu, nesladené čaje alebo kávu s trochou mlieka bez cukru...(možno sa to zdá dosť striktné ale ja som na to zvyknutá už 20 rokov takto jem, v minulosti som mala aj anorexiu ale už som ok)...za posledné dva mesiace som pribrala cca 4-5 kíl ani neviem prečo (možno je to vekom, mám 37 rokov, minulý týždeň som bola na endokrinológii, štítnu žľazu mám v úplnom poriadku :-)) a tak som dospela k záveru že sa naozaj málo hýbem (prácu mám sedavú), chcela by som od vás radu ako mám začať, s akým cvičením (chcela by som zaradiť beh a na jar korčuľovanie), koľko minút /hodín denne, ako cvičiť a všetko okolo cvičenia...posilku nechcem, chcem cvičiť buď doma alebo v prírode (žijem na dedine, za domom máme ihrisko)...ďakujem veľmi pekne za všetky rady

Jadie

Ahojte. Mam na vas otazku. Mam 18 rokov asi 173 cm a okolo 68 kg. Viem, ze to je hrozne vela a preto sa snazim schudnut.
Behavam 4 krat tyzdenne min. 30 min vkuse alebo niekedy kratsie vzdialenosti v rychlejsom tempe. Piatok oddych a cez soboty a nedele mam min. 30 min cvicenie skor na cele telo posilnovacie.
Snazim sa lepsie jest aj kvoli traveniu, ktore nemaam pravidelne, vacsinou idem na velku tak 2krat to tyzdna, uz neviem ako to zmenit. Nikdy som nemala moc velke brucho ale teraz je vypukle ako by som bola v 4 mesiaci. Neviem ci je daco s mojimi crevami alebo som proste len tucna po vianociach
Neviem ci to co zjem za den je vela preto pisem co si o tom myslite: dneska napr som to mala takto:
Ranajky - ceralie cini minies s mliekom (niekedy mam jogurt alebo ovsene /ryzove kase)
Desiata - pomaranc a celozrnne pecivo s maslom, syrom a paprikou (niekedy mam jogurt namiesto toho)
Obed - cesnakova polievka (snazim sa jest polievky kvoli traveniu) a myslim ze to bolo hovadzie maso s bulgurom
Olovrant - niekedy ho ani nemam ale dnes som mala jablko nastruhane s ovsenymi vlockami ceraliami a potom este maslovu briosku kt. Lutujem ze som si dala
Vecera- hovadz.polievka a kebab (ano ten kebab som nemala :/ inokedy mavam normalnejsie jedlo ako maso alebo ryza alebo cestoviny alebo zelenina dusena alebo kase ovsene ryzove atd)
Cez den pijem vela. Vzdy sa snazim o tie 2 litre. Pijem cistu vodu, caje bcas mineralku a mavam kavu niekedy. Dzus niekedy kvoli traveniu. Vecer slivky po veceri z toho isteho dovodu. Snazim sa nejest sladke ale niekedy si daco dam. Napr piatky ked mam volno od cvicenia si dovolim dat si sladke ale nie vela. Alebo cez vikend ak je nejaky kolac alebo ak nieco pecieme :( mala by som to uplne obmedzit? Jem vela? Prosim poradte mi, naozaj to potrebujem. A naozaj chcem schudnut uz konecne. Myslite ze s tymto dosiahnem vysledky? A ak ano kedy? Alebo mam jest IBA IBA IBA ked som fakt ze hladna ze mi skvrka v zaludku?

dobreuz

*polotučné je dobré na udržiavanie hmotnosti. Inak treba aj zvýšiť príjem draslíka a to na 4,7 g denne, pretože zbavuje telo nadbytočnej vody a zabraňuje glykogelénu aby sa menil na tuk.
m.youtube.com pridávam video ku draslíku.

dobreuz

newstart to bolo pre nikdyneschudnem - ona napísala, že jedáva plnotučné, takže z toho priberá. Plnotučné je dobré na udržiavanie hmotnosti a nízkotučné na chudnutie, ale pri 48 kg už netreba chudnúť podľa mňa.

newstart

dobreuz: ale ja NEJEM SMOTANOVÉ jogurty a pijem nie PLNOTUČNÉ mlieko, to pijem polotučné...a okrem toho ja takto jedávam už 20 rokov a nikdy som z toho nepriberala, niekedy som aj chudla z toho, to len teraz plus 4-5 kíl a neviem prečo, nič som nezmenila...teraz mám 160 cm a 48 kg...keby jem nízkotučné mliečne produkty tak už pomaly nemám nijakú energiu, však si NAJPRV PREČÍTAJ AKO SA STRAVUJEM!!!

dobreuz

Nikdy neschudnem práveže z plnotučných mliečnych výrobkov sa priberá viacej ako z mastného, resp. z mliečny tuk je to jediné, z čoho dokážem pribrať, taký silný metabolizmus mám, to s tým mliečny tukom mám x krát overené.

nikdyneschudnem

tiez si kupujem zelene acidko a plnotucne mlieko netrvanlive, jogurty selce. vsade sa doporucuju plnotucne co si vsimam. nemyslim, ze tam je problem s chudnutim.
ja teraz jem kacaciu mast na chleba alebo inokedy huspeninu, to je mozno horsie.

dobreuz

No a sme doma... Z plnotučných mliečnych výrobkov sa priberá ešte viacej ako z nasýtených mastných kyselín + minimálny pohyb a prečo sa nedá schudnúť...

newstart

BJ2: nie, nízkotučné jogurty mi ani nechutia, jem biele grécke jogurty príp. biele jogurty s 3.5% tuku a aj acidká pijem tie plnotučné so zeleným obalom