Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

33 rokov trapenia, kedy uz bude koniec?

Príspevok v téme: 33 rokov trapenia, kedy uz bude koniec?
Anyone

Nebavi ma dalej zit. Nevidim zmysel. Odmalicka trapenie. Materi inak nepoviem iba suk*. Vykaslala sa na mna, odkopla ma, prednejsi bol chlast a chlapi. Paradoxne, to ja som pre nu kurv*, ktora jej znicila zivot, tak sa vyjadrila. Obrala ma o vsetko co malo byt raz moje, otca nemam, ten nevlastny a jej ozrati kamarati ma sexualne zneuzivali. Vestkyna povedala, ze ma vlastna matka prekliala. Detstvo trapenie, posmesky kvoli materi, plus mam na tele nieco nezvycajne, takze som si zazila aj sikanu. Vychovali ma blizki, no nemohla som ani na caj s kamaratkou, lebo budem ako ta kurv*. Ked som sa v lete opalila, drhli ma vo vani, aby vraj ludia nehovorili, ze som od cigana a tak podobne dalej. To je len zlomok zo vsetkeho. Doma zvady, nervy, stres, co som sa napocuvala, ako moja mater znicila celej rodine zivot a priviedla nas do hanby, hlavne ked ju nachadzali posratu, postatu na ulici. Dalej, v praci sa mi nedari, cokolvek zacnem, do cohokolvek sa pustim, bud natrafim na ludi, ktori ma ohovaraju, alebo na uchylnych sefov, to iste dokola. Nikdy do nikoho nerypem, nic nikomu nerobim a pritom sa vzdy do mna niekto navaza. Darilo sa mi iba v zahranici, nikde inde. Jedine co je pekne na mojom zivote je vztah, ale bolo to velmi komplikovane a neviem zabudnut na niektore veci, co sme si urobili a povedali. Kupila som si psa, na ktoreho som cakala roky, jedneho dna zmizol bez stopy, isli sme s partnerom za hranice, zacat novy zivot, clen jeho rodiny sa zabil a museli sme sa vratit. Momentalne nemozeme ist ani znova prec. Nic sa mi nedari, nic na co siahnem, vsetko sa rozpada, cely moj zivot je jedno velke hovn*. Zdravotne problemy uz ani nespominam, naco. Niekedy rozmyslam, ze nastal cas to ukoncit, k comu je takyto dokur*eny zivot? Keby som nemala partnera, davno je koniec, ale nie je ani to idealne kvoli jeho rodine. Neviem uz zniest ich rodinne problemy, to co sa tam deje nie je normalne, a nad moje sily, je mi ho luto, lebo mu nicia zivot, ale ako keby som sama toho nemala dost. Je toho strasne vela, mam pocit, ze sa ohybam k zemi pod nanosom vsetkeho a nemozem dychat. Mam pocit, ze sa zadusim. Preco musi mat niekto nalozene tolko trapenia a niekto si zivotom len tak preplava? Aky je zmysel tohto vsetkeho? Nechcem sa lutovat, ale pripada mi to ako zbytocny zivot. Uplne zbytocny. 33 a uplne na dne. Na samom dne v bahne. Nechlastam, ale bez Lexaurinu to uz nejde. Nemala som sa radsej vobec narodit.

Oldfild

Kimmy, ma tvoj opus aj nejaku pointu? Aku radu jej davas, okrem siahodlheho vypisovanie toho, co uz vie? Kde je tvoja rada ako ma situaciu riesit? Teraz vraviet, ze jej mali v detstve pomoct rozne institucie, je zbytocne

Kimmy_CA

3. Alkoholizmus je choroba. Je to stav kedy sa v mozgu vytvorí návyk na bunkovej úrovni (tuším) a to tak, že sa zmenia prímacie receptory na neurotransmitery (nejako zjednodušene sformulované). Je to fyzická závislosť ktorú treba liečiť. Aj nebožka Iveta Bartošová v niekoľkých posledných rokoch jej života sa občas nachádzala v stavoch že bola pocikaná a pod., na čom sa sprosté bulvárne médiá s radosťou priživovali. Áno, takéto stavy bezpochyby u príbuzných vyvolávajú pocit hanby, ale je dôležité si uvedomiť, že toto je dôsledok závislosti. Tvoji príbuzní mali dať tvoju matku na liečenie na uzavrené psychiatrické oddelenie. Nútene, ak bolo treba.

Kimmy_CA

1. Ak ťa tvoja vlastná matka prekliala, znamená to, že nebola schopná brať zodpovednosť za svoje činy, tak ako to má normálny dospelý človek robiť. Vôbec to nereflektuje na teba ako samostatnú osobu. Uvedom si, že ak by tvoja matka mala aspoň trochu zodpovednosti a naozaj ťa nechcela, tak ťa mohla dať na adopciu nejakému bezdetnému páru, ktorý po dieťati túžil. Urobila by tým dobrý skutok a ešte by ti (pravdepodobne) aj zabezpečila šťastné (alebo prinajmenšom šťastnejšie) detsvo ako to aké si mala. Takže reči o tom že si jej "skazila život" sú len nahlas sformulovaným výrazom jej neschopnosti niesť následky za svoje činy a snažiť sa vyriešiť vzniknutú situáciu pre dobro všetkých.
2. Ak sa k tebe tvoja matka správala spôsobom aký opisuješ (detské týranie, zanedbávanie, sexuálne zneužívanie), tak je to v podstate trestný čin a znovu to reflektuje negatívne len a len na ňu, a ešte aj na spoločenské zlyhanie (škola, sociálne služby na ochranu maloletých). Tieto služby a inštitúcie sú tu aj na to, aby pomáhali tým čo sú najviac ohrození a zraniteľní (malé deti ktoré sa nedokážu samé o seba postarať). Poukazuje to opäť na zlyhanie širšej spoločnosti ktorá ťa mala ochrániť, a nie ti tieto veci ešte podvedome dávať za vinu.

Sammsonka

Tomas tie tvoje dristy, to je strasne....Ty si bol niekedy sexualne zneuzivany? Zazival si apson zlomok toho, co sa stalo tuna dievcatu? Ak nie, tak sa chod modlit k tomu tvojmu bohu aby si ani nezazil. Sa lahko radi niekomu, ked si nevieme ani na sekundu predstavit, co s dietatom urobi taketo detstvo. Ine je, ked tu pisu ludia, co mali ako tak pekne detstvo a ich jediny problem je, ze nemali este sex, ze nemaju auta, ze maju nizke sebavedomie, lebo si to sposobili sami. Ale ine je, ked tu napise naozaj poznaceny clovek. Ty s tvojimi sprostymi nazormi mu sotva poradis. Autorka, je mi luto, co si prezila. Aj napriek tomu si nemyslim, ze si slaba osobnost. Poviem ti to narovinu, chceli ta "zdolat", ale nepodarilo sa im to. Aj ked si asi myslis opak. Vobec vydrzat cosi take a neskoncit na psychiatrii je obdivuhodne. Zlych ludi mas okolo seba este stale preto, ze ty sama nemas o sebe vysoku mienku. Az sa ty das dokopy a pochopis, ze si uzasna aj napriek vsetkemu, uvidis ako sa ti ludia okolo teba zmenia. Vies, lebo to zli sa zivia tvojim negativizmom. Preto su taki ludia okolo teba. Potrebujes v prvom rade terapiu pod skusenou osobou. A denne sa venovat sebe. Vela citaj, napriklad knihu Miluj svoj zivot. Je neuveritelne, cim si ta zena presla a aka je dnes. Ma podobny pribeh skoro ako ty. Precitaj si tuto knihu. Ak by si velmi chcela, poslem ti jednu, lebo mam dve. Zadarmo. Nechaj tu na seba nejaky narychlo zbuchany email, dohodneme sa. Hlavne si najdi dobreho psychologa, ked ti jeden nesadne, tak druheho. Hladaj riesenia ako sa z toho dostat, plakanie, ani lutost ti uz nepomozu. Toho uz bolo dost. Si absolutne schopna, inteligentna, urcite aj dobra osoba, trosku na sebe zapracujes a uvidis ako sa ti zacne v zivote darit.

Woko

No a niektori k tomu vsetkemu nemaju este ani vztah, a nevedia pracovat, maju rozne socialne fobie atd... Ty dokazes pracovat, este aj za hranice ist pracovat/cestovat, a k tomu mas priatela.

A ti ini sa nezabiju. Ale Ty to chces urobit.

Podla mna mas dost vela, len si to nevazis.

Zuzana209

Ahoj, to čo si prežila je naozaj hrozné a myslím, že ten kto neprešiel veľký osobným peklom to asi ťažko pochopí...pozri si toto svedectvo, som si istá, že ti môže pomôcť

www.youtube.com